Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ян. 2012, 11:42 ч.

Крем супа от тиквички и моркови

  • 4 575
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте,
Една бърза рецепта за крем супа от тиквички и моркови.
В два - три литрова тенджера слагате вода да заври с малко олио и вегета или зеленчуков булъон.После слагате нарязани до две нормални и обелени тиквички и два до три средно големи моркова.След като се сварят слагаре сол и пипер на вкус и две скилитки чесън.Всичко това се пасира и се остава на вече изключения котлон.При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.
Добър апетит!

# 1
  • Мнения: 2 000
Вегетата не фигурира изобщо в кухнята ми, бульоните на кубчета също.
Вместо тях, в супата бих сложила малка глава лук, моркови, целина, чушка.
Също така, накрая бих добавила сметана или малко маскарпоне за повече плътност.
На тиквички много "върви" мента и копър  Peace

# 2
  • Мнения: 5 001
Вегетата не фигурира изобщо в кухнята ми, бульоните на кубчета също.
Вместо тях, в супата бих сложила малка глава лук, моркови, целина, чушка.


У нас също!  Peace

Аз добавям и един два картофа.....След пасирането обаче слагам прясно мляко да разредя до желаната гъстота и добавям парче масло за разкош.

# 3
  • Мнения: 27 525
Всъщност в крем-супата от тиквички има само тиквички  Grinning Отделно за плътност някакво крема и топено сиренце. Като подправка - копър. Мокровите хич не ми се вписват в нея, а ако сложим и други зеленчуци става зеленчукова крем-супа  Simple Smile



В тази връзка да питам - крем-супата от картофи не беше ли само с картофи или са ми грешни спомените?  Thinking Вчера правих и в нета се поразрових за рецепти и все се споменава морков и лук в нея  newsm78

# 4
  • Мнения: 5 141
Аз добавям и един два картофа.....След пасирането обаче слагам прясно мляко да разредя до желаната гъстота и добавям парче масло за разкош.

И аз точно така я правя, и малко чесън, кимион  или копър, или естрагон според настроението, любимата супа на детето. Маслото накрая е просто задължително.

# 5
  • Мнения: 5 001
Блондич.....Въпрос на вкус е.....Примерно аз не слагам лук на крем супа независимо каква е...

# 6
  • София
  • Мнения: 2 540
Аз съм слагала малко морков и картоф, вкусно става и вкусът си е тиквичков.

Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни? Колко се слага- 1-2 лъжици или цяла опаковка? Пасиар ли се или само се разбърква?

# 7
  • Мнения: 2 000
Аз съм слагала малко морков и картоф, вкусно става и вкусът си е тиквичков.

Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни? Колко се слага- 1-2 лъжици или цяла опаковка? Пасиар ли се или само се разбърква?

Слагам съвсем малко, да. 1-2 с.л. са напълно достатъчни и слагам докато пасирам, но мисля, че и да не се пасира, ще се разтопи от топлината и само с разбъркавне Peace

# 8
  • Мнения: 5 720
Аз правя такава супа с тиквички, добавям накрая сметана и пармиджано, не слгам моркови. Подправката е копър.
(ред. и зелен лук слагам)

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 12:55 от 10 c's

# 9
  • Мнения: 27 525
Диамантче, това маскарпоне няма ли да сладни?

То маскарпонето не е сладко, сирене си е  Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 2 540
Тъй де, аз съм го яла само с праскови и на тирамису, свързвам го със сладкиши и бих купила за сладкиши. Не му знаех приложенията в супите, а и не съм го опитвала натурално.

Ей сега се сетих обаче за тиквичкова крем супа, застроена с настърган и задушен в масло морков. Подправката е ким. Оригиналната рецепта беше картофена, но с тиквички ми допадна повече.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт