Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 033
Въпросът ми е следният.

Може ли някой да ме упъти към виртуален клуб за четене, който има формат като реалните такива. Където членовете се разбират коя книга ще четат и след определеното време се събират да дискутират прочетеното. Но по структуриран и аналитичен начин, ако щете с оформени под-теми и въпроси, за разлика от "чудесна е книгата" или "не ми хареса"?

Благодаря за отговорите.

# 1
  • UK
  • Мнения: 399
Аз също се интересувам от клуб с такъв формат. Не ми е възможно да посещавам 'реален'. Досега съм попадала на читателски клубове, създадени като подфорум във форуми създадени с друга цел. Имах например такъв в университета, в който учех. Поглеждала съм и във форумите на netmums и на списания като Woman&Home и т.н.

А защо да не си създадем такъв клуб тук? Например, първите 5 предложени книги се подлагат на гласуване до определена дата. Чете се 'избора' , да кажем 3 седмици, след което се обсъжда книгата. Единствената трудност виждам в това, че на живеещите в чужбина ще им е трудно да се сдобиват с книги на български автори в кратък срок, а на тези в България - с новоизлезли книги в чужбина. Може би ще трябва да си направим читателски клубове по държави?

# 2
  • Мнения: 115
Здравейте,
много ми допада идеята ви. Бих се радвала да участвам в такъв клуб. Абсолютно съм съгласна с мнението на milada относно различията по място на живеене, но с малки компромиси, време и дообмисляне на идеята всичко може да се разреши.  bouquet

# 3
  • Мнения: 21 929
http://www.goodreads.com/
Освен отзиви за книгите, има клубове и се разбират да четат дадена книга и т.н.
Просто си избери група, присъедини се към нея, и...четеш и споделяш
Интересно ми е има ли бг подобен сайт, но не съм попадала...или поне повечето коментари са точно такива- ах, ох , страхотна книга- и дотам

# 4
  • Мнения: 2 033
Милада, това е разумно предложение (ако не по държави, то със сигурност по езици, на които четем.)

Ще помисля, когато ми остане малко време, имам доста работа напоследък. Работата е и причината да не мога да посещавам реални клубове- тези, за които знам, са организирани от майки от училищата на децата ми, които не работят, и срещите им в 11 сутринта, например, не стават за мен. Открих друг, в местна библиотека, веднъж на месеца в събота, но се оказа, че само пенсионери се мяркат там- което не ми пречи, но все пак избираме  различен тип книги.

Та, много благодаря на всички за отговорите и за развиването на идеята, ще помисля и аз; скоро. Ако се сетите друго, пишете.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт