Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 817
Така ....
ситуацията е следната:
Преди няколко дни решавам да пътувам за Берлин. Отивам на автогара Варна в един от офисите на NRG Travel. Консултирам се със служителката там, резервирам и плащам билети Варна-София на Груп за 5,30 днес и София-Берлин на фирма Рачич в 15,00. Предвид пътната обстановка вчера, неколкократно звънях на  служителката от която купих билетите с въпроса има ли някаква информация затова ще пътува ли автобуса и какво правим ако в 15.00 не съм в автобуса за Берлин. Получих категоричен отговор, че информация за това дали ще пътува автобуса в 5,30 не може да ми бъде дадена. "Трябва да бъдеш в 5.30 на автогарата. Ако автобуса не тръгне и си там, няма проблем. Но ако те няма и автобуса е тръгнал, тогава международния ти билет изгаря". Няма да изпадам в подробност какво ми костваше стигането до автогарата във виелицата и непочистените улици, по-важното е че бях там - навреме. В офиса на Груп ми съобщават, че автобус няма да пътува. Прибрах се. Час по-късно служителката на NRG ми звъни и предложи да пътувам с влак, при което отказах с думите "ако не е проблем, предпочитам да пътувам с автобус". С влак сама жена, някак не ми допада идеята, пък и багажи 10000000. Беше ми отговорено, че няма проблем и трябва по късно да отида до офиса за да си презаверя билета.
Отивам. В офиса служителката любезно ме информира, че презаверка можело да се направи, но срещу 30% от стойността на билета. Тези от NRG Travel категорично отказват, да поемат отговорност по случая. Рачич пък ми казаха, че след като служителката на NRG ми е казала "Няма проблем" да ми платяли те разликата. И че те ми правели отстъпка и всъщност, тъй като би трябвало билета ми да бъде изгорял, те ми го продавали на цената от 30%  #Cussing out . Ми не са милиони, но са си 70 лв и честно казано се чувствам излъгана и още повече че им някой който е виновен в случая, но не измъква. От НРГ ми казват че те само продавали билети  #2gunfire .
Толкова се ядосах, че не мога да се побера в кожата си. Така или иначе ще пътувам с тази фирма, защото няма избор, ще платя неустойката от 30%, но не ми се иска да оставя нещата така. всяка фирма има общи условия, но мисля, че е редно в подобни случаи да се реагира адекватно, а не само да ни дерат кожите! Първото което ми хрумна е да подам жалба в КЗП. Очаквам съвети от вас, как да постъпя.  Rolling Eyes

# 1
  • ride my bike...
  • Мнения: 1 113
преди година им сърбахме попарата на тия.
При капариран самолетен билет за Дрезден, искаха да ни пробутат за Франкфурт. След като отказахаме, отказаха да върнат капарото.
е върнаха го след скандал. Но г-жа управителката май не е в ред. Толкова клетви чухме, че... ooooh!
Пусни жалба според мен.Каквото и да предпремеш ти желая успех.

# 2
  • Мнения: 97
Miracle-Things, Непременно пусни жалба в КЗС. Дори и теб да не те компенсират в случая, но да няма следващи такива.
И още - доста фирми май се стряскат от тази комисия, защото на мен не ми се е случвало да прибягвам до нея, а само като ги заплаша и проблема е разрешен.

# 3
  • Мнения: 54
КЗП и "Господари на ефира"! На мен ми помогнаха в подобна ситуация-като видят камера и много се стряскат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт