Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 15
Мили родители, моля ви за съвет. Накратко историята е следната: От известно време голямото ми дете започна по-често да контактува и да излиза с връстник, който е агресивен, обижда и се държи аругантно и невъзпитано. Историята на това невъзпитано, агресивно дете е много тежка, то е отраснало без родители, загубило ги е в най-крехката си детска възраст, живее с баба си и поради тази причина не съм забранила изрично на своето дете да дружи с него, макар да съм говорила много пъти с него, че виждам само негативи от това контактуване. Наскоро , въпреки изричното ми нежелание да ходи у тях, по покана и настояване на В - така ще го нарека условно, отишли са заедно няколко деца у тях. Същият ден, по наше изрично настояване детето ни се прибра по-рано, преди да са си тръгнали другите деца и слава Богу, че стана така, за да не се съмняват сега и в него за това, което ще ви разкажа. Около 30-40 минути, след като нашето дете се прибра вкъщи, от профила на едно от гостуващите на В деца, някой е писал ужасни цинизми под снимката на малкото ми дете, в профила на съпруга ми. Той има точно тези деца, които са гостували на В, както и самият него в списъка си с приятели във фейсбук. Детето, от чийто профил е писано е казало, че най-вероятно, преди да си тръгне не е излязло от профила си и тогава въпросното проблемно дете най-вероятно е писало от негово име. Моите предположения са същите, защото този, наречен условно В , много пъти е обиждал и се е държал без да е провокиран агресивно. Като родител, никога не съм му мислила лошото, съжалявам, че животът го е сблъскал безпощадно с най-лошото за едно дете, но си спомних коментарите след едно ужасно престъпление, когато призоваха хората, когато наблюдават такова поведение да сигнализират преди да е станало неизбежното. Много ми беше трудно, защото за него се грижат родителите на майка му, на които от сърце желая да са здрави и да имат сили да го отгледат, но все пак прецених, че съм длъжна, заради детето си и другите деца, които среща ежедневно на улицата, да подам сигнал. Моля, споделете как бихте постъпили вие и ако може, кога евентуално институциите ще се задвижат и ще направят проверка. Къде е най-сигурно, че ще обърнат внимание бързо и ще реагират адекватно, имате ли опит ?
Не можете да си представите колко ми е трудно да водя ежедневни словесни битки със своето дете, непрекъснато даваме примери с пострадали деца, вследствие на контактите си с подобни " приятели " и се надявам, въпреки вечната си опозиция да разбира поне малко сериозността на ситуацията. Няма да престана да говоря и убеждавам, дано Господ закриля и пази всички деца и усилията ни като родители да бъдат разбрани и оценени в един момент. Забраните не вършат много работа според мен, но ако трябва и дотам ще стигна за да не продължи детето ми контактите си с В, докато не покаже, че поне малко се е поправил.
Желая ви здрави, разумни и усмихнати дечица, много спокойствие, здраве, усмивки и разбирателство.
Публикувам въпросите си и тук с надеждата повече хора да прочетат и споделят мнение.
  bouquet

# 1
  • Мнения: 741
Аз ти отговорих и в другата ти тема, но тук ще допълня и това, че най-доброто средство в такива случаи - общуването с приятели с лоша култура и възпитание е, да се обясни на детето какви могат да бъдат последствията от такива контакти, така че детето да осъзнае как и колко може да му навреди такава среда. 

# 2
  • Мнения: 15
Анджали,  bouquet Ще се боря всячески да го проумее.

# 3
  • Мнения: 654
Каквото и да предприемеш все ще си неразбрана от своето дете.
Ако виждаш заплаша действай смело и без да се подаваш на обещания и ,,няма повече".
Намери някакво странично занимание на твоето дете и да не му оставя много време за ,,глупост".
Може и да поговориш и с другото дете.
Без излишни заплахи които няма да изпълниш,просто ясно му обясни какво не харесваш и какво точно ще предприемеш.

# 4
  • Мнения: 15
Джоджо, благодаря, че ми вдъхна кураж, припомняйки ми колко си приличат децата  bouquet Понякога си мисля, че все бъркам, но няма как да е така, когато се опитвам да му обясня спокойно, а той се зъби и отказва да чуе каквото и да е. Отдавна-отдавна да съм му забранила да излиза с това дете, ако не беше " баща " му, който е готов на всичко, поради семейните ни търкания, на всяка цена да е добричък и всеопрощаващ. Той е просто един възрастен егоист, който не мисли за детето си, а само как да го спечели на своя страна при евентуален развод. Вече съм решила твърдо - следващият път, в който отмени моя забрана, както беше въпросната събота - отивам и подавам молба за развод , каквото и да ми коства. С другото дете ми е хрумвало да поговоря, но гледам,ч е е изтрил част от информацията си в профила си във фейсбук, което ме навежда на мисълта, че полицията е предприела мерки. Praynig Дано съм права, стискайте плаци ! Hug Вярвам, че положителните мисли помагат.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт