Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ян. 2012, 16:48 ч.

Хашимото и кърмене

  • 610
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 822
Незнам дали темата е за тук,ако не моля да я преместите.Предварително се извинявам и ако повтарям темата!
Здравейте!Аз съм с Хашимото и пия Еутирокс,дозата се променяше през цялата бременност според хормона,като тогава ме следеше доктор Начев.След раждането се върнах на доза 37,5,която ми беше преди бременнстта и ТСХ-то ми беше 1.56. Дотук добре,но понеже вече няма как да пътувам до София ме пое лекар от Пловдив.Според него понеже кърмя дозата трябваше да се намали и е важно хормона да е в границата/ до 4,20 е в лабораторията на Бодимед/,но сега 6 месеца по късно хормона ми е 3.74.От доктор Начев знам,че не трябва да е по-висок от 2,6. Незнам какво да правя,дали да се върна на старата доза за 1 месец и пак да си направя изследването!?Има ли някои със същия проблем и какво е мнението на вашите лекари,кое е по-добре по-ниска доза на Еутирокса или ТСХ?Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 5 496
Здравей, Тони,
добре е на този етап да се обадиш на доктора си (може би дори на Начев, който следи случая в перспектива) и да обсъдиш с него стойностите. Да, прав е за нивата на ТСХ - смисълът на лекарствата, които приемаш, е да те държат еутироидна, т.е. в организма ти да циркулират нормални количества хормони.
В твоя случай вероятно ще се наложи за известно време по-висока доза от лекарството, тъй като си отишла към горната граница, а целта на лечението е да се поддържаш общо взето около средните стойности - но пак, обсъди ги тия неща с лекаря си, недей да повишаваш дозата на своя глава. Фактът е, че си все още в норма, но си заслужава да помислите как нещата могат да се оптимизират.
Предполагам, че скоро всичко ще се нареди. Пожелавам ти успех!

# 2
  • Мнения: 822
Параход благодаря ти,но доктор Начев отпада като вариант,защото ми е далеч.Пък и аз още като му се объдих първия път каза,че според него не трябва да се намаля дозата,но да се доверя на  колегата му и той да ме консултира. Мисля си, при условие, че на доза 37,5 Еутирокс хормона ми е бил добре,а на 25 се качва всеки месец по малко,за да стигне до тази стойност няма да е проблем да се върна на предишната си доза.Пък тя и разликата не е много голяма.За съжаление колкото лекари,толкова и мнения.Аз ще звънна на моя лекар,но знам какво ще ми каже,щом е в границите добре! Sad

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт