Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ян. 2012, 10:27 ч.

Моля за съвет

  • 480
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8
Дъщеря ми е на 9м и половина. На 6м се научи да стои седнала, месец по-късно вече можеше да се изправя в кошарата придържайки се за решетките. Сега се опитва да ходи, държи се е една ръка за някоя мебел или се подпира на стената и лека полека се придвижва.  Никога не съм я стимулирала да прави тези неща, оставих я да се почувства готова да ги прави самостоятелно. Преди 3 дни бяхме на редовна консултация и доктора ни каза да ѝ взема обувки за прохождане. Направих го на другия ден, взех на Колев и Колев. Първо ги поносихме за малко вкъщи, а на следващия ден по време на разходката ни навън придържайки я направи няколко крачки ( за около 5мин.). След като се прибрахме свалих обувчиците и оставяйки ги на шкафа забелязах, че лявата обувка не стои права, а се накланя на вътре. Това означава ли, че стъпва на криво, сега мисля дали още в Понеделник да не я заведа при джипито и от там на ортопед. Или още е рано за ортопедичен преглед?
Моля ви дайте ми съвет.
Извинявам се ако темата ми не е за тази категория.

# 1
  • Мнения: 27
   Един преглед при ортопед би ти помогнал да се освободиш от притесненията си, ако са неоснователни,
   или да се вземат навременни мерки ако има нужда от такива.
  

# 2
  • Мнения: 317
Съгласна съм, че преглед при ортопед не би навредил, но някак не ми се струва възможно от една разходка обувчицата да се деформира... Още повече, че обувките на Колев и Колев са доста твърди, по лично моя оценка повече от нужното. Примерно при деца с отклонения като леки парези само на едната страна може да се забелязва протриване на едната обувка повече от другата, но това е при системно ходене. Не се притеснявай предварително!

# 3
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 407
Детето е много малко да ходи. Нека се упражнява на босо (по чорапки). Така ще укрепнат мускулите на глезена. Обувки обувайте само от гледна точка на студ, навън. Колкото повече ходи босо, толкова по-хубав свод ще направи и по-стабилен глезен.
Сега краченцата им са още пухкавки и мекички, и мускулите тепърва ще укрепват. Крачето се кандилка наляво-надясно. Изглежда плоско, заради бебешката подкожна мазнина, която скоро ще изчезне. Но ако изкриви обувката, после тази обувка ще му пречи, затова е по-добре босо или по чорапи.

# 4
  • Мнения: 8
Да и аз мисля, че най - добре е вкъщи да е без обувките затова и слагам само терлички. И на мен ми е много странно, че с едно излизане навън обувката се изкриви така не зная как се качва снимка, за да Ви покажа. Чела съм по доста форуми в които пише, че обувките на Колев и Колев бързо се амортизирали, но за цената си от 25 лв. това не би трябвало да се случи на първата им разходка. За мое успокоение утре отивам при личната да чуя мнението ѝ. Благодаря Ви мами Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт