Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 114
Мисля,че нечии интереси са засегнати и е задействан държавния апарат. Ако спрат да возят за 3лв., ще загубят много от клиентите си, включително и мен. Ползвам ги почти ежедневно, но за съжаление не мога да направя нищо,ако условията им се променят. Просто много шофьори ще останат без работа. А аз ще започна да ползвам личния си автомобил или Г.Т.  Това е-каквото дойде.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 2 079
Да, засегнати се интересите на таксиметровите превозвачи, които не си свалят от безобразните цени. Ето че няколко фирми го направиха- ако сметката ти струва до 5 лв, плащаш 3 лв (ако надвишава 5 лв, плащаш с 20 % отстъпка), и наскочиха веднага срещу тях, че им подбивали цената.  Разбира се, че ще спадне потреблението на услугата. Някой беше коментирал така - ще запомня кои са превозвали с намалението, дето сега са глобени, и само на тях ще се обаждам при необходимост от такси. И аз бих го направила.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 114
Това е идея,ако условията им се променят и аз ще се возя само с тези,които преди са били на 3лв. Но дано не се стига дотам.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 2 079
Доколкото прочетох, ще обжалват някои от глобените фирми, но едва ли пак някога ще возят на 3 лв.

# 5
 • София
 • Мнения: 8 210
Ако може такситата да ви возят без пари или пък да ви плащат като се качите ще е най-добре.
А, че тези хора имат разходи по колата, трябва и малко пари за дома да внесат - пука ви. А че докато се изплати лизинга на колата тя става неизползваема и и минава 10 годишния срок - дреме ви. Тъкмо шофьора си поеме дъх и трябва да търси нова кола на лизинг. За първоначалното и пускане - лепенки, апарат и др. още 1000 лв. Ми той да му мисли - вие си искате за без пари.
Давам пример - на 01.01 - сутринта 4 мадами се качват в малко, тясно такси Деу. Със усилия се набутват 3 отзад, тази до шофьора заема 2/3 от предните места. Возят се от Студ. град до Плиска - цена 2.50 лв. Ако 4те грации бяха взели автобус щяха да платят билети за 4 лв и да чакат сума ти време на спирката нередовните рейсове.
И в София има 1 фирма, возят за 4 лв. Но не до всякъде, а за 20 мин., после по апарата. Малко коли са и хората ги избягват по стоянките.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 079
Aisha, понеже виждам, че си от София, не очаквам да си представиш как се живее в Пловдив със средна заплата 500 лв. Естествено, че си имат разходи таксиметровите фирми,но щом и на промоцията 3 лв пак си бяха на печалба...? Таксито харчи за 100 км 4,50 лв, а един курс му е средно 4-5 км.

И никъде никой не е казал ако може да ни карат без пари, ако обичаш, не ми вкарвай такива цитати в устата. Явно имаш връзки с "бранша" на бакшишите.

Да, има изгода в такси да се качат 4 човека, но за един ?

Знаете ли кое ме подразни - понеже самите фирми са пуснали и задържаха доста време промоцията (значи не са фалирали определено), дори продажбите им се покачиха- а завистливите им конкуренти веднага си пуснаха лобитата из институциите да ги натирят. Беше взаимно изгодно и за фирмите, и за клиентите, които при сметка до 5 лв плащаха 3 лв.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 22:44 от svetla

# 7
 • София
 • Мнения: 603
За съжаление на потребителите, КЗК са абсолютно прави в решението си. Този начин на тарифиране противоречи категорично на антимонополните закони. Могат да минат на по-ниска тарифа, но да е твърдо на километър  Peace Със всякакви други "примоции" са уязвими.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 114
Както вече писах-ползвам ги през ден и познавам почти всички шофьори от въпросната фирма. Всички, с които съм говорила на тази тема,споделиха, че имат много повече клиенти и са по-доволни с тези условия. Вместо да чака случаен клиент и да качи 2-3 на смяна,сега не остава свободен за повече от 10 минути,а много често няма свободни коли,когато се обадя. Не искам да влизам в безсмислени спорове, това е мнението на работещите във фирмата. И ние бяхме доволни,и те. Кой къде е пуснал връзки не знам, но е ясно, че сега и аз ще се возя с ГТ,и те ще чакат по стоянките Peace

# 9
 • Мнения: 321
Аз също много повече ползвах такси, докъто имаха тазаи отстъпка.
След глобата разговарях с няколко шофьора и за голяма моя изненада самите те бяха много доволни, че вече е отменена отстъпката. Имали много курсове, а малко пари за тях, шефа на фирмата не ги бил питал ... Дори му пожелават още по-солени глоби, за да не му минава през ум друг път за такива отстъпки.  Sad
Опитах се да обясня, че ще загубят многоот клиентите си, ето нашето семейство вече само при спешни случаи би ползвало такси, но те мноооого спокойно ми отговаряха, че който се е качвал на такси, пак ще го прави и лев-два повече нямало да спре клиентите.
Останах озадачена.  newsm78 Тези хора в кой свят живеят, само за нас ли лев-два са фактор ...

# 10
 • Мнения: 5 690
Тези хора в кой свят живеят, само за нас ли лев-два са фактор ...
Именно ,че не са само за вас фактор тези лев два.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 1 627
Аз ползвам фирма, която работи на по-ниска обявена тарифа и ползвам основно тях. Ако не могат да ми пратят кола, звъня на друга фирма. В момента гледам, че повечето фирми имат работа заради времето навън, независимо от цените

# 12
 • Мнения: 321
Аз ползвам фирма, която работи на по-ниска обявена тарифа и ползвам основно тях. Ако не могат да ми пратят кола, звъня на друга фирма. В момента гледам, че повечето фирми имат работа заради времето навън, независимо от цените

Моля, кажи коя е тази фирма, за да ползвам и аз нея.
Говорим за Пловдив, нали?
Може и налични, ако предпочиташ.

# 13
 • Дъ Биг Вилидж
 • Мнения: 100
Aisha, понеже виждам, че си от София, не очаквам да си представиш как се живее в Пловдив със средна заплата 500 лв. Естествено, че си имат разходи таксиметровите фирми,но щом и на промоцията 3 лв пак си бяха на печалба...?

На теб кой точно ти каза че са на печалба?

Излизало им на такситата 100 км 4,50 лева. Как точно го сметна. 1.4 бензин харчи в София средно 6 кг метан

Метана е 1,50-1,60 кг. Такси в града гори около 9 лева на 100 км. А всичко останало - лицензи, апарати, ремонти, цена на газовата уредба, съсипано задно окачване, лизинг.

Като е толкова на далавера що таксиджиите не са станали милионери.

Нарича се дъмпинг и служи за монополизиране на пазара. Познай на този Христо Константинов ако му дадат монопол върху превозите в Пловдив за 5 години напред дали ще вози на 3 лв.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 555
          Все пак тези пари за поддръжка, лицензи и т.н. ги плаща собственика на такситата, а не самите шофьори. И интересното е, че в тези фирми, които возеха на твърда цена няма текучество. Ползвам много редовно една от тях и шофьорите са все едни и същи.  Вчера пак се прибрах с тяхна кола и се оказа, че са намалили цените.

Общи условия

Активация на акаунт