Здравейте! До сега се ровя и прочетох тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=539781, но имам още купища въпроси, които ми се иска да разнищим тук, затова създавам нова тема по въпроса са ПРЕДУЧИЛИЩНАТА в район Младост.
Моят син е на 5г и посещава частана детска градина Меридиан 22, защото не се класирахме навремето за държавна. Градината е с такса 200Е, като дните, в които отсъства не се заплащат или са на 50% от цената. Лятото има сборна група през целия период и като цяло сме много доволни в съотношение цена - качество, а и ни е точно до блока, което не е без значение.
Проблемът, който възникна сега при нес е, че искат да предплатим година напред таксата за Предучилищна група, която е почти двойно по-висока. Ние със съпругът ми не сме особено съгласни с тази предплата  ще ходим да преговаряме. Но ако те не склонят на компромисен вариянт, може да се наложи да местим детето на друго място.
Та един от въпросите ми е знаете ли дали и в останалите частни Предучилищни искат толкова рано предплата и то на почти цялата сума и за какви суми изобщо става въпрос???
Искам да събера мнение и за държавни предучилищни, но нямам представа, ако искам да е пак в Детска градина как става кандидатстването и приемът изобщо и дали имаме шанс за държавна предучилищна в ДГ????
Ако е в училище - знам, че в 144 има, което не ми е толкова далече, но някой знае ли какви са условията там и може ли детето да е по цял ден, защото и двамата сме работещи????

Със сигурност имам и още въпроси, но ще ги задам в последствие, защото тези май са достатъчно като за начало Wink

Хубав ден на всички!!!   bouquet

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 13:41 от aspasia