Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11 612
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 49

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • Мнения: 5 692
  bouquet Дидка, за теб!

мм - и тук -  да замразиш млечна салата си е все едно кисело мляко да заразиш. 

# 2
  • Мнения: 5 031
Аз да споделя за мойта патка, дето беше голяма драма Simple Smile Направих я със зеленчуци. Запържих патешкото, извадих го от тигана, после запържих картофи,моркови,чушки и лук и добавих патешкото.. Май се получи..Поне яденето свърши Simple Smile Така е...като трябваше да решавам какво да правя в движение...И все пак..патешкото си е жилавко за мен.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 683
Маме, благодарности за темата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 8 818
Да си повторя въпроса за цацата от предишната тема: Дали ще се получи нещо, ако я смеля на кайма и след това я направя на рибни кюфтета?

# 5
  • Мнения: 10 512
Да си повторя въпроса за цацата от предишната тема: Дали ще се получи нещо, ако я смеля на кайма и след това я направя на рибни кюфтета?

Преди доста време правих нещо подобно от останала цаца, не беше много, но не ми се пържеше рибка по рибка. Помня, че сложих яйце, зелен лук, черен пипер и малко брашно. Станаха по-скоро като руските олади, т.е. сместа я сипвах с лъжица в тигана, но не бяха лоши, изядоха се без мрънкане. Всъщност в нета може би има някакви рецепти, сега ще питам чичко гугъл. Peace

Виж тая рецепта, не звучи лошо, предполагам и подправки ще носи на вкус, може би и 1 яйце не би било излишно, но в рецептата не е отбелязано:
Изчистената цаца се смила в машинка за месо заедно с лука. Добавя се бял хляб, накиснат  във вода и изцеден. От сместа се оформят кюфтета и се пържат. Ако добавите към сместа и 200 гр сланина, то кюфтенцата стават още по-вкусни.

Продукти:
Цаца  1 кг, 4 глави лук, 200 гр бял хляб

И още една рецепта:

1 кг цаца
2 глави лук
1 среден морков
2 яйца
2 с.л сметана заквасена
5 с.л грис
сода на върха на ножа
1 ч.л сух чесън
копър пресен или замразен
смлян чер пипер, сол на вкус

Ситно нарязаният лук и настъргания морков се запържват, рибата се смила/накълцва/надребнява. Всички съставки се объркват хубаво, сместа се оставя оставя да постои, за да набухне гриса, оформят се кюфтенца и се пържат.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 23:03 от labrex

# 6
  • Мнения: 1 108
хубава тема,хубави съвети си даваме...
Тя, да-искам и другата рецепта за кекс Peace  Ще изпробвам и двете и ще видя дали някоя от двете ще е "вървежна"...

# 7
  • София
  • Мнения: 8 818
Благодаря много, лабрекс Heart Eyes Точно нещо като втората рецепта си представях да забъркам. Не ми беше хрумнало за грис, предполагам с него ще е по-вкусно, отколкото само с брашно. Утре ще забъркам кюфтенцата Sunglasses

# 8
  • София
  • Мнения: 690
 Мама Цоцоланка, благодаря за темата   bouquet Момичета, страхотни сте всички  Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 1 698
Маме, благодаря за темата  bouquet Да ви кажа, по хубава тема не съм намирала Simple Smile Всичките "мозъци" тук....само чат ми липсва в мамата...
Момичета и момче, знам че има тема, но моля ви, дайте рецепта за базов хляб за машина Praynig ....до 1.5кг
Бях си сейфнала рецепта за хляб с айран, но я затрих....може ли сполучлива рецепта Blush

# 10
  • Мнения: 593
Наистина една от най-полезните теми. Благодаря, Мама Цоцоланка   bouquet

# 11
  • Мнения: 531
Да не ви загубя от поглед - запис и от мен.

# 12
  • София-до езерото
  • Мнения: 1 918
tuly Заповядай! На милото този му хареса повече.
" Мраморен " кекс
250 гр. брашно
250 гр. кристална захар
4 яйца
150 гр. меко масло
100 гр. шоколад
250 мл. пр. мляко
1 капсула ванилия
1 1/2 ч.л. бакпулвер
3-4 капки бадемова есенция
150 гр. кокосови стърготини
тези неща ги пропуснах,бадемова есенция нямах/сложих половин капсула ром / кокосови стърготини милото не обича.
Разбиваме мекото масло със захарта. Слагаме яйцата едно по едно и продължаваме разбиването на ниски обороти.
Пресяваме брашното с бакпулвера.Разтопяваме шоколада.
Изсипваме в яйчната смес 1/3 от брашното,разбиваме, наливаме половината прясно мляко.Добавяме още 1/3 от брашното и доливаме останалото мляко.Продължаваме да разбиваме и прибавяме остатъка от  брашното, ванилията и бадемовата есенция.
Разделяме тестото. Прехвърляме в купа 1/5 от тестото и наливаме леко охладения шоколад.
В останалото тесто слагаме кокосовите стърготини.
Изсипваш  във форма като правиш шарки с шоколадовата смес.
Печем около 50 мин. във загрята фурна на 170 гр.
Аз пека на различни градуси./ понеже мойта фурна е малка/. Може да сложиш някакви ядки.

Ето как  е дадено в описанието за" мраморната шарка". Изсипваме 1/3 от бялата смес, нанасяме отгоре на 4 места от шоколадовата смес.Пласт бяла смес и пак шоколадова на противополжните места. Отгоре покриваме с бяла смес.Правим прорези с нож по повърхността на кекса, за да се получи в последвствие "мраморната " шарка.
Това последното изречение не ми е много ясто, ама аз си шаря пък каквото стане. Blush

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 10:30 от Тя

# 13
  • Мнения: 51
здр може ли да ми кажете с какво друго може да се маже питката преди печене освен с жълтък?

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 7 170

Момичета и момче, знам че има тема, но моля ви, дайте рецепта за базов хляб за машина Praynig ....до 1.5кг


   Тази рецепта някои я ползват и за машина.Дали ще ти свърши работа?  Rolling Eyes

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт