Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 177
Здравейте маменца, отдавна не съм писала и го позабравих този сайт, но ето ме отново тук при вас (на топличко).
От почти две години се боря с депресията и вече почти се преборих с нея, но остана едно нещо което ме кара да си мисля че полудявам.
Имам черни мисли за близките ми хора и най вече за моята принцеса. Случва ми се в главата да изплуват някакви .. оф не мога и да се изкажа точно. Ще ви дам пример. Детето се закашля и аз си мисля - "Край ще се задуши".
Примерно на едни познати им почина детето и от тогава някакъв страх ме е наплашил, да не стане нещо лошо с моето дете. Ивсякакви подобни истории
 Докторите  казват че това е нормално след изживян стрес (като бебе моето дете имаше няколко много лоши случки -задушаване, 41о температура и други подобни ситуации) и от тогава ми се появи и депресията и другите съпътстващия проблеми
Имала ли е някоя подобни проблеми и как се справихте

# 1
 • Мнения: 24
Здравей,
Най-добри съвети за проблемите, които описваш би могъл да ти даде психотерапевт (психолог или психиатър).

# 2
 • Мнения: 12
Мила  се  едно за мен си писала.Аз съм със  същия проблем и имам чувство че полудявам.Постоянно си мисля лоши неща и си повтарям че трябва да  съм позитивна но не  става лошите мисли са в главата ми .
Не знам как ще  се оправя.Проблема при мен  е че не ходя на работа и това ме докарва до лудост и няма какво да  мисля освен че нещо може да  се  случи с  детето ми.Не  си  сама  сигурно има много майчици като нас  .С този негативизъм по медиите  с постоянно заливащата ни  информация  за болести смърти  инциденти  епидемии човек като нас полудява.Напълно те разбирам и подкрепям, но трябва някак да  се  справим но как  аз не знам.Това  с психиатъра няма да помогне освен да ни предпише ня кои силни лекарства.Успех.

# 3
 • Мнения: 24
Цитат
Това  с психиатъра няма да помогне освен да ни предпише ня кои силни лекарства.Успех.

Има доста психиатри, които са и психотерапевти т.е. освен медикаметозно лечение (за съжаление в някой случаи, то е незибежно), прилагат и психотерапия (най-добрата в този случай е когнитивно поведенческа).

# 4
 • Мнения: 85
Цитат
Има доста психиатри, които са и психотерапевти т.е. освен медикаметозно лечение (за съжаление в някой случаи, то е незибежно), прилагат и психотерапия
В чужбина може би има. но в България нямаме подготвени психотерапевти. Разни психолози, завършили курс по психотерапия си мислят, че могат да лекуват само с приказки. Състояния като това, което описва Laysi са доста сериозни, защото са свързани с нарушение на химичния баланс. Оттам идват всички тези фобии, свързани със страх за близки хора, от болести и т.н.
Без антидепресанти е трудно да се справиш, защто трябва да се възстанови химичния баланс.

# 5
 • Мнения: 46
Тук http://www.dr-petarnikolov.org/adtherapy.html също пише за  възстановяване на химичния баланс.

# 6
 • София
 • Мнения: 270
Тези състояния се лекуват успешно с антидепресанти.

# 7
 • Мнения: 1 218
При мен също го има това.Пия Деанксит и се чувствам добре.Детето ми е почти постоянно болно.Кашля от 3 години близо и аз това се депресирам.Толкова съм се побъркала с тези болести,че се усещам,че го ограничавам от доста неща.А не е правилно.За това не искам и второ дете.
Като влеземе в магазин си мисля колко болни хора са влезнали  и какви бацили витаят във въздуха което определено не е нормално.
Сега спрях Деанксита,но пак ще го започна.Всички ми обясняват,че с черните си мисли предизвиквам нещата.

# 8
 • Мнения: 4 995
Момичета, недейте така!
Всичко е в наши ръце! Какви са тези антидепресанти и психолози?

Признавам, че и аз съм от вашия отбор. Голямата ми дъщеря си има известни здравословни проблеми още по рождение и имаше един период, в който направо не можех да се отърся от подобни мисли. Малката, Слава Богу, е здравичка! Но и за нея се тревожа доста на моменти. Предполагам, че е нормално  една майка да се тревожи и не излиза от рамките на обичайното. Особено, когато е имало по-стресиращи обстоятелства.

Не полудявате, успокойте се!
Решението е да гледате с нещо да се занимавате, да се разсейвате и наистина дори и съвсем целенасочено да гоните неприятните мисли.

Успех ви желая!

# 9
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Хей, мамчета, Я се стегнете както се казва ако искате да отгледате здрави и щастливи деца.

Аз ИЗГУБИХ дете. Означаваше ли това, че трябваше да обрека малкият си син, който е вече мъж на моите черни мисли и непрекъснатите страхове от нещо си.Не си мислете, че не ми е било тежко. И НЕ, не съм забравила другото си дете. Просто се постарах след нещастието да живея за малкият ни син.ТРЯБВАШЕ да го направя и мисля, че успях...

Болестта или идва или не. Вирусите или прихващат човека или не. А антидепресантите размазват личността и пращат всичко по дяволите.

Мислете за хубавото, което очаква децата ви, направете детството им незабравимо. Защото това се помни и за тях е много важно.
Да, понякога на всяка една от нас и минават какви ли не мисли. Това е нормално. Ние сме майки. И инстинкта ни е такъв. Но това не означава, че веднага трябва да тичате на психиатър или да посягате към хапчетата.

Ще се радвам ако съм могла макар и мъничко кураж да ви вдъхна.

Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт