Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 156
здравейте,

нямам деца и има един въпрос свързан с малките деца, за който не намирам по-подходящо място от това да задам. ще ми се да знам, какви са причините, поради които се налага малките деца да бъдат приспивани? и в последствие доста често се получава ефекта те да не искат да спят, а родителят се мъчи всячески да ги приспи. какви са причините на едно малко дете да не му се спи, а родителят все пак настоятелно да се опитва да го приспи?  
знам че не е нужно, но веднага ще дам пример с племеницата ми - за да я приспят, като беше по-малка (до към 4 г), многократно се е случвало с родителите й да се налага да се повозим в колата за да може тя да заспи. питала съм свой колега с дете на 1г и 7м защо си приспива детето когато не му се спи, и той ми каза "за да я науча да заспива". питах го сигурен ли е че просто си няма работа да свърши докато детето спи, и той ми отговори че имам много ниско мнение за бг родителите. това изобщо не е така, напротив! аз просто искам да знам - все пак, и аз ще имам деца някой ден. и пояснявам че не говоря за случаите в които има подобни сцени веднъж месечно, а за тези, в които трудното приспиване е ежедневие. ако на някой му се пише по темата,  ще се радвам да прочета. благодаря предварително!

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 342
защото често това е единственото време, в което родителите могат да си починат. и защото малките деца не значт как да заспиват и могат да се кривят, докато заспят от крайно изтощение.

# 2
 • Мнения: 6 188
Първата причина е, че е добре на детето да му се създаде режим - както на хранене така и за сън. В смисъл не може да се разчита детето да спи когато толкова се е умаломощило, че е заспало някъде само Simple Smile. Другото е,че това че на детето не му се спи не винаги е вярно....това, че не иска да заспи е друго - в повечето случаи е превъзбудено от нещо, игра или нещо друго. А относно приспиването на съвсем малки деца т.е. бебета от родителите им и най-често създавайки някакъв "вреден" навик (приспиване на ръце, люлеене в шезлонг, возене в кола и т.н) е свързано с това, че бебетата имат куп причини да не могат да заспят, или да спят неспокойно - колики(понякога могат да ги мъчат с месеци), болки заради никнене на зъбки (на моя син последните избиха на 2г и 7м) и т.н. така, че когато едно дете го боли или нещо му пречи на съня най-логично е родителя да го утеши по някакъв начин и понякога единствения такъв се оказва нещо което после трудно се изкоренява, но в този момент родителя е готов на всичко само детето му да спи Mr. Green. Надявам се малко да съм ти разяснила ситуацията Hug.

# 3
 • Мнения: 87
Абсолютно подкрепям mibobo не винаги, когато детето не иска да заспива не му се спи. Изграждането на режим е важно и за детето, и за родителите, на мен най-спокойната част от деня ми е именно след като я приспя вечер. Много се радвам, че успяхме да изградим режим, в който се ляга в 20 и 30 часа и в 21 вече се спи  Mr. Green

# 4
 • Мнения: 2 901
Защото детето често не знае какво точно му се прави.Плаче са сън, а не заспива.
Спи му се, но не заспива и аз като родител, който прекарва 24 часа с него знам точно кога му се спи, кога му се яде и кога не е ок.

# 5
 • Мнения: 10 583
Е, как да не го приспивам, когато то настойчиво ми казва "Не ми се спиииии!" и продължава да скача из детската стая, а в същото време очите му са полузатворени и скоковете описват вече синусоиди. След третото "Не ми се спиии", придружено с писък, идва и насилственото поставяне от моя страна в хоризонтално положение по време на което, детето вече е заспало още преди да го завия.

# 6
 • Мнения: 750
Сама ще разбереш, не се тревожи:)

# 7
 • Мнения: 156
благодаря за отговора никс, но не се трвожа - опитвам се да се информирам   bouquet

# 8
 • Мнения: 27 524
Здравей,
според мен има два фактора за отчитане - възрастта на детето и самото дете, има по-поспаливи, има по-буйни, по-кортки, всякакви.  Simple Smile Когато е бебе - там е ясно.
Аз лично не приспивам  Stop Когато беше малък, виждах кога му се спи и го слагах да спи, но никога не съм следвала часове, нито съм го принуждавала да спи, ако не иска.
Сам си определяше режима, допреди да тръгне на училище обаче.
Сега се налага да го подсещам вече, че трябва да ляга по-рано през седмицата, но това не е проблем. Петък и събота стои докогато поиска.
Като цяло се нагледах на сестра ми, която 7г лягаше с племенницата ми и следобяд, и вечер и се приспиваха с часове и просто ми се струваше и тогава, и сега неприемливо като решение, режим и правила и за двете.

# 9
 • Мнения: 3 242
Защото детето често не знае какво точно му се прави.Плаче са сън, а не заспива.
Спи му се, но не заспива ...


Точно така.
Освен това понякога изпусне ли се момента, става още по-зле.

# 10
 • Мнения: 6 373
Ще цитирам една мъдра жена.
"Преди нямах дете, но имах хиляда теории как се отгреждат децата. Сега имам три деца (станаха четири в последствие Heart Eyes) и нито една теория за правилното им отглеждане."   bouquet

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 599
Да ви кажа,дъщеря ми е на 5 и до сега никога не съм я приспивала.Дойде ли време за сън-слагам я в кошарата.И сега е така стане ли 21ч,миене и лягане.Такива екстри като дундуркане,возене в кола,държане на ръчичка не е имало.

# 12
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Някои деца, особено по-малки, не умеят сами да се приспят. С времето започват да свикват как да го правят, да се самоуспокояват и приспиват, но може да е чак когато станат на 4-5 години.

В други случаи, децата са прекалено превъзбудени от нещо и не желаят да заспят, макар че вече са смъртно изморени. Тогава се налага малко натиск, за тяхно добро.

# 13
 • Мнения: 320
Защото тя само си мисли че не и се спи Mr. Green.След това 3 часа кърти като пън(става въпрос за следобедния сън.Вечер си знае-вечеря,баня ,сън(тук проблеми няма)

# 14
 • Мнения: 284
Много зависи от детето, има деца които от бебета спят без проблем, спокойни са...съответно можеш да ги научиш да заспиват сами или с любима играчка. Моя позната от бебе оставя нейния син сам в стаята (буден) и излиза, той си заспива и толкова. Да ама при мен това не работи  Rolling Eyes, от бебе съм все при него докато заспи иначе реве. Отделно както и други са казали преди мен - рядко има случай в който на детето не му се спи, а майка му го кара да спи Simple Smile. Всяка майка си познава детето, отделно е хубаво да има режим ....така организма свиква и си очаква съня или храната в определеното време.

Общи условия

Активация на акаунт