Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 530
Здравейте, бъдещи майчета! Аз съм в шести месец. Работя в сферата на обслужването и имам контакт с доста хора. Гинеколожката ми предлага болничен, но истината е, че аз се чувствам добре и имам желание да продължа работата си до края. Но адски много се притеснявам от грипната епидемия, която се задава. Вие как разсъждавате по темата? Ще си продължите ли работа или ще си останете вкъщи на топличко  и сигурно? И тук е мястото да отбележа, че според съпруга ми ако е писано да те хване грип, ще ме хване от него дори. Всичко било божа работа. Наистина  е така, но пък оставайки си вкъщи не свеждам ли риска от заразяване до минимум? Според гинеколожката не е все едно да контактуваш с двама и с 20. Моля ви, дайте мнение по темета, мисля, че ще е от полза на всички ни. Предварително благодаря!

# 1
 • Мнения: 66
Здравей''Сияние''.Аз съм в края на 7-ми месец и вчера си взех болничен,който ще застъпя с този който е 45-дневен на 10 февруари ми се пада,и то по точно тази причина-грипната епидемия.Работя с хора през целия ден в затворено помещение и се претиснявам на края да не стане беля,толкова време се опазих Simple Smile.Аз също се чувствам добре но за всеки случай...хем и ще си почина,че после и да искам няма почивка Simple Smile.За това ти си прецени но според мен работа ще има и след 100 години,така че имаме време да работим колкото искаме Simple Smile.Пожелавам ти леко бременеене Hug

# 2
 • Мнения: 312
Шести месец наистина е рано да се застояваш вкъщи, щом се чувстваш добре.

Информирай се за ваксина против грип. По принцип има подходящи за бременни (след 3ти мес.) и малки деца. Принципно това е нещо, което всеки решава за себе си, и аз го споменавам само като възможност. Почети, питай гинеколожката личния лекар (те би трябвало знаят дали има подходящи на пазара) и решавай.

Другият вариант - винаги на една ръка разстояние от хората, избягване на пълни превозни средства, често миене на ръце.

Третото - съпругът ти би могъл да си направи ваксината. Така поне той ще е изключен като възможен източник.

А в краен случай си остани вкъщи, ако имаш тази възможност и ще си по-спокойна. cveti7777777 е права за работата и почивката  Wink

Добрата новина - от зимата не остава много!
Хубава бременност до края и прекрасни промени вкъщи след нея  Grinning

# 3
 • Мнения: 530
И другото което ме спира е, че работата ми е на една ръка разстояние, 5 минути от вкъщи. Не ползвам никакви превозни средства, топличко ми е, но пък обслужвам хора.

# 4
 • Мнения: 66
Ида права си че от зимата не остана,но пък лошото е че грипа си го има до късна пролет,той едва сега започва.И още по лошото е че бебчета,които ще се родят в периода януари-март са застрашени много,мене най много ме претиснява бебчето ми да не се зарази след раждането,защото е много малко и крехко и трудно ще се пребори с вируса.

# 5
 • Мнения: 6 180
Аз лично точно в 6-я месец си останах в къщи и не съжалявам Peace. Беше Ноември месец, така че точно зимния и грипен период не бях на работа. Аз също много се страхувах от разболяване, въпреки че нямах много контакти на работа....но след това в градския транспорт. Та така не съм се спирала да излизам(движението е много полезно Peace), но съм избягвала места с много хора, както болници и поликлиники. Вярно е, че и съпругът ти може да донесе вирус и да те зарази, но аз лично бих се застраховала. За ваксина според мен е късно - имунитета се изгражда след около месец, а  грипът вече дойде. Другото което лекар ми беше препоръчал като профилактика против грипа - да вземам 1 Осцилококцинум на седмица.

# 6
 • Мнения: 312
Сияние, щом нямаш транспортни главоблъсканици и бактериален обмен в превозни средства, е супер!

Без да те убеждавам, споделям това което знам/съм чела: противогрипната ваксина не вреди на бебето, напротив - дава му имунна защита на първо време след раждането. Тук е мн. популярна и се препоръчва. Като има епидемия -  и деца са с предимство; така беше и като вилня свинският грип преди 2 години.
Обезателно се консултирай с гинеколога и личния лекар - подчертай, че си бременна в 6ти мес. и чуй от тях мнение за подходящи продукти на пазара. Ако ли не - оставай вкъщи и това е. Сега да те тръшне грип и да се чудиш с какво и как да го лекуваш, е последното което ти трябва.

cveti7777777, не е 100% решение, но: ограничен контакт с др. хора в началото, разходки на въздух навън, далече от молове с климатик, който добре разбърква бактериите. И - наистина препоръчително - ако майката не е, поне таткото да е ваксиниран.

Виж за имунитета нищо не мога да кажа - за колко време и т.н. Трябва да се пита лекар и всеки да си решава откъм време.

# 7
 • Мнения: 513
Аз ходих на работа до 10 декември - в огромен офис, пълно с народ и все някой около мен беше болен. Единствената ми профилактика беше, че се наливах с фрешове и все пак стоях на далече от очевидно болните. Размина ми се. Честно казано не знам какво щях да правя до сега, ако бях излязла в болничен още  в шести месец  Shocked освен, че като гледам другите примери, щях да овършея бг мама  Joy

Според мен мъжът ти е прав. Ако си останеш вкъщи от сега ще почне да ти се излиза, я мол, я някое кафе и всъщност повече ще се излагаш на опасност от вируси, някак не си те представям да си седиш три месеца затворена вкъщи  newsm78 под карантина.

Ако пък вземеш, че се разболееш - няма място за паника, има адекватни лечения и за бременни. Няма да си първата с грип, спокойно.

Ако много те е страх от грип на работа, защо не носиш маска? Аз имах една бременна колежка, тя така си ходеше всеки ден.

# 8
 • Мнения: 2 231
И аз споделям мнението на съпруга ти.Вкъщи пак можеш да се разболееш дори и съпруга ти да ти донесе някой вирус.Аз не мога да си приставя че от 6месец ще си остана вкъщи.Но това е мое мнение ти трябва сама да си решиш.Леко доизкарване на бремеността.

# 9
 • Мнения: 147
За мен по-важно от здравето няма,особено сега.Изкарах 2 пъти грипа,ноември месец,въпреки че доста се пазех,профилактирах се с много плодове,мед и чай,но все пак бях в редовен контакт с хора.
Сега съм предимно вкъщи(студентка съм и в 7ми месец почват да ми влизат в положение),надявам се да се опазя.Но в никакъв случай не е все едно дали контактуваш с 2-3-4 души или с 20.Още повече на бременните имунитета е доста по-нисък,а рисковете при грип са по-големи.Но това си е твое решение.Вярно е,най-важното е Господ да ни пази,ама и ние ако можем да вземем мерки не е излишно.
Единственото,което реално може да ти помогне при контакта с хора (измиването на ръце е супер,ама не е особено ефективно за въдушно-капкови инфекции,каквато е грипът) е непрекъснато носене на маска,като я сменяш през 2 часа.Няма да ти излезе много,на месец по кутия (която струва 4-5 лева).

# 10
 • София
 • Мнения: 10 622
Не бих се поколебала да си остана в къщи!

# 11
 • Мнения: 646
Според мен щом се чувстваш добре и искаш да си работиш то тогава не си взимай болничен.И мъжа ти и лекарката ти са прави не е важно с колко хора контактуваш, а това да не се разболяваш и това,че ще си останеш вкъщи не гарантира,че няма да се заразиш.
Миналата година аз бях в 5 месец (март-април)когато пак плъзна грип и аз много се зачудих дали да си остана вкъщи та да не се заразя(работех като сервитьорка), но в крайна сметка реших да продължа да си работя.Всичко живо около мен беше болно,всеки киха ,кашля, с температура и никой не го пуска по-рано от 7-ми ден,дори и мъжа ми беше болен,свекърва ми,свекър ми и брат му на мъжа ми и те болни(това не им попречи да се бутат все при мен #2gunfire) е аз не се разболях.След още един месец вече излезнах болничен,защото започна да ми тежи и познай- първия ден в който излезнах да направя една обиколка на блока и да подишам малко чист въздух и хоп болна.
Така, че не винаги това,че контактуваш с по-малко хора ти гарантира ,че няма да се разболееш.
Но така разсъждавам аз, избора си е лично твой  Peace
Дано да те подминат всякакви болести и леко бременеене   bouquet

# 12
 • Мнения: 10 214
Всичко зависи от това как се чувстваш самата ти. Подкрепям мнението на мъжът ти, че и от него можеш да се разболееш. Все пак ти няма как изцяло да се изолираш и ще искаш да излизаш, да се срещаш с хора, а то е същото като работата. Според мен по-добре работи с маска.
Аз лично ако се застоя вкъщи, по-скоро ще се изнежа, отколкото да засиля имунитета си и да минимизирам риска от зараза.
Пожелавам ти лека бременност и дано всичко е наред до края!

# 13
 • Мнения: 1 188
Аз също съм на мнение, че щом се чувстваш идеално до този момент, не губи контакта с хората и работната среда.Ако можеш яж повече плодове и зеленчуци, мед, чай и дано да устискаш!
Аз изкарах цялата бременност вкъщи на легло и направо съм зажадняла за хора и социални контакти, и работа и какво ли не.Само живот и здраве да се роди бебче и нека се посъвзема малко, та да повъзстановяваме контактите с околния свят.

# 14
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 182
Само не си слагай ваксина против грип!!!

Общи условия

Активация на акаунт