Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 ян. 2012, 01:51 ч.

Сериозна тема 18+

 • 16 438
 • 271
 •   1
Отговори
 • на Север
 • Мнения: 503
Ще опиша една история от името на мои близки, които имат един проблем, който за момента не са разрешили сами, но се притесняват да говорят публично за лични неща.
Дано не нарушавам някое правило на форума...

Предварително ще ви помоля за безпристрастно мнение по въпроса, като умишлено аз няма да казвам какво мисля по техния случай. Просто искам да им помогна да преодолеят проблема.
Също така, се извинявам за прекалено откровената тема...

Моите хора са женени повече от 10 години, хубави и интелигентни, имат прекрасни деца, хубави професии, в които са уважавани професионалисти, и въобще още много предпоставки за щастливо съжителство.
Проблемът, който не успяват да разрешат е доста личен, но с две думи е следния:
Работата на мъжа е свързана с краткосрочни пътувания и на него не му е приятно съпругата му да се обезкосмява на интимните места докато той отсъства извън града.
Според жената става въпрос за ревност и желание за подчинение.
Според мъжа ревността и налагането над личността нямат нищо общо, просто не му е приятно чувството, че тя прави това докато той е някъде да работи.

На всички е ясно, че това води до една купчина проблеми след себе си.
Жената твърди, че той е болен и има нужда от лечение по въпроса, като категорично отказва да се съобрази с него.
Мъжът твърди, че не е нормално съпругата му да се инати да направи (или да не направи) нещо, от което той има нужда и да не я интересува, че по този начин го кара да се чувства зле.

Жената твърди, че или ще стане на нейната или ще се раздели/разведе с него.
Мъжът търси решението някъде по средата с разумни компромиси и от двамата.

И двамата са на мнение, че не е нормално тази тема да се превръща във водеща и да им отнема толкова време и нерви, а трябва да разрешат проблема.
И двамата са наясно, че това не е най- важния въпрос в отношенията между двама души, но виждат, че това може да доведе до други по- сериозни и по- трудно поправими.

Приемат се всеякакви мнения, препоръки, критики и каквото щете, стига да са безпристрастни и креативни.
Предварителни благодарности!

# 1
 • Мнения: 466
Трудно ми е да повярвам, че това е сериозна тема, но все пак ще отговоря.

За интелигентни хора, какви то твърдиш, че са описаните от теб, не би трябвало подобно нещо изобщо да е проблем.
Намирам, че е малко лудо мъж да дебне жена си кога си обезкосмява интимните части, че и да има претенции точно в кой момент го прави. Дали се обезкосмява, лакира, ходи на фризьор, ходи на фитнес и т.н. не е ли едно и също? Все се касае за поддръжка. Най-нормални женски занимания.

Все пак, ако мъжът пътува един път в месеца, бих могла да се съобразя с това, за да има мир. Но ако са постоянни пътувания, категорично бих отказала си ходя натурална перманентно.

Интересно ще ми е да се включат в темата съпруги на моряци. Да кажат дали мъжете им имат подобни изисквания, като ги няма с месеци.  Mr. Green

# 2
 • Мнения: 212
Тц,гледам и не вярвам на ушите си:)За пет косъма ще се  развеждат.... Whistling

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 372
Проблемът хич не е толкова малък, колкото изглежда. На пръв поглед едно нищо и никакво изискване, но всъщност зад него се крият съвсем различни подбуди. Моето мнение е, че това негово желание е продиктувано от болезнена ревност и липса на доверие. А липсата на доверие е в основата на едни добри взаимоотношения. Съпругата от своя страна се чувства с нарушено лично пространство и невъзможност сама да взема елементарни решения за себе си. Един вид като команда възприема странната молба, която всъщност дори не е молба, което още повече влошава нещата. Проблемът тук е в съпруга. Разбира се, ако недоверието от негова страна не е предизвикано по някакъв начин от жена му, тогава нещата са различни. Ако обаче няма повод за ревност, то тогава трябва сериозно да поработи върху себе си, защото подобни чувства вредят и на самия него. Препоръка конкретна не мога да дам, защото не познавам ситуацията от близо, но считам, че един откровен разговор на тема доверие и ревност е наистина необходим. Нещата ще се нормализират с действия и от двете страни. Мъжът - да преосмисли поведението и съмненията си, да се опита да ги преодолее с помощта на своята съпруга, която вместо да иска развод е по-добре да се опита да му докаже, че може да й има доверие и да го подкрепя по пътя на промяната. Разбирам жената за това, че не е склонна на компромиси. Все пак става дума за доверие, тук компромиси не може да има, при положение, че поводи от нейна страна няма. Желанието му е ясно - не желая съпругата му да се епилира, защото свързва това действие с последващ сексуален контакт, изневяра. Това е моето мнение и виждане за нещата, но не познавам ситуацията от близо и не мога да бъда категорична. Peace

# 4
 • Мнения: 945
На въпросния мъж не му ли идва наум, че жена му може да му изневерява и необезкосмена Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 755
А защо е този космат каприз от страна на мъжа? От изневеря ли си тревожи?

# 6
 • Мнения: 10 226
Въх, какви сериозни проблеми имат хората! Обезкосмявам се на всеки 20 дни без значение на кой край на света е мъжът ми. Това е въпрос по-скоро на лични предпочитания и тъй като не се обезкосмявам за мъжа си, а за себе си, мисля, че е нормално да не се съобразявам къде е той. Затова ми се струва глупаво изискването на мъжа!

# 7
 • тук-там
 • Мнения: 3 123
Ми, тя пък да го пита  що се бръсне по време на командировки! Ако се бръсне, де...

# 8
 • София
 • Мнения: 3 690
Има проблем между двамата, той е по-сериозен от няколкото косъма, но е "избил" в тази сфера.

# 9
 • Мнения: 4 916
И според мен това е повод, а не причина за напрежението. Да търсят по-дълбоките проблеми и да решават дали им се занимава с опити за преодоляването им.

# 10
 • Мнения: 2 510
Мъжът твърди, че не е нормално съпругата му да се инати да направи (или да не направи) нещо, от което той има нужда и да не я интересува, че по този начин го кара да се чувства зле.
Твърде подробности за случаен човек.
Първо обръсва мъжа около интимните части и го изпраща на работа. Ще бъде много щастлив когато започнат да му ничат косми, особено в топло време. Забранява му по време на  отсъствието от къщи да се бръсне където и да е , защото може да го хареса някоя.
Ако не помогне, поне ще си отмъсти.

# 11
 • Мнения: 10 226
Ако й забрани да се къпе мисля, че ще има по-голям резултат за предотвратяване на евентуална изневяра!

# 12
 • Мнения: 10 372
Ако пътуванията са краткосрочни, как разбира? Ако се бръсне, може би да мине на коломаска, тя държи дълго време.

# 13
 • Мнения: 366
Когато човек няма проблеми си измисля такива. Да им имам проблема на тези двамата Rolling Eyes

# 14
 • Мнения: 970
Ще опиша една история от името на мои близки, които имат един проблем, който за момента не са разрешили сами, но се притесняват да говорят публично за лични неща.
Дано не нарушавам някое правило на форума...

Предварително ще ви помоля за безпристрастно мнение по въпроса, като умишлено аз няма да казвам какво мисля по техния случай. Просто искам да им помогна да преодолеят проблема.
Също така, се извинявам за прекалено откровената тема...Съпругата да събере воля и решителност и мноого сериозно да се замисли какъв е айсбергът и откъде е започнало всичко.
Описаното от Вас е само върха на айсберга. Жената да си потърси основата.

Общи условия

Активация на акаунт