Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • На Дунава
  • Мнения: 196
Синът ми е на близо 3 годинки и проявява голям мерак към всички видове физически занимания. Катери се на най-високите пързалки съвсем сам, откакто проходи, има за възрастта си добра координация, внимателен е и съобразителен при тичане и катерене. В тези студове обаче активните ни занимания навън са доста ограничени. Ходим на зимни кънки да се учим, приятно му е, но не е за всеки ден. От малък го карам вкъщи да правим елементарни упражнения - кълбо напред, патешко ходене, и той много се забавлява, но вече нямам идея какво ново да му предложа. Какви физически упражнения, приложими в апартамент без големи допълнителни покупки (като шведски стени и други уреди) бихте могли да ми предложите? Ние правим кълбо напред и назад, везна, челна стойка (естествено, с помощ), патешко ходене, по малко разтягане, мост.... и аз съм до там.
Не ми се иска да вземаме разни конзоли от типа на Wii и подобни, които действително предлагат физически игри за в домашни условия, но и приучват към компютърно-зависим живот.
Мисля, че на тази възраст ще е достатъчно по 15 минутки на ден да мога да го занимавам по този начин, но с моите идеи запълвам максимум 5....
Предварително благодаря за идеите!   bouquet

# 1
  • Мнения: 15 379
Че какво му е на времето?
Облечете се добре, грабвайте шейната и отивайте да се пързаляте.
Качването по 100 пъти и спускането с шейната е идеален начин децата да хабят енергия и да се раздвижат.
И преди да правиш гимнастика с детето е добре да разбереш от каква възраст е ок.
Детето няма и 3 години. Не мисля, че за кости, стави и мускули е добре да прави мост, да се разтяга...

# 2
  • Мнения: 4 223
Скачане като жаби, ходене с изправени крака и наведени напред ръце като баба меца, с разтворени крака седнали на земята берете плодове и слагате във въображема кошница, ходене на петички, на пръсти, на един крак. Колкото може детето естествено, никой не пресилва нещата. Ако самото дете проявява интерес не виждам лошо в умереното натоварване, а точно децата много лесно си показват.
Моите много се кефят да им пускам диско музика и танцуват, скачат.
И в никакъв случай това не замества излизанията навън, но все пак зимата часовете в къщи са повече и може да се разнообразяват.

# 3
  • На Дунава
  • Мнения: 196
*vera, благодаря за хубавите идеи! Напълно са приложими и мисля, че ще му харесат.
Ооо, целта никога не е била да заместим излизането навън! Във Виена грам сняг нямаме, даже и температурите не са много ниски, но вятърът е ежедневно към 80км/ч, просто не може да се стои навън. Затова се налагат алтернативи.  Party
Аз нямам амбиции да го правя олимпиец, просто детето се кефи и само си иска. Леко натоварване с подобни упражнения не виждам как може да му навреди, все пак всичко е на игра и без никакво пресилване. За първи път чувам, че движението може да навреди на децата! Ще навреди, ако се пресилва, ако се преследват разни болни цели на всяка цена. Но благодаря на Sourcherry за загрижеността!  Hug

# 4
  • Мнения: 15 379
Бибиана, страхотно е, че търсиш начини да го раздвижваш и у дома!
Но малките деца нямат добре укрепнали кости и стави. Именно поради тази причина се изчаква и макар и лекото натоварване с конкретен спорт.
Излизайте и максимално навън.
Моят син също е шило. Катеренето по баирите, за да се спусне за пореден път с шейната си, го изтощава доста. И е страхотно раздвижване Peace.

# 5
  • Мнения: 9 144
Напоследък се забавляваме заедно с Йога-зона по Фиеста,
не, че правим всички пози, но е много ентусиазирана и пада голям смях.

# 6
  • Мнения: 4 223
Напоследък се забавляваме заедно с Йога-зона по Фиеста,
не, че правим всички пози, но е много ентусиазирана и пада голям смях.

Като се замисля това им беше първото нещо, което ги провокира да правят подражателно упражнения у дома. Аз се клечих с йога зона /много съм назаднала/ и те започнаха с "куче гледащо надолу" и прочие.
Много е леко и препоръчвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт