Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2012, 13:19 ч.

Отзиви за Белла Травел?

 • 4 907
 • 9
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 067
Здравейте. Има ли ползвали услугите на Белла Травел/ Bella Travel/? Доволни, недоволни? Харесах си тяхна екскурзия с ваучери, но се притеснявам....
Благодаря предварително   bouquet

# 1
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Побутвам темата, защото и аз се интересувам.
Дано някой запознат се включи с коментар.

# 2
 • Мнения: 58
Здравейте, това намерих само като отзив за тази фирма, което не говори добре, но всеки си преценява сам.
http://for.journey.bg/topic.php?topic=13089

# 3
 • София
 • Мнения: 4 067
Здравейте, това намерих само като отзив за тази фирма, което не говори добре, но всеки си преценява сам.
http://for.journey.bg/topic.php?topic=13089

Благодаря! Това и аз го видях, но мислех, че някой от форума е пътувал с тях.  Hug

# 4
 • Мнения: 3
Здравейте,

Вчера се върнах от 7 дневна екскурзия с Белла Травел. Местата, които посетихме, бяха страхотни - Виена, Ница, Монако, Кан, Езе и Париж с Версай. Хотелите бяха що годе сносни - само един от тях беше малко по-неподдържан, но не беше нещо, което да не може да се преживее. Имахме закуски, които бяха достатъчни - кифличка, хлебче, масло, сирене, сладко и напитки. Имахме и наета екскурзоводка, която ни разведе за 5 часа из Париж и ни разказваше доста интересни неща. Водачката ни беше една сладурана на 21 години, много симпатична и усмихната ... НО до тук с хубавите приказки.

Водачката ни беше изключително неориентирана и незапозната с местата, на които ни води - не беше ходила нито в Ница и околностите, нито в Париж, а пък на летищата беше пълен хаос - постоянно питаше и се бъркаше... добре че с нас имаше хора, които бяха пътували много и и казваха къде - какво да прави...
Бяха ни казали, че ще заминем за Виена със сутрешния полет, за да можем да имаме повече време да разгледаме града, но 2 дни преди това ни заявиха, че ще летим на обяд. Във Виена не видяхме Белведере и Шон Брун, въпреки че ни бяха в програмата.
В Ница загубихме 3 часа в чакане на автобуса за Езе на грешната спирка!
Последната сутрин не беше заявила закуските на хората от единия хотел предварително и те не хапнаха нищо до след обяда.
В Монте Карло ни представяше гърба на казиното за опера!
Платихме 45 лв. за допълнителна екскурзия с екскурзовод до двореца във Версай, но нямахме никакъв екскурзовод и беседа, а билетите ни до там бяха едва 10 евро. Трябва да ни върнат пари и за Айфеловата кула, понеже по независещи от тях (технически) причини, не можахме да се качим до 3-тия етаж. Не знам дали ще си получим парите.
А на връщане на летището във Виена ни заряза и ни остави да се лутаме сами из летището питащи този и онзи дали, къде и как да се чекираме, докато тя ни чакала вече на терминала...

Аз лично не бих пътувала пак с тази компания.
Нямам лоши чувства към никого, но не смятам, че беше удачно да поверят 25 човека на неориентирано момиче, което никога не е стъпвало на 80% от местата, на които ни води. Да не говорим, че не знаеше особено много за тези места и не си направи труда да ни обяснява или разказва кавото и да е било. Вярвам, че даваше каквото можеше от себе си, но смятам, че за това, което сме платили, заслужавахме по-добро обслужване.

Това е от опита ми с Белла Травел. Надявам се са съм била полезна. Simple Smile

# 5
 • Мнения: 0
     Така и аз пътувах със същата фирма на същата екскурзия, но друга дата. Бих пътувала отново с "Белла травел". Мисля, че за смешните 875 лв за екскурзия до Виена, Френската ривиера /Ница, Кан, Езе, Монако/ и Париж, и 2 карнавала беше добре като организация. Да имаше и малки проблеми, но цената все пак е много ниска за такава екскурзия.
    Не мисля,че е права към критиките си windgirl, и ще кажа защо:
1. Ако бяхте проверили програмата си за Белведере и Шонбрун щяхте да видите, че там е написано следното: "След обяд свободна програма по желание самостоятелно разглеждане на двореца Белведере/безплатно-градината и партера/или посещение на Schönbrunn-двореца и градината." Програмите бяха едни и същи предполагам за всичките групи!
2. Критиката към вашият водач, за това, че нищо не ви е разказвала:
Водача на група отговаря за:
     1. Посрещането на туристите и осигурява транспортирането им до обектите за настаняване.
     2. Придружава туристите при осъществяваните мероприятия и екскурзии.
     3. Изпраща туристите при отпътуване и осигурява транспортирането им до съответните аерогари или ж.п. гари.

 и не е длъжен да разказва и обяснява като екскурзовод! Правете разлика.
3. Относно автобуса за Езе - и ние имахме същия проблем, заради изграждането на новата им автогара. Не е вината на агенцията. Почти никой от французите не знаеше къде са им спирките освен първата и последната. А и в интернет нямаше такава информация.
4. Айфеловата кула беше и при нас затворена. Станала е била авария 2 дни преди нашата група да бъде в Париж. А билетите бяха закупени 1 седмица преди да тръгнем от София. Няма как да се предвиди такова нещо.

     Един съвет към всеки, който реши да пътува, с която и да е агенция - прегледайте програмата много хубаво, за да няма "разочароване" от недочели програмата хора. А и не знам как има хора, които решават да тръгват неподготвени без да проучат разликите между водач и екскурзовод /или най-малко да питат в агенцията/. Пътувам често с различни фирми, и това е фирмата, с която мога поне да съм сигурна, че няма да ме зарежат сама на непознато място и когато ги попитам нещо винаги ще ми помогнат! 
 
     

# 6
 • Мнения: 2
Никога не бих пътувала отново с БЕЛА ТРАВЕЛ, не бих си причинила това!!!!!!!

МОЛЯ ВИ НЕ ПЪТУВАЙТЕ С БЕЛА ТРАВЕЛ.
В рамките на 6 дни тази компания направи 80 човека в 2 автобуса на глупаци.
Пълна липса на организация, смяна на хотел от центъра на Виена с мотел, пълен с проститутки, оказа се българки, извън града, където нямаше и транспорт след 22 часа. Наоколо пълен пущинак, не работещ ресторант на хотела, липса на каквато и да е храна.  И така всеки ден..... Път, спане извън градовете в евтини мотели, липса на всякаква възможност за храна наоколо. В крайна сметка от Европа видяхме мизерия и глад...БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЛЛА ТРАВЕЛ...

Неминуемо всички искаме да посетим повече и различни прекрасни кътчета от Земята и да ги запечатаме в красиви снимки и емоционални спомени.
В Безкрайното разнообразие от оферти, масовото нашествие на псевдо и по български разбрани сайтове за колективно пазаруване, става все по-трудно да се ориентираш и да откриеш качество и коректност.

Какво е полезно да знаем за фирмата, която сме избрали преди да тръгнем на път?!
Важна предварителна информация:
1. избирайте само регистриран туроператор или турагент
2. осведомете се за:
- продължителността на пътуването, маршрут
- вид и категория на транспортните средства, които ще ползвате
- местоположение, котегория и вид на туристическите обекти, чиито услуги ще ползвате
- брой на нощувките и брой и вид на храненията
- крайната цена, която трябва да заплатите – услугите, които са включени в нея и онези, за които ще трябва да заплатите допълнително /ваучер/.

В случай на рекламация
Рекламацията трябва да предявите пред туроператора, тъй като е негова отговорността за всяко неизпълнение на договора, независимо дали е по негова вина или по вина на негови контрагенти.
В договора, който се сключва между туриста и туроператора, следва да се съдържа подробно описание на изискванията за формата, начините и сроковете, при които потребителят има право да предяви рекламация когато договорът не е изпълненен или има неточности спрямо договореното.
Потребителите е важно да се запознаят какво трябва да направят на място в случай на несъотвестствие на уговорената услуга – протокол, уведомяване на представител, които да удостоверят откритото несъотвествие, срок за уведомяване на туроператора и пр.
Някои от проблемите са свързани с възникнали спорове, когато едната от страните стане причина за провалянето на пътуването. В договора трябва да е записано какви са нустойките, които дължи всяка от страните, в случай на отказ от пътуването, както и сроковете, в които то може да се случи – без неустойки, с определен процент или 100%.
В случай на рекламация
Ако се окаже, че предлаганите услуги не отговарят на вашите очаквания, изградени на база на дадената от търговеца предварителна информация, следва да се опитате да решите проблема на място, което ще осигури Вашия комфорт до края на пребиваването Ви там и ще Ви спести излишни неприятни емоции по предявяването на жалби след завръщането Ви. В случай че не сте удовлетворен от решението на търговеца за решаването на случая Ви, можете да се обърнете към КЗП и да подадете сигнал или жалба на националния телефон на потребителя 0 700 111 22. (Източник: Комисия за защита на потребителите)

Но какво се оказва? Макар и събрали цялата ви нужна информация, нищо не ви гарантира избягване на отрицателни емоции, сблъсък с некомпетентност, самоволна промяна в организираната и посочена в договора програма....
Как да се защитите в крайна сметка? При всяко несъответствие и неизпълнение от страна на агенцията, организатор на екскурзията, НА МЯСТО УСТНО ИЛИ ПИСМЕНО НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕКЛАМАЦИЯ И ИЗИСКАЙТЕ РЕШАВАНЕ НА ПОСТАВЕНИЯ ПРОБЛЕМ. ПРИ НЕУДОВЛЕТВОРЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ИСКАНИЯ ПОДАЙТЕ ЖАЛБА СЛЕД СВОЕТО ЗАВРЪЩАНЕ, В КОЯТО ПОДРОБНО ОПИСВАТЕ СЛУЧАЯ И ПРИЛАГАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, С КОИТО РАЗПОЛАГАТЕ: ДОГОВОР, КАСОВИ БЕЛЕЖКИ И Т.Н.

И МОЛЯ ВИ НЕ ПЪТУВАЙТЕ С БЕЛА ТРАВЕЛ.
В рамките на 6 дни тази компания направи 80 човека в 2 автобуса на глупаци.
Пълна липса на организация, смяна на хотел от центъра на Виена с мотел, пълен с проститутки, оказа се българки, извън града, където нямаше и транспорт след 22 часа. Наоколо пълен пущинак, не работещ ресторант на хотела, липса на каквато и да е храна.  И така всеки ден..... Път, спане извън градовете в евтини мотели, липса на всякаква възможност за храна наоколо. В крайна сметка от Европа видяхме мизерия и глад...БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЕЛЛА ТРАВЕЛ...

KОМУНИКАЦИЯТА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФИРМАТА  Е БЕЗКРАЙНО ТРУДНА ! Срещаме пълен отказ за съдействие, безочие, обиди и нападки към "нашите капризи" и "безкрайни изисквания"

# 7
 • Мнения: 0
Виолета,

явно сте пътували с друга агенция Белла Травел, защото тази, която рекламира пътуванията си на  „смешни“ цени в сайтовете за колективно пазаруване не само зарязва пътуващите на непознати места, а и водачите им, които придружават туристите не могат да четат, говорят, смятат и броят като хора с поне основно образование – какво остава да информират пътуващите от къде минават или колко още време се предвижда да пътуват до поредния крайпътен мотел, обявен в програмата като хотел 3*.
N.B.: никога до сега не бях виждала хотел 3*, където те предупреждават с надписи, че водата, която тече в банята не е годна за пиене – направете си извода!

Аз също бях на екскурзията Пет европейски столици, която Маги Иванова описва. Трябва да кажа, че тя прекалено меко се изразява за липсата на какъвто и да е професионализъм от страна на Белла Травел. Без значение дали цените им са смешни (лично според мен, дори не са занижени – цената е повече от достатъчна, за да покрие транспортните разходи и нощувките в мотели с цени под 20 евро на рецепция, какво остава за група от 80 човека!) или не, факт е, че по-голяма част от програмата на екскурзията, обещана за тази цена, не беше спазена, заради лоша преценка на наличното време и, повече от очевидно, с цел търсене на бърза печалба. Притеснителното в този случай е, че това не е първата тяхна екскурзия протекла по такъв начин – Белла Травел дори не може да се оправдаят, че това им е за пръв път и все още се учат. Други пътуващи в групата разказаха за фиаското във Франция и абсолютно аналогични ситуации – абсолютно некомпетентен водач неспособен да организира групата, загубени или непосрещнати туристи по бензиностанции и забележителности, своеволна промяна на часовете на отпътуване по няколко пъти без това да е наложено от обосновани промени в графика и, не на последно място, изключително нагло отношение и скандали от водачи, които си позволяват такъв тон и език пред туристите, които са им клиенти, че човек би се почудил кой на кого изкарва хляба ако ги гледа отстрани.

Ако все пак се решите да пътувате с Белла Травел – до която и да било от дестинациите им, ето няколко съвета и от мен с какво да се подготвите, освен да се осведомите за разликата между водач и екскурзовод както съветва Виолета Ангелова (въпреки, че в случая на нашето пътуване екскурзоводите се оказаха точно толкова неадекватни, колкото и водачите):
1) ако не страдате от анорексия, пригответе си един куфар с провизии – уверявам ви, ще ви трябват. Белла Травел не зачитат елементарни физиологични нужди на пътуващите и не смятат, че е нужно да предвиждат време за обяд и/или вечеря в продължение на 6 дни, както и време за използване на тоалетна по време на туристическите обиколки и явно не предполагат, че по време на тази една седмица, която сте отделили за почивката си възнамерявате и да си почивате.
2) както вече споненах, графикът им за пътувания и посещения на забележителности е изключително неефективен. От друга страна пък, самите водачи не го спазват, така че пригответе се за безкрайно „киснене“ и изчакване – я автобусът да се появи след като е задържан от полицията защото водачът е инструктирал шофьора да спре на забранено място, я да дойде поредният спътник, който е получил безмислена грешна информация за часа и мястото на срещата, я да се върнете обратно до някоя граница, защото някой е забравил да купи винетка за съответната страна...
3) т. нар. „туристически програми“ са нищо друго освен разглеждане от автобуса предимно на покрайнинте на градовете, защото в повечето градове автобуси не се допускат до центъра на града. Всяка от тези програми отнема около 2 часа от вашето време и се състои в многократно преминаване през същите улици – веднъж в едната посока на движението, после – в другата и отново, и отново... Също така не очаквайте и никакво свободно време. Единственото време, в което сте свободни от изключително нептиятното, натрапчиво и дразнещо бездействие на водача е времето когато на средата на нищото, на километри от Виена се оптвате да намерите нещо за хапване вместо несъстоялата се вечеря в типичен Виенски ресторант. За по-голяма достоверност менюто е изложено в програмата, но Белла Травел изчкат да минат първите 2 дни от пътуването, за да ви информират, че работното време на предвидения традиционен ресторант приключва много преди по програма да пристигнете във Виена въпросната вечер. Е, тогава имате всичкото свободно време на света да се чудите дали оскъдните запаси от сух хляб и съмнителни консерви в  бензиностанцията до мотела стават за ядене, след като току-що сте видели разни жрици на любовта да обслужват клиенти във въпросната бензиностанция. Най-куриозен обаче е скандалът, който ще отнесете на сутринта от мотела, защото групата ви ги вкарва в преразход със закуската на блок-маса (след като сте останали без обяд и вечеря предния ден). Е, ще бъдете компенсирани с вечеря в Прага, вместо тази във Виена, но както се досещате, за цената на една вечеря във Виена може да се храните няколко пъти в Прага. Аз поне се сетих; Белла Травел и това не отчетоха.
4) и, за да не ставате за смях, поради това, че отивате на екскурзия в чужда стана без да сте се запознали със съответните архитектурни стилове, вземете прочетете някоя книга по темата, за да може поне малко да сте съпричастни когато измислените екскурзоводи (от съответната българска общност в града, най-вероятно нелицензирани) не разказват за нищо друго освен за кули и как се боядисват къщите. Водачът и без това постоянно ще ги пришпорва да не разказват толкова много, защото нямате време – въпреки, че сте си платили да ви разказва местен екскурзовод.
5) подгответе се от България с валута за различните страни, особено ако имате намерение да използвате градски транпорт и да пътувате легитимно, защото водачът ви няма да предвиди тези подробности и ще препоръча да пътувате гратис. Водачът ви също така няма да спомене, че глобата за нередовен пътник средно е около 30 евро на човек (нали помните, че все пак сте група...).

