Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,
искам да прехвърля майчинството на бащата, след изтичане на 410 дни, което се пада на 4 февруари 2012г, защото се налага да се върна на работа. Въпроса ми е кога трябва да подам документите, къде се подават (казаха ми, че вече не се подават в НОИ, а в НАП в общината по местоживеене, а от работата ми казаха в Социалните) и от къде трябва да ми дадат документите от работата или от службата, в която се подават?
Много ще съм благодарна, ако някой има информация, да помогне!    Thinking

# 1
  • Мнения: 820
Ти подаваш при твоя работодател и се връщаш на работа, а мъжа ти подава при неговия работодател заявление за ползване на отпуска за гледане на дете до 2 години, като вероятно има съпътстващи декларации, че ти няма да ползваш този отпуск и ще го ползва бащата. Неговият работодател подава неговите документи в НОИ, и твоя също за теб ...

Принципно трябва да е така - какви очно са декларациите може да се види на сайта на НОИ, както и да се пита в НОИ, ако служителите във фирмите ви не знаят.

Ти в денят, в който ти свършват тези 410, т.е. следващия работен ден си отиваш на работа.
Той трябва да попита във фирмата си кога да подаде това заявление, за да може работодателя да му оформи отпуска и той да си остане вкъщи с детето.

Той ще получава 240 лв., като вероятно неговите документи ще постъпят в НОИ през март и плащанията ще зависят от плащанията а осигуровки от неговата фирма.

Поне това мога аз да кажа. Надявам се да съм помогнала  Hug

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 18 240
Софито,това е процедурата https://docs.google.com/document/pub?id=1_p-QhoXzFDRYnC3CJCxW98G … iqs3btbPxfBV25M_Q

# 3
Здравейте! Не съм много сигурна до колко това наистина е актуално - все пак дадения пример е за 2006г.!!!!! Иначе сверих цитираните членове от КТ, наредбата и КСО - отговарят на написаното. НО ако наистина това разяснение е от 2006 г - доста вода изтече оттогава, а това какво е написано и това как се тълкува са две много различни неща! Ако някой има актуална информация - нека сподели. Аз писах до НОИ, но вече повече от 2 седмици никой не е благоволил да ми отговори!

# 4
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
  • Мнения: 5 381
Нищо че е  от 2006, това което е посочила Елфита е актуалната процедура и сега.Скоро прехвърляхме едно майчинство на бащата и си мина по този ред.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 18 240
Нищо че е  от 2006, това което е посочила Елфита е актуалната процедура и сега.Скоро прехвърляхме едно майчинство на бащата и си мина по този ред.

Трай си Пантерка-може пък да намери "актуалната" процедура.
А ние тук да продължим да заблуждаваме майките  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт