Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 313
Здравейте, от 2 седмици имам положителен тест и днес бях на лекар , но за съжаление бебе не се вижда..единият вариант е да съм забременяла по-късно /но на чудеса малко разчитам/, а втория по-страшен е да е извънматочна...казаха ми да ида пак след седмица, но сега като се зачетох и много се притесних..сега би трябвало да съм 6г.с. Ако имам извънматочна бременност се страхувам през това време да не се стигне до пукане на тръбата...Живея в един тъп град и трябва да пътувам 70км., за да получа нормална помощ....ако някой го е преживял моля да ми каже кога се случи...и по принцип може ли да се види с ехограф

# 1
 • Мнения: 359
Дай малко инфо за това кога ти е бил последния цикъл и защо смяташ че БР не е нормална а непременно трябва да е извънматочна. Може да е все още прекалено рано за да се види на ехото.

1. Казваш че си от малък град-допускам че апарата на който са те гледали не е добър,може би и лекарят.
2.Направи си кръвно иследване на ЧХГ -така се казва /хормон който показва дали има бр или не. Но е важно да го повториш след 48часа за да се види дали намаля или се увеличава. Ако намаля значи че наистина тази бременност не се развива нормално . Но ако нарастването е двойно то значи че караш една съвсем нормална бр.
3.Не ехограф ако е извънматочна. Вижда се дали има БР в матката. Ако в матката няма нищо ,най-вероятно БР е извънматочна .
4. Руптура или пръсване на тръбата може да се случи но до тогава има време . Не се наемам да кажа точно но доколкото са ми казвали лекарите това е около 8,9гседмица.

За да не се стигне до нея и за да се успокоиш направи си това кръвно иследване и после го повтори и отново иди на лекар и с вагинален ехограф поискай преглед. Това е най-бързия и сигорен начин да разбереш дали БР е нормална или наистина е извънматочна .

Освен това при извънматочната БР има едно много характерно и нетипично постоянно кървене.Не е обилно има водниста консистенция и цветът е особен.

Относно в коя седмица става пръсването няма точно такава защото тръбата има стеснена част и по-широка зависи къде се е имплантирал ембриона .
В добавка на мен ми отсраниха в 8гс дясна тръба и ембрионът е бил захванат в стеснената част .Но тръбата ми не се беше пръснала. Казаха ми че съм имала около седмица но все пак е относително.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 17:09 от azzia

# 2
 • Мнения: 313
Последният ми цикъл беше на 10,12...би трябвало да съм 6г.с.
Ако случайно съм имала по-късна овулация другата възможност е да съм забременяла към 5-6 януари и доколкото знам имплантацията е след 7 дни...т.е. от тогава са минали 8 дни. Доколкото знам би трябвало да се види сакче. Поправете ме ако греша, но това наистина е много малко вероятно.
Цикълът ми е доста редовен. Ходих на лекар в Плевен и уж ме гледаха на хубав ехограф, и все си мисля, че чак такова нещо като бременност не може да се пропусне, колкото и лекарят да не е добър.
Кръвен тест не ми казаха да пусна, което мисля, че е грешка. Пуснах втори обикновен и отново е положителен. Мислех си, че ако се касае за ранно прекъсната бременност чертичката ще е съвсем бледа, но си беше наситена..

# 3
 • Мнения: 400
Извинявай за въпроса но с какъв ултразвук ти е бил прегледа вагинален или коремен?
Както са ти казали вече пусни ЧХГ най добре през ден,така ще има по добра въэможност,как се развиват при теб нещата.И спокойно Hugнаистина може да си била с по-късна овулация.
Не си слагала Прегнил,Овитрел и нещо от сорта?

# 4
 • Мнения: 313
Не нищо такова не съм вземала..прегледът беше с вагинален ехограф

# 5
 • Мнения: 400
Най-добре ако имате утре работеща лаболатория пусни ЧХГ.Ако не отиди на преглед в понеделник ,ако трябва потърси и второ мнение.Успех и стиснати палци Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 6
 • Мнения: 102
Моята бременност стартира така ... а се оказа нормална! Проследи ЧХГ  и отиди при още 1-2 лекари,които да си изкажат мнението и Praynig дано не се окаже Екстопична бременост.
Ако има нарастване на ЧХГ изчакай.
Все пак ако усетиш остри  болки, получиш кървене или ти стане много лошо  незабавно отиди на лекар .

Успех   bouquet

# 7
 • Мнения: 313
Оф сън не ме хваща...така се зарадвах, че по коледа ставали чудеса и аз точно тогава съм забременяла, пък то какво стана  Cry
Днес се записах при друг лекар да огледа внимателно и да ми пусне кръвен тест...
Сега се сетих, че някъде бях чела момичета да разказват, че при тях също така  не се е виждало сакче, а то било някъде на края на тръбата и в един момент изскочило...звучи доста тъпо както го написах, но съм сигурна че съм го чела....ВЪЗМОЖНО ЛИ Е???

# 8
 • Мнения: 359
Успокой се малко . Направи тези иследвания ,които ще внесат яснота за БР.
Той ембриона няма как изведнъж да изкочи ,просто момичетата които са го писали са го направили доста метафорично . И при тях не се е виждал в началото .

Аз мисля че всичко е нормално. Все пак индикация за извънматочна БР има когато е диагностицирано ч е тръбите са ти силно деформирани или частично запушени.

Според последния ти цикъл от 10.12.2011. Днес завършваш пълна 6та гседмица. Ти си била на преглед преди няколко дни ,което е съвсем нормално в 5гс и няколко дни да не се види. Но не се водиш 7гс. Утре ще си в 6гс плюс 1ден така се броят. В начална бременост и един ден е много важен за да се види ясно на ехото. В понеделник ще се види всичко много ясно.

# 9
 • Мнения: 102
При мен се получи така. Изчакай. В началото като отидох уж трябваше да съм 6г.с. по аменорея т.е. да се вижда сак и да има сърдечна дейност.Да ама не видя се само жълтото тяло в левия яйчник и нищо повече и доктора каза еми извънматочна. Първия ЧХГ ми е бил 450 след два дни е 2120. След 3-4 дни и потърсени още 3 мнения се видя и сърдечна дейност. Heart Eyes Сега въпросната сърдечна дейност вече мрънка на глад  Laughing и е на 3 месеца и половина.
Бъди спокойна и успех Hug

# 10
 • Мнения: 313
Значи все пак има шанс да се касае за по-късно забременяване, днес видяха нещо, което наподобява на малко плодно сакче, което отговаря на 5г.с, което напълно отговаря на втория вариант, който предполагах да съм забременяла към 4-5 януари. Пуснах и кръвен тест и той е 6906, което отговаря на 5-6 седмица ....дано пък имам късмет този път

# 11
 • Мнения: 102
Тихичко и малко честито!  PraynigНай-вероятно и  при теб както при мен овулацията е била по-късно и затова има разминаване.

# 12
 • Мнения: 97
iliana01 ,не се притеснявай и при мене беше така. Две седмици след положителния тест никой неможеше да види сакчето въпреки че ЧХГ -то ми беше 2000+, също се съмняваха за извънматочна бременност. Аз имах и доста силни болки. Отидох при друг лекар след една седмица и бебо се видя в матката. Оказа се че овулацията ми е била няколко дена по - късно, инмплантирането също та затова. Не се притеснявай. При толкова голямо ЧХГ трябва да имаш доста силни болки ако е извънматочно. Пожелавам ти скоро да видиш туптящото сърчице на малкия човек и да родиш едно здраво бебоче!!!  Hug

# 13
 • Мнения: 359
Значи все пак има шанс да се касае за по-късно забременяване, днес видяха нещо, което наподобява на малко плодно сакче, което отговаря на 5г.с, което напълно отговаря на втория вариант, който предполагах да съм забременяла към 4-5 януари. Пуснах и кръвен тест и той е 6906, което отговаря на 5-6 седмица ....дано пък имам късмет този път
ЧХГ-то ти е страхотно . При извънматочна е доста по-ниско. Споделя всичко което и др момичета са написали. Сега се успокой и намери лекар който да следи БР.
Пожелавам леки и успешни 9месеца

# 14
 • Варна
 • Мнения: 10 515
Освен , че не виждат сакче някакви други симптоми имаш ли?
При извънматочна бременност в 6 г.с. вече би трябвало да имаш поне кървене, така че според мен не се касае за таква.

Общи условия

Активация на акаунт