Напоследък много хора около мен споменават за това, че намират липсата на автобус до някои части на Витоша за доста неприятна.
Бих искала да посръчкам малко Голямата община на София, но ми е нужна подкрепа от мамите, които биха искали да посещават по-често планината, но по една или друга причина не могат да го направят. Все пак не всички разполагат с коли или любезни приятели, съседи и пр., които да им помагат по-често да се радват на прохладата на Витоша и околните планини.
През лятото имаше частично решение от търговска верига LIDL (адмирации за което  thumbsup ), но автобусите още от първата спирка така се натъпкваха с бодри и размахващи лакти пенсионери, че за мамите и децата не оставаше друга възможност, освен да променят плановете и да хванат транспорт до някоя друга, по-лесно достъпна част от планината.
До някои части на Витоша обаче (напр. Златните мостове) градски транспорт няма. Когато има, е нередовен. Има прелитащи постоянно маршрутки, но цената на билета за някои хора е проблем. Според мен трябва да се върне старото положение, когато напред-назад по този път едно време пъплеше автобус. Не е необходимо да е от големите, ако се движи постоянно между Околовръстно шосе и Златните мостове, или някое друго място, което към момента е недостъпно за много хора поради липсата на превоз.
Не знам доколко ясна бях в желанието си за промяна. Но ми се ще напролет, когато планината се раззелени, повече мами и техните деца да имат възможността да се покатерят догоре и после, след като подишат въздух по пътечки и полянки, да могат и да се приберат. Т.е. и "кашкавал туристите" трябва да имат тази възможност.
Какво ще кажете? Simple Smile