Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 102
Моля за съвет!
Синът ми е на 6 години, имаше алергии като малък, диагноза АБКМ и атопичен дерматит. Беше освободен от комисия още като бебе до живот от компонентата "коклюш" и до сега са му слагали само ДТ и Полиомиелит. Сега обаче ни е време за реваксинация и разбрах, че се поставя "Tetraxim", нямало вече отделни ваксини. Моля ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит. Има ли алтернатива, дори да се заплатят отделните компоненти? Личната ни лекарка каза, че вече няма... Или ако не се предлага вече, достатъчна ли ще е защита с противоалергичен препарат няколко дни преди и след ваксинирането с "Tetraxim"?
Може и излишно да се притеснявам, все пак малкия е захранен вече с всичко и поне от година не е проявявал алергични реакции, нито към храна, нито към лекарства, нито към друго - но аз и не рискувам много - не сменям много шампоани, прах за пране, паста за зъби, дрехите са основно памучни и т.н. Хич не ми се иска да се вкарам в някоя беля заради една ваксина, но като е задължителна и от детската градина вече ме притискат за документ, че е ваксиниран - поне да знам какви опции имам и какво ме чака...
Предварително благодаря на всеки, който сподели мнение по въпроса ми!!!

# 1
  • София
  • Мнения: 678
Съветвам те да отидеш в РИОКОЗ (с документа, че сте освободени до живот) и от там да ти изготвят някакъв план за тази ваксина. Тетадиф ваксината е за след 7 годишна възраст, така че могат да напишат например, че ще го реваксинирате при навършени 7 години. С документ от тях вече сестрата в градината няма да те закача, защото ще е спокойна, когато същите тези я  проверяват.
Другият вариант е да се обадиш по телефона в РИОКОЗ и да се посъветваш с тях, но личният контакт винаги е  за предпочитане.
НЕ РИСКУВАЙ с ваксината, след като толкова години сте се борили с алергии.

# 2
  • Мнения: 102
Благодаря за съвета   bouquet
Днес ходих до РИОКОЗ и чух мнението на 3 лекарки. Случайно или не, но срещнах и председателката на комисията, която през 2006 г. беше освободила Бобчо от "коклюш". Жената дори провери имат ли налични поотделно "Полио" и "ДТ", имаха останало само едно "Полио" със срок до февруари - на някой ако му трябва - да побърза. Но "ДТ" вече не се произвежда самостоятелно. Нямат и те изостанали.
Все пак ми обясниха, че щом от поне 1-2 години нямаме никакви прояви на алергии, и му е бита жива триваксина под закрила на антихистамини, няма причина за притеснение и може спокойно да му бият и "Тертраксим" на 6 годинки.
Алтернативата е личната му лекарка да ни изпрати на комисия, която да го освободи от цялата ваксина, и с новия протокол да нямаме проблеми и в детската, но първо тогава малкия остава без защита от "ДТ" и детския паралич... и второ - много е вероятно да ни откажат освобождаването, т.к. той вече се води, че е надраснал алергиите и поне до пубертета не би следвало да очакваме някакви нови прояви - поне не сериозни.
Говорих пак и с личната ни лекарка, и смятам следващата седмица да пие "Ксизал" 3 дни преди и след ваксината, както и в деня на поставянето й и да се надяваме, че наистина всичко ще  наред.

Още веднъж - благодаря Туцка за мнението и съвета - понякога най-трудно се сещаме за  най-очевидното  Wink Но наистина се бях притеснила много като знам какви мъки са били  Cry 
Надявам се инфото да е полезно и за други мами и техните съкровища! Хубава вечер от мен и поздрави!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт