Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 9
  Здравейте, мили майки

Нашето момиче го приеха на ясла, трябва да започне сега в края на януари, проблема е че  е още на 1 година и 3 месеца и е свикнала да спи през деня само в количката. Чудя се дали да я дам на ясла или да я оставя поне да стане на 2 годинки?

Моля споделете Вашият опит и мнение? Simple Smile

# 1
 • Мнения: 3 090
против съм .
Споделям опит .
Дадох дъщеря ми на две години и три месеца .
Не пише вода м не се хранеше ,постоянно боледушвае , изобщо не гледаха децата добре във въпросната ясла , напи се с антибиотици ....
Не бих дала толкова малко дете като твоето , освен ако не ми се налага .
Сина ми се размина с яслата .
Само споделям , не ангажирам никого с мнение .

# 2
 • Мнения: 511
Аз съм за, но когато е на 2 год. вече. Преди това са все още бебета според мен и е хубаво мама да си ги гледа. Аз дадох моя син на ясла на 2 год и на него много му хареса там, бързо се адаптира, махнахме памперса и двамата бяхме доволни. Той вече говореше, когато започна, мисля че това също е от значение. Не съжелявам, че е ходил на ясла  Peace А и персоналът там беше на ниво.
Моят съвет е, ако имаш възможност да изчакаш още няколко месеца.

# 3
 • Мнения: 2 589
Аз също не бих.
Бях чела някъде, но не успявам да изровя статията, че децата са най-привързани към майката/родителите си в промеждутъка 1,6 - 3г /по спомени/. Затова психолозите съветват, ако е възможно, детето да се даде на ясла/градина, преди или след посочения период. По мои наблюдения, обаче, децата биват давани най-често около 2г възраст.

# 4
 • сред маслини и портокалов цвят
 • Мнения: 1 221
Против даването на ясла/градина преди 3г. възраст. Ако майката има възможност да остане толкова време в къщи, разбира се.

# 5
 • Мнения: 1 569
Първо като цяло ЗА ясла съм с двете ръце! Навиците, забавленията, знанията, които детето ще получи там сред децата и възпитателите аз вкъщи никога не бих могла да осигуря, не и по същия начин, не и до същото ниво! Децата имат нужда от деца, а възпитателите, специално в нашата ясла - не мога да бъда по-доволна!!  Heart Eyes

НО (второ) ако имам възможност да си гледам детето до 2г, не бих го дала по-рано от тази възраст! Така и направих и всички - дъщеря ни, аз, таткото сме страшно доволни от начина, по който се развиха нещата при нас.  Praynig Промяна в поведението, навиците и знанията й видяхме за ДНИ. Не смея да го кажа, но да чукам на 100 дървета до момента се очертава здрава, има само една седмица отсъствие, пу-пу  Praynig  Praynig Praynig Не на последно място ще кажа и че много зависи от самото детско заведение, големината на групите, подхода и отношението на възпитателите! За съжаление винаги има риск да попаднете на кофти място, но дано имате късмет! Аз лично бих те посъветвала ако можеш гледай си я до 2г, а след това я дай.  Успех!  Hug

# 6
 • Мнения: 6 234
Първо правя уговорка, че разсъждавам в посока ако майката има избор, защото някои просто са принудени да си дадат децата на ясла.
Според мен зависи от детето, има деца които се усеща, че са готови - самостоятелни са, социални. Такива деца се адаптират бързо, приятно им е да са там. Но има други деца с по-незряла нервна система, които  това може да им нанесе голяма психологическа травма.
А мойто лично мнение отнасящо се за моето дете - преди 3г твърдо не.

Примери - на приятелка дъщеря и беше на 2г когато я пусна на ясла, детето свикна за 1 седмица и сега ходи с желание. Моят син до преди  половин година не даваше в къщи да дойде непознат човек - изпадаше в истеричен рев, навън не позволяваше никой да го закачи, даже като по-малък(1г и 2-3 месеца) само като го погледнеше някой и ревеше, е в този случай как да ходи на ясла.

# 7
 • София
 • Мнения: 11 399
На мнение съм, че ако майката има възможност, най-добре да си гледа детето сама колкото е възможно по-дълго.

# 8
 • Мнения: 698
Аз съм на мнение, че ако е възможно - по-добре не я давай на ясла или поне не толкова рано.
Моят син тръгна направо на градина, беше на 3 год. и половина. Така решихме и не съжалявам. Децата са различни и ти най-добре познаваш твоето и можеш да прецениш дали е добре за него. Истината е, че някои деца понасят много добре ходенето на ясла - имам предвид общуването с други деца, относно боледуването не мога да дам мнение. Някои майки се оплакват, че децата им боледуват повече когато ходят на ясла.

# 9
 • Мнения: 9 144
Дадох я на ясла на 2г и 2м, беше боледувала само веднъж. След като тръгна повече от три поредни дни не е ходила, почна да боледува непрекъснато и то сериозно, вече е на градина, но положението е същото. Търся варианти да я спра изобщо.

# 10
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 308
Ако нямам друг избор, само тогава бих пуснала толкова малко детето си на ясла.

# 11
 • Мнения: 620
И аз против, на тази възраст.  Peace

# 12
 • Мнения: 109
Много е малко детето още,по-добре ще си е при мама поне до 2г.Аз също се двоумя дали дам малката на ясла,тя е на 2г.4м.но много е превързана към мен,неиска да ходи при 4ужди хора,неиска да спи на 4уждо място,направо не ми се мисли,та и аз се 4удя дали да я дам на ясла или като навърши 3г. направо на градина,знам 4е и при двата слу4ая ще е трудно,но няма как Cry

# 13
 • Мнения: 2 216
Ако нямам друг избор, само тогава бих пуснала детето си на ясла.

И аз като цяло съм против яслата, защото имам кошмарни спомени от времето, когато аз ходех на ясла Cry

# 14
 • София
 • Мнения: 279
Твърдо против. Но всеки си преценява сам за себе си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт