Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 ян. 2012, 09:37 ч.

МБАЛ "Доктор Лисичкова"

  • 2 802
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте скъпи родители. Искам да споделя с вас съвсем пресен опит с тази детска клиника. Сина ми е на 1,7г и се разболя от пневмония. Наложи се да ни лекуват в болница и ние избрахме частната клиника на "Доктор Лисичкова". С пневмонията се справиха добре, но малкото ми човече хвана вътрешноболничнаинфекция - чревен вирус с повръщане и разстройство. Много се ядосах, защото самата доктор Лисичкова нямаше смелостта да си признае, че това е вирус , лепнат от тях. Имаше много деца в отделението с този вирус и съм сигурна, че го е лепнал от тях. Затова, искам да ви предпазя, моя съвет е да не пускате детето си по коридора, изобщо да не си показвате носа извън стаята, защото е истински развъдник на бацили, но никой не си признава или предупреждава. Аз още съм бясна, защото детето стана като парцал и едва го съвзеха със системи.
И освен това в епикризата отново бяха се изгаврили. Пише, че детето имало  гастро-прояви. Бъдете внимателни и преди изписване четете епикризата.
Поздрави и не оставяйте да си правят гавра с вас....

# 1
  • Мнения: 569
Не искам да чувам за тази клиника Twisted Evil
Миналата година лежахме там с малкия ми сън 10 дни ,не успяха да го излекуват,накрая лепна чревен вирус,въпреки ,че не съм го изкарвала в коридора.
Скарах с едната докторка и исках да подписвам декларация ,че не желая повече да го лекуват .Толкова некадърни лекари на  едно място не бях срещала,само дето ни ''олекна джоба ''с 700 лв.
После се наложи да го доизлекуват в Окръжна болница ,за 4 дни детето беше вече напълно здраво...
Единственото нещо ,което ми хареса е обстановката,може би затова хората се лъжат и отиват там Close

# 2
  • Мнения: 4
Да изкажа и аз едно мнение за въпросната болница!
Изключително съм разочарована от надменното отношение на др. Лисичкова и начина по който се третират различните случаи, т.е изобщо няма индивидуален подход.
При постъпването ми в болницата ми казаха, че лечението ще продължи от 3 до 5 дена т.като направлението за хоспитализация не предполага лечението по-кратко от 3 дена. Изрично попитах ако състоянието на детето ми не е толкова тежко ще излезем ли по-рано и ми казаха да. Детето ми се оказа с лек бронхит без необходимост от антибиотици и бяхме само на инхалации и Проспан за кашлицата. На втория ден вече бяхме добре, не се чуваше хриптене в гърдите, почти без кашлица, но при въпроса ми ще ни пуснат ли по-рано естествено ми казаха не т.като по клинична пътека се стои 5 дена.
Интересно ми е ако ми бяха дали направлние за по-тежко състояние при което се предполага да стоя по-дълго в болницата, а се окаже, че не е нищо сериозно сигурно пак трябва да си спазя клиничната пътека, защото от къде иначе Др. Лисичкова ще прибере пари от здравната каса. Да не говорим, че като стоим по-дълго и аз като придружител ще заплатя повече пари за престоя ми в болницата. Парите в случая изобщо не са фактор т.като става въпрос за здравето на детето ми, но питам по-добре ли е да бъде в болнична обстанвка в една стая с деца, които са в много по-тежко състояние, пневмонии или тежки бронхити, и да се заразява допълнително докато чакаме да ни свърши клиничната пътека?!
Надявам се да не ми се налага да влизам в болница повече, а още повече пък тук!
Относно отношението на другите доктори и сестри, да много са мили, но Др. Лисичкова за мен е една търговка.

# 3
  • Мнения: 4
За съжаление не мога да остана безучастна и ще споделя продължението на моята одисея с тази "клиника".
След една седмица лечение, детето ми е по-болно отколкото като постъпихме. Хвана стомашно чревна инфекция и вдигна температура. Естествено до последно се чака докато се предприемат мерки. Незнам колко сериозно трябва да стане положението, за да се започне адекватно лечение и не мога да разбера дали всички в това детско отделение са некомпетенти или е политика на лечебното заведение да задържа по-дълго своите "клиенти".
Не мога да пропусна да спомена как пациентите биват размествани от стая в стая само, за да се освободят нови стаи за следващите подлъгани. За частна болница това е доста непрофесионално. А разместването става без значение дали си с пневмония или стомашно чревно разтройство и така цялото отделение е един страхотен развъдник на всякакви болести! Приемат те с една диагноза, но с колко още ще си тръгне детето не е ясно!
Стойте далеч, ако искате да си опазите дечицата.
За съжаление аз нямах възможност да проуча предварително, а и начина по който ме приеха в отделението беше като тънко изнудване и не ми дадоха дори възможност да потърся друго мнение. Просто от прегледа директно започнаха да попълват документите за хоспитализация и не само, че не ми дадоха възможност да потърся второ мнение ами и не ми позволиха да се прибера да си подготвя багаж.
Незнам какво да кажа освен, че НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да се доверя на това некадърно лечение. Все пак става въпрос за деца!

# 4
  • Мнения: 0
Позната история , в тази болница работят хотелиери, а не доктори! Не се заблуждавайте а отидете в истинска болница!За съжаление едни от най големите некадърници във варна работят там и за да изкарат някой лев отгоре са готови да съсипят здравето на децата ни.Никога повече няма да стъпя там.

# 5
  • Мнения: 569
 newsm10
Позната история , в тази болница работят хотелиери, а не доктори! Не се заблуждавайте а отидете в истинска болница!За съжаление едни от най големите некадърници във варна работят там и за да изкарат някой лев отгоре са готови да съсипят здравето на децата ни.Никога повече няма да стъпя там.Така е за съжаление!!!!

Общи условия

Активация на акаунт