Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Временно
  • Мнения: 781
Здравейте!Пуснах тема в подфорум Здравословни проблеми,пускам и тук ...

Не знам към кого да се обърна и какво да направя затова реших да пиша тук.
Миналата година март месец напипах бучка в лявата гърда.След няколко дни се появи болка при натиск и зачервяване.Посетих лекар мамолог,видя изменение в тъканта,каза че мога да избирам между три опции - да не се пипа въобще и да се наблюдава периодично,да се направи биопсия или направо да се махне и тогава да се изследва.След размисъл реших,че най-добре да го махне,така или иначе едва ли има начин да изчезне от самосебе си.И така на 29.04.2011 ме оперираха,поисках локална анестезия,операцията трая 15-20 мин.Още същия ден ,час след операцията ме пуснаха да се прибера у дома,без да ми назначат никакви лекарста.А и аз като не бях наясно не се и поинтересувах.Лично аз при първоначалния преглед споделих моето мнение,че проблема явно се е породил вследствие на проблемното кърмене(хлътнали зърна,кърмата ми тръгна изключително трудно,с много тесни каналчета явно съм,гледах струйките като се цедях-бяха едва зажележими,за месец имах 12 пъти запушени калчета,и всичко това само в лявата гърда,в която сега е проблема,малката така и не успя за засуче както трбява и преминах на цедене ) което имах(родих април 2008 - кърмих до януари 2009) и си е само моя грешката,че не отидох на мамолог след като приключих с кърменето.Доктора беше убеден,че връзка няма.Хистологичния резултат - плазматичноклетъчен мастит и микрогландуларна аденоза.В началото на септември отново напипах бучка в същата гърда,отидох при лекаря който ме оперира,той каза,че този вид мастит бил много упорит,оказа се че съм събрала гной,цепна ми гърдата,изчисти гнойта и това беше -отново без да предписва никакви медикаменти.Точно 3 седници след това отново събрах гной,в същата гърда,на друго място.Реших да потърся друг лекар,отидох в Ракова,оттам ми казаха,че понеже не било туморно не съм за тях,пратиха ме в Пирогов,в гнойно-септична хирургия,където ми се накараха как така като съм била оперирана в друга болница отивам сега при тях,доктора беше супер арогнатен,в крайна сметка каза че може да ме приеме за 3 дни да ме оперира,но аз отказах - не можех да се оставя в ръцете на този човек ... може да е било грешка,а може и вътрешното ми чувство да не ме е подлъгало ... оттам намерих друг лекар,последва изсмукване със спринцовка на събраната гной,лечение с антибиотик(но явно вече е било късно),след седмица отново набра,пак ме цепнаха ... и така до миналата седмица,когато отново се появи бучка - отново събрах гной!Просто не знам към кой да се обърна,за да ми назначат адекватно лечение и да престане този кръговрат!!!Ще съм благодарна ако споделите мнения!

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Наистина е похвално, че въпреки първоначалните проблеми си опитала максимално дълго да предлагаш на детето си майчино мляко. От описаното от теб бих могла да отбележа, че проблемът към сегашния момент е за консултация с лекар. Събирането на гной толкова често е притеснително. Разбирам, че кръговратът е ужасен, но би било добре да потърсиш и друго лекарско мнение, както и жени с подобен проблем, може би има тук във форума, с които да може да споделиш проблема си.
Надявам се да се оправиш бързо.

# 2
  • Временно
  • Мнения: 781
deni_k ,благодаря!За утре имам назначена консултация с лекар.По скоро пуснах темата,за да ме насочи някоя дама,ако е имала подобен проблем към кой лекар да се обърна конкретно(за София)!!

Общи условия

Активация на акаунт