Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 30
Здравейте,мили мами!Искам да се посъветвам с Вас какво мислите за епидуралната упойка?Бременна съм в 7 месец.Вчера моята гинекогожка ме посъветва да си поставя такава упойка за протичане на нормално и безболезнено раждане.Какви са Вашите наблюдения,а също така ако може някои да ме ориентира и в цената.

# 1
 • Мнения: 3 242
Има доста теми, потърси с търсачката.

Аз лично съм за.
Сложиха ми на 7 cm и това ми даде възможност да почина малко преди финала Simple Smile
За цени не мога да те ориентирам.

# 2
 • София
 • Мнения: 52
И аз раждах с епидурална и съм доволна. Поставянето не боли и наистина облекчава за известно време.  На мен ми я сложиха на 2.5 см и много чести контракции. Упойката според моята гинеколожка, помогна за изглаждането на шийката на матката и за получаване на по-бързо разкритие (тъй като аз имах изтекли води и никакви контракции и разкритие).
Бих ти я препоръчала с две ръце

# 3
 • София
 • Мнения: 41 216
аз съм против, освен ако не се налага(като например при страшно дълъг, изтощителен и непродуктивен период на контракции ), при едно нормално протичащо раждане  не виждам никаква причина, все пак си носи и рисковете.

# 4
 • Мнения: 646
при едно нормално протичащо раждане  не виждам никаква причина, все пак си носи и рисковете.
Peace И още повече ако се попадне на някой некомпетентен лекар.

# 5
 • Мнения: 3 007
при едно нормално протичащо раждане  не виждам никаква причина, все пак си носи и рисковете.

Подкрепям. Аз имам сравнително нисък праг на болка, но повече ме беше страх от упойката и бях категорична, че не искам. Ако всичко протича без усложнения, раждането е едно прекрасно изживяване, а болката напълно поносима. Но всичко е индивидуално и всеки сам преценява за себе си.

# 6
 • Мнения: 7 946
Разпитайте за кадърен анестезиолог, който може да поставя подобни упойки (спинални / епидурални), ако решите да ползвате  Peace Лично аз имам горчив опит с некадърен такъв #2gunfire тези упойки са специфични, и не ги владеят всички анестезиолози..

# 7
 • Мнения: 46
Аз съм за епидурална упойка Peace 1 път като раждах беше ад имах ужасни болки,и аз съм в 7 месец и този път ще раждам с епидурална Peace

# 8
 • Мнения: 6 180
Аз също съм против, освен ако наистина болките са нетърпими. Ако са поносими по-добре да се изтърпят, защото наистина има доста рискове с тези упойки.
Лично аз се страхувай ужасно, най вече от поставянето и в гръбначния стълб (имайки позната която 3г след раждането още имаше болки в гръб.стълб, друга пък няколко дни след това беше с адско главоболие). Но пък правех страшно бързо разкритие и бях с ужасни болки и накрая болката надделя над страха. Въпросът е, че упойката не ми подейства  Rolling Eyes, в началото имаше малко затихване на болката за около 30мин. и после се засили пак. Сложиха ми още доза - но не, в последствие и местната инжекция лидокаин не ме хвана  Rolling Eyes. Не знам какъв беше проблема при мен newsm78, иначе анестезиолога беше добър - завеждащия на анестезиолозите. Та по същество не мога да кажа как се ражда с такава упойка Mr. Green.

# 9
 • Мнения: 88
Аз също съм за епидуралната упойка, но поставена от специалист. Цената мисля, че беше 100-тина лева. Но аз съм раждала в частна клиника, за държавните не съм информирана. Мен ме посъветваха месец преди раждането да си запиша час за анестезиолог, който да ме консултира за целия процес на раждането. В кои случаи може да се постави, в кои не. На каква фаза от разкритието, а също така и дози. Лично аз родих много лесно и почти безболезнено. Друг съвет, който мога да ти дам от личен опит, е да слушаш успокояваща музика на телефона докато си в пред родилна зала. Успех с раждането  thumbsup

# 10
 • В уютен дом! Елените
 • Мнения: 55
Не съм напълно "против", както не съм и изцяло "за" . Ако упойката е поставена от добър анестезиолог, не виждам проблем. Има рискове при епидурална, но сме виждали и грешки на "лекари" без такава.
 Три часа след като родих имаше едно момиче в пред родилна, тогава дойдоха анестезиолози от София, предложили и срещу подпис да и поставят.Подписала се и на 5 см. и били упойката.Беше страшно доволна от резултата, но аз  не бих се доверила на непознати анестезиолози  newsm78

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 2 079
Според 2 мои приятелки епидуралната ги е държала само 30 мин, пак са си изтърпели болките. Дали си заслужава, не знам.

# 12
 • Мнения: 267
Раждала съм и секцио, и нормално с епидурална упойка. Доволна съм, не съжалявам. По-щадяша е и по-безопасна (доколкото знам) от спинална упойка.

Според 2 мои приятелки епидуралната ги е държала само 30 мин, пак са си изтърпели болките. Дали си заслужава, не знам.

Мен 2рият път също ме държа сравнително малко - около 45 минути, но това бяха минутите, в които достигнах пълно разкритие и вместо са се изтощавам с най-болезнените контракции, аз си починах за напъните.

Винаги може да се "досложи" упойка, но това е по преценка на лекаря и зависи от хода на раждането.

Какви са Вашите наблюдения,а също така ако може някои да ме ориентира и в цената.


Цената зависи от болницата, а също и дали си с екип или без. В Шейново е 300 лв. ако си без екип, а ако си с избор - влиза в общата цена.  В Токуда е 300 лв. мисля също. За другите болници не знам.

# 13
 • Мнения: 86
Според 2 мои приятелки епидуралната ги е държала само 30 мин, пак са си изтърпели болките. Дали си заслужава, не знам.
.При мен беше точно обратното.Твърде много ме хвана упойката и напъните ми бяха не толкова ефективни.Не знам дали заради умората от дългото чакане стана така.Наистина облекчи болките,но не мога да кажа, че съм твърдо ЗА,нито против.Мисля, че струваше 150лв в МД.

# 14
 • Мнения: 69
Аз съм ЗА всякакви упойки. Щях да припадна от болката, усетих как губя контрол над тялото си, една акушерка забеляза и се разкрещя: "Ще колабира, ще колабира" и почнаха да ме поливат с ледена вода по главата. А можех да си го спестя с една упойка...

Общи условия

Активация на акаунт