Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • www.bg-mamma.com
  • Мнения: 516
****************************** рекламна публикация ******************************

Всеки ден ракът на маточната шийка отнема живота на една жена в България!
По данни на СЗО страната ни е на второ място по честота на заболеваемост спрямо другите източноевропейски държави. В световен мащаб ежегодно заболяват 500 хиляди жени, а 270 хиляди от тях умират. Това може да се предотврати с профилактични прегледи и своевременно ваксиниране.

Доказано е, че в  държавите с действащи програми за първична и вторична профилактика се забелязва категорична тенденция за намаляване на заболеваемостта. Тази година ще бъде по-светла за България, която предприе първа решителна крачка към намаляване на черните статистики. След решение на парламента, здравното министерство ще отпусне пари на НЗОК за ваксинация на 12-годишни момичета през 2012-та. Така страната ни става 23-та европейска държава, предприела мерки за борбата с второто по честота онкологично заболяване сред жени­те в световен мащаб. 2012-та е и юбилейна година за Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка, една съвместна инициатива на Комисия по здравеопазването, Парламентарния консенсус за борба със социално значими заболявания към Народното събрание, Организационен комитет на Българската седмица за предпазване от рак на маточната шийка, която ще протече в периода от 23-ти до 29-ти януари.Какво знаем за човешкия папилома вирус (HPV)?
Какви са стъпките за превенция на заболяването?
Колко често е необходимо да ходим на профилактични прегледи?


Нека използваме това време за посещение при своя гинеколог и активно участие в тази дискусия по проблемите, свързани с РМШ. Нека не бъдем пасивни наблюдатели на отрицателната статистика, защото борбата с рака на маточната шийка е една постижима цел!

# 1
  • Мнения: 34
Инициативата е страхотна, Hug радвам се, че я има вече цели 5 години, дори би ми искало да се провежда по 2 пъти в годината, за да съм сигурна, че няма да се разсея и да забравя да отида на гинеколо newsm78г... радвам се, че броят на подкрепящите Европейската седмица се увеличава и повече АГ кабинети в страната предлагат безплатна диагностика в рамките на седмицата Peace.  Този материал от пулс доста ме смути: "най-широко разпространена е в област Перник - 42 на 100 000 жени #Cussing out, което е един от най-високите показатели на заболеваемост не само в Европа, но и в света.Другите региони на страната, които са с изключително висока заболеваемост, са Варна, Шумен, Сливен и Враца. Дано постепенно започнем да излизаме от тези най-черни статистики! #2gunfire

# 2
  • Мнения: 34
Забравана съм голяма, ето го и материалът: Twisted Evil
http://www.puls.bg/health/news/news_6392.html

Общи условия

Активация на акаунт