И все пак, Виена, Будапеща и Прага са разкошни столици и дори само да се разгледат спокойно стига за повечето хора. Това пътуване можеше да е много по-поносимо ако водачите на Белла Травел даже за момент бяха спрели да лъжат – и то с лъжи толкова очевадни, че няма как да не ти стане обидно от това, че те правят на глупак, след което симулират амнезия и обясняват как цял автобус хора за пореден път нещо не са разбрали какво ще се разглежда, от къде тругва автобусът и колко време имате на разположение. Постоянно ще ви повтарят, че това е нискобюджетна екскурзия и „като не щете, ако щете“. Всъщност, всеки сам за себе си може да прецени, че екскурзията не е нискобюджетна, просто услугите на Белла Травел са евтини – нали разбирате разликата?

Днес финализираме жалбата срещу Белла Травел в Комисията за защита на портебителите. От въпросните 80 човека, около 40 се присъединиха, много от които пътуваха семейно.

# 8
 • Мнения: 0
 ooooh!Моята дъщеря беше на почивка в Турция с тази тур операторска фирма ,но беше страшно разочарована!!Нищо от условията, които й бяха оферирани и за които плати не отговаряха на действителността, с която се сблъска. Ако ви опиша преживяванията й ще си помислите, че ви разказвам хорор, но това е самата истина. Никога повече с тази Агенция,която дори не пожела да се извини на клиентите си за абсурдите с които се сблъскаха там!!Нямам думи..........аз, лично пътувам често и такова преживяване не съм чувала дори от мои близки!!Пълен ужас!!! #2gunfire
П.П. За да се спре дейността на такива тур оператори ,трябва заедно всички разочаровани и излъгани потребители на услугите им да подадем жалба до Комисията за защита правата на потребителите и Граждански иск в съда. Само така можем да променим нещо. Иначе писаници във форуми колкото щеш, но Агенцията пак има лиценз и пак прилапва "шарани"! bowuu

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 14:26 от NEPOBEDIMA7

# 9
 • Мнения: 2
Здравейте,потърпевши от услугите на псевдо туроператор Белла Травел!

Прочетох вашите отзиви и реших и аз да добавя моето огорчение от тази фирма,защото наистина трябва да не мълчим и си траем,когато ни правят на глупаци.
Имах нещастието да попадна на г-жа Светлана Рачева-управител на въпросната фирма и да ползвам услугите й за една екскурзия до о.Корфу-2014г.Сега,като пресявам нещата виждам,че от самото начало въпросната дама не беше коректна и така до края.Нито веднъж не беше точна и коректна при разговорите ни-казва едно,а после излиза нещо съвсем различно,бавна и мудна в действията си-чудя се как наистина съществуват такива фирми.Ако не бях предплатила 50% от цената щях наистина да се откажа.Самият офис-неугледен,разхвърлян и занемарен-както и самата госпожа,табелата отвън е на  някаква галерия-бивши наематели.Беше ми казано,че ще пътувам с една фирма-сборна група, а после излезе,че съм включена в друга фирма,екскурзоводката -със съмнителна обща култура и поведение и с облекло на водевилна актриса.Проблеми с рейса,който се счупи,а шофьорът шофира 6ч.без да спре,защото не знаел като излезе от магистралата,как да се върне обратно на нея!!!В хотела стаята не беше с легла според уговорката,макар,че изрично беше написано в договора.
Още много мога да изреждам,но ще спра до тук.
Има една поговорка:"Видяла жабата,че подковават коня и тя дигнала крак".
Жалка и смешна история-чудя се такива хора как спят спокойно и каква съвест имат.
Госпожо Рачева,по добре хващайте метлата да си изметете офиса и може би и вас самата.
Кому сте нужна в този бранш-с лъжи,липса на професионализъм и компетентност смятате ли,че мястото ви е тук?

Общи условия

Активация на акаунт