Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 4
Здравейте.Дъщеря ми в четвъртък беше на дерматолог и си взе направление от личната си лекарка.Дерматоложката и е предписала някакво лекарство и е казала да отиде на преглед в петък.Въпроса ми е дали е нужно да отиде пак за направление при положение,че първия път е отнесла направление?И само да добава,че дъщеря ми е на 16 т.е държавата я осигурява откъм здравните вноски

# 1
  • Мнения: 20
Не, няма нужда.С едно направление имаме право на 2 посещения в рамките на 30 дни.

# 2
  • Мнения: 4
Не, няма нужда.С едно направление имаме право на 2 посещения в рамките на 30 дни.
а ако в рамките на тези 30 дни след второто посещение се наложи да отиде пак трябва ново направление така ли?

# 3
  • Мнения: 20
трябва да изчакаш да минат 30 дни и едва тогава може да вземеш друго направление, иначе трябва да си платиш прегледа. с 2 думи - за 1 месец с едно направление най много 2 пъти може да иде на специалист

# 4
  • Мнения: 303
Достъп до специализирана извънболнична помощ

• Специализирана извънболнична медицинска помощ се оказва на здравноосигурени лица, на които е издадено “Медицинско направление за консултация или за провеждане на съвместно лечение” (бл. МЗ-НЗОК № 3) от лекар/лекар по дентална медицина, работещ в лечебно заведение за извънболнична медицинска/дентална помощ, и “Медицинско направление за ВСМД” (бл. МЗ-НЗОК № 3А) от лекар/лекар по дентална медицина от лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска/дентална помощ (СИМП/СИСП), сключило договор с РЗОК.
• Медицинското направление за консултация или провеждане на съвместно лечение може да се ползва до 30 календарни дни от издаването му. Срокът за извършване на вторични прегледи от изпълнител на СИМП е до 30 календарни дни от датата на извършване на първичния преглед.
• Изпълнителите извършват медико-диагностични изследвания въз основа на “Медицинско направление за медико-диагностична дейност” (бл. МЗ-НЗОК № 4), издадено от изпълнител на първична извънболнична медицинска помощ или на специализирана извънболнична медицинска помощ (ПИМП/СИМП).
• Медицинското направление за медико-диагностични изследвания може да се използва до 30 календарни дни от издаването му.
• В срок до 30 календарни дни от издаването на медицинското направление за високоспециализирано медико-диагностично изследване (ВСМДИ) и високоспециализирана медицинска дейност (ВСМД) здравноосигуреното лице е длъжно да избере лечебно заведение и да уговори ден и час за извършване на изследванията.
• Здравноосигуреното лице може да избере лечебно заведение за специализирана извънболнична помощ, сключило договор с РЗОК, на територията на цялата страна, като представи медицинското направление.
• Здравноосигурените лица могат да получат лабораторни и специализирани инструментални изследвания, специализирани медицински помощни и технически средства в избрани от тях самостоятелни лаборатории, медицински, дентални, медико-дентални и диагностично-консултативни центрове или лечебни заведения за болнична помощ, сключили договор с РЗОК.

# 5
  • Мнения: 34
Важно е и каква е уговорката със самия специалист, много често те дават лечение, което трябва да се прилага 4 седмици,а  ако не си успял веднага да вземеш час, самото ти направление изтича, но на мен са ми правили "компромиси"........доста е индивидуално, а ми се е случвало и гинеколожката в "лора" да ми даде направление за дерматолог, която е в същия кабинет. Вие при кой лекар ходите, доволна ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт