Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 ян. 2012, 00:23 ч.

Мистериите на Вселената.

 • 1 618
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 448
Преди 14 милиарда години малка частица с огромна плътност се взривява и дава началото на всичко. Никой не се наема да каже от къде се е появила тя. Все се чудя какво е имали преди "Големия взрив" създал Вселената и каква е мила тази частица с масата на всичко което има във Вселената. Дали със Адронния колайдер ще се намери отговора и кога ще стане това. Ами ако не е била само тя дали има още милиарди Вселени като нашата?

# 1
 • Мнения: 212
Нямам нищо ново по темата, но ми е много интересна. Затова се записвам, защото вече не смогвам да следя темите за извънземните и за смъртта, без запис...

Въпреки, че си мисля, че ще те препратят в "Хипотезата" оттук Simple Smile

# 2
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
ти пък частица ....
ГАК отговори на тези въпроси няма да даде.

# 3
 • Мнения: 448
Няма да, това е интересното, и на всичкото от горе, не е само това. Освен че от една частица голяма колкото атом се създава цялата Вселена, ами като капак, на това материята която съществува в момента е остатъка между "битката" и с антиматерията. Да в самото начало се образува материя и антиматерия които би трябвало да се самоунищожат взаимно. Но как ли материята оцелява? Какво тогава става с антиматерията? И всичко това само от това че Велената се разширява. Това имат учените за да изградят тези теории, които са с много въпроси.

# 4
 • Мнения: 324
В един и същи ден бях гледала два филма на National Geographic за вселената. В единия се казваше, че се разширява, в другия, че са установили, че започва да се свива и предполагат, че пулсира.

# 5
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
Вселената не е възникнала от частица "колкото атом" ...
И няма баланс между "тъмна" и "светла" материя.
...

# 6
 • Мнения: 448
Това е теория която е приета от учените в момента. Дано някога докажат нещо и разберем повече за това. Но за възникването и е това за сега и учените нямат друго или поне повечето от тях. Опитват да разберат именно чрез адрония колайдер в Церн. Докато го направят това е официалната им теория. А антиматерията не е тъмната материя, друго е. Тъната материя е нещо различно и тя е в пъти повече от материята, но пак е теория произлизаща от това че ако я няма, нямаше да има сила която да държи Вселената цяла и да спре разкъсването и от разширяването. Тъмната материя не може да направи контакт с материята и с обикновените атоми затова няма как да я открием за сега, но оказвала влияние чрез масата си и силите на привличане което пречи на Вселената да засили скоростта си на разширяване. Затова учените мислят че я има, дори правят опити да я засекат, но не могат още. Анти материята е друго нещо, нейните атоми са противоположност на нашите, протони електрони и т.н. обратно заредени и прочие. В досег с обикновен атом един анти-атом би го унищожил заедно със себе си. При сътворението е имало по равно, но как са останали атомите цели за сметка на анти-атомите никой не знае.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 09:52 от 2pac

# 7
 • в оазис
 • Мнения: 419
   Аз незнам как ще се отговори на вселенските въпроси, след като 96 % от Вселената се състои от т.нар. черна материя и енергия, които са непознаваеми за човека. Странно ми е , че в публикациите се пише непознаваеми, дори не се посочва, че са такива на този етап от развитието на науката. Т. върху нищожна  част от мирозданието човек има някакво познание. Тази черна материя и енергия съм си мислела не са ли всъщност Бог.

# 8
 • Мнения: 448
Да точно така, но чаках друг да го каже, за да няма нападки относно тъмната материя която е тези 96%. Та ние се базираме само върху останалите 4% и става все по интересно. Дали е Бог или не не се наемам да коментирам, защото представите ни за него са като за разумно същество което ни гледа от горе, а за мен не е така. Залагам на Физиката и Химията между нещата. Но Физиката не разбира и не обяснява за тъмната материя. Тя физически е неоткриваема и знаем за нея само заради това че без нея теориите за разширението и "Големия взрив" биха се сринали. А дали е там? Учените за да натаманят теориите си казват че е там. Може и да е така, вярвам но дано да я открият и обяснят. Опитват в един бункер на много метри под земята със специални уреди рпи минусови температури и т.н. но не са я засекли още.

# 9
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 776
2pac, бях останала с впечатлението, че "хобито" ти са доказаните научни факти и отричаш всякакви мистерии. Какво те прихвана сега Laughing
А на твое място не бих била изобщо сигурна какво "мислят" учените по даден въпрос именно в момента, защото това, което се изнася като обществено достояние е 1 милиардна част от всичките им разкрития. Като съпоставим и това, което още не са успели да открият и докажат....
Може би именно затова е полезно да дълбаеш само в една научна сфера и да се специализираш в нея. Смехотворно е да обясняваш, че науката ти е "хоби".

# 10
 • Мнения: 1 129
Първо да разгадаем мистерията на гимназиалния курс по физика, вселената ще почака.

# 11
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 776
Първо да разгадаем мистерията на гимназиалния курс по физика, вселената ще почака.
Joy
Да и аз мисля, че поне някаква градация трябва да се установи.

# 12
 • Мнения: 448
Е очаквах и нападки, но явно съм се изразил не точно и се извинявам. Под хоби имам в предвид, че винаги когато имам време, обичам да прочета нещо свързано с някоя област от дадена наука, гледам изцяло такива предавания, ровя се из сайтове за информация, и винаги ми е било интересно да науча нещо ново. Посещавам Колибката и предпочитам да тегля от нея, от колкото от някой сайт с филми и сериали. Като дете винаги съм чел подобна литература но не се насочих към нищо специално. От начало бяха енциклопедии, книги за животни ходения до библиотека, заради тях. Но не съм учен, а просто ми е интересно много. Преди време се запалих и за Вселената. Но тя е непозната и за учените и се крепи върху научни теории.

Да Физиката е всичко, аз нямам претенции за нея. Ако някой обича Физиката, може да коментира и да обогати знанията ни. Аз се базирам на вече открити неща, поети от мен като готова информация, имам интерес, но няма претенции. Не съм физик. Ако има още нападки, казвайте, ако има физици, споделяйте вие знаете повече и това е факт. Аз не искам да споря. Понеже Вселената ме запали след училище, сега сам си гледам някой физ. закони когато ми е интересно.


# 13
 • Мнения: 1 129
Хайде сега - нападки.  Grinning

Интереси, хоби, претенции или липсата им - личен избор. Но вникването във фрагментираната научнополулярна информация е някак предпоставено от разбирането на поне основни положения в науките, чиито продукт е въпросната информация.
Иначе да - повечето като гледаме звездите ни избива на поезия.  Peace

# 14
 • Мнения: 448
Хайде сега - нападки.  Grinning

Интереси, хоби, претенции или липсата им - личен избор. Но вникването във фрагментираната научнополулярна информация е някак предпоставено от разбирането на поне основни положения в науките, чиито продукт е въпросната информация.
Иначе да - повечето като гледаме звездите ни избива на поезия.  PeaceТака е, затова когато искам да разбера гравитацията, чета теорията за относителността. И така. От чисто любопитство. Не уча уравнения на изуст, само теория. Не искам да ставам учен, просто ми е много интересно и затова. Чисто научно-популярно дето каза.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт