Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 6 142
Здравейте,
Тъй като синът ми направи алергия следствие на Амоксицилин, бих искала да питам дали има майки, чиито деца са имали такива проблеми с този АБ?

На кой ден от приема на АБ се появи обрив - петна, оток? При нас се появи на третия подред прием на пеницилинов АБ (в рамките на 6 месеца се оказа, че е пил 3 пъти АБ Sad), и то чак на 7ия ден на третия прием.

Също така - какво ви изписаха като противоалергично и кога започна да облекчава симптомите? При нас първо изписаха Ериус, от който за 24 часа и малко дадохме на малкия 3 дози вместо 1, и подобрение нямаше, а напротив. Чак на третия ден - Зиртека подейства и отока спадна....

Благодаря за споделеното предварително! Hug


# 1
  • Мнения: 2 783
Моето дете направи алергия към подобен АБ-Панцеф(цефалоспорин като група,дават кръстосани алергични реакции с пеницилините и вече не мога да давам нищо и от двете групи).Давах го за 2-ри път-предния беше преди година.Алергията се изяви като много,ама настина много обилно потене-така,че и пижамата,и чаршафите му ставаха все едно са били проснати в сауна.Сменяла съм ги по 3 пъти на нощ.Изяви се от 4-я ден и до последния(8 или 9 дни го дават) продължи.Нямаше как да спра АБ и да почна да давам тепърва нов,затова си го изпи.Противоалергични не съм давала-никога не са му помагали.

# 2
  • Мнения: 15 379
Моят син миналата зима направи сериозен алергичен обрив от Аугментин ES.
Аугментин е пеницилин. Пи го 10 дни, заради отит. След последният прием цялото му тяло се покри със ситен обрив, в основата на езика се появи черно петно, а целият език беше с бял налеп.
1 зъб пожълтя.
Не са изписвали противоалергично, защото той си пиеше Зиртек, успоредно с АБ.
Но беше много тежко.
Детето на моя близка приятелка също получи алергичен шок от същата форма на Аугментин.

Лурдес, задължително е в картона на детето да се упомене, че е алергично към пеницилин. Тази непоносимост е доживот.
Винаги трябва да се споменава, когато лекар пита за непоносимости или когато се изписва лекарство, или се бие ваксина.

# 3
  • Мнения: 780
Изписвали са на дъщеря ми два пъти Аугментин/амоксицилин +.../.Първия път нямаше проблем.Втория път, след /ако не се лъжа / петия прием, тялото и се покри с червени петна-само това.Антибиотика беше сменен.Изчисти се на следващия или по-следващия ден, не помня вече.На въпроса ми защо първия път нямаше проблем ми обясниха, че било късна реакция на организма.Винаги предупреждавам лекарите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт