Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Антидепресанти или успокоителни ???
Момичета зная , че преди да се приеме какъвто и да е медикамент трябва преглед и мнение с лекар, НО все пак ( ако решите на своя глава ) искам да чуя вашите лични мнения какъв медикамент предпочитате при тревожност , нервност и паническо разстройство -  всеки има подобни в ежедневието - поздрави   bouquet

# 1
  • Мнения: 20
При всеки е строго индивидуално- може на 2ма човека, с една диагноза, да не им помогне едно и също лекарство. Тези са на принципа "проба-грешка".По принцип лекарствата, които се изписват, зависят и от силата на симптомите.При доста случаи се изписва антидепресант+ бензодиазепин, защото антидепресантите действат след 14тия ден най -рано, до тогава бензодиазепинът потушава първоначалните симтопми и после дозата се намалява.

Не пий такива лекарства на своя глава, да не говорим, повечето са с рецепта!!!!

# 2
  • Мнения: 1 280
На своя глава можете да започнете с валериан, глог, мента, маточина за решаване на проблема с нервността и безпокойството. Но, ако не се реши вече думата имат лекарите. Може да Ви изпишат лексотан, ксанакс, транксен, диазепам или друго, но те имат думата. Всичките тези лекарства са със зелена рецепта. Все пак и личните лекари могат да ги изписват, ако преценят, че е необходимо.

Признавам си, че не зная какво е "паническо разстройство" и нямам идея с какви лекарства се лекува.

За антидепресантите чувам само лоши неща. Ако изобщо не стигате до тях даже и изписани от лекари, най-добре. Те имат много странични нежелани ефекти, а ползата от тях е много съмнителна.

Да вземате антидепресанти на своя глава пък прилича на безумие.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 688
Съжалявам, ако прозвуча по-остро, но лекарите, квалифицирани да изписват такива лекарства, учат около 10 години - 6 години обща медицина и още около 4 за специалност. Не смяташ ли, че има причина за това? Вероятно е същата, поради която тези лекарства се отпускат при по-строги условия.
Не всеки има паническо разстройство в ежедневието си. За да бъде диагностицирано като такова, посети лекар. Това са сериозни симптоми, диагнози и лековатото отношение към тях е вредно.

# 4
  • Мнения: 0
Момичетаааа ,  Simple Smile не случайно съм подчертала и удебелила с червено , че думата имат лекарите , но въпроса ми бе друг ,ще го кажа с други думи  Laughing
Когато ви е нервно и имате напрежение - тежък ден или стрес ,какъв медикамент предпочитате ?Като за начало ?
П.П.Смятам се за  грамотен човек и е излишно да ми казвате , че при по задълбочен проблем трябва да посетя лекар  Hug

# 5
  • Мнения: 24
Цитат
Когато ви е нервно и имате напрежение - тежък ден или стрес ,какъв медикамент предпочитате ?

За леки проблеми, вече са писали: валериан, глог, мента, маточина; също- жълт кантарион, лайка, липа.
Хомеопатичните лекарства биха могли да свършат работа.
Много сирене и банани (заради калция), рибено масло, ядки.

Цитат
Антидепресанти или успокоителни
Момичетата отговарят на този въпрос, затова всички те насочват към лекар.
Цитат
НО все пак ( ако решите на своя глава )
Грамотните хора не взимат нищо на своя глава.

# 6
  • Мнения: 0
Благодаря ви за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт