Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Автор: tomcat2

Преди малко що прочетох infowars.com ,че България е една от страните подписали Anti-Counterfeiting Trade Agreement или накратко изестно повече ,като ACTA(Търговско споразумение против фалшификации)!Това което буди тревога са общите разпоредби на акта  позволяващи блокиране на цели сайтове и достъпът на потребители до интернет ,извън съдебни процедури   и в пряк разрез на основни човешки права ,както и нашата конституция а именно в частта и установяваща  правото свободно да се споделя информация!Споразумението е изготвено в условията на пълна секретност от каквито и да било обществени дебати и въпреки критиките на активисти ,юристи и правозащитни организации!Защо никоя българска медия не отразява това нагло посегателство върху правата и свободите ни ,това коварно предателство на българските представители подписали този анти-конституционен акт?Поляците масово изразиха недоволството си от тази тирания и излязоха на улиците протестирайки, а ние дори и незнаехме за поредния кинжал забит ни в гърба!


www.infowars.com/eu-signs-acta-global-internet-censorship-treaty/


Цитат
България е подписала така нареченото "ACTA" споразумение - ( Anti-Counterfeiting Trade Agreement ) /търговско споразумение за борба с фалшифицирането/. Подписано е вчера в Токио от посланика ни там (подписали са още 22 страни).
ACTA дава права на държавата да блокира сайтове за споделяне на файлове, форуми, блогове и всичко друго в интернет, което според нея нарушава нечии авторски права. Това става, с намесата на интернет доставчика, който е задължен да блокира въпросния сайт. Потребителите, които качват филми, музика, снимки и др. ще носят наказателна отговорност, застрашава ги и лишаване от свобода. Дори и един споделен линк във форум към "нелегалнен" файл (филм, музика, дори и снимка) е достатъчен !! Авторските права в този документ не са особено добре конкретизирани, така, че нарушенията могат да бъдат стотици. Интернет доставчиците също ще бъдат подвеждани под отговорност за това, защото те трябва да следят дейността на потребителите. Общо взето корпорациите ще унищожат всичко каквото сметнат за нужнои по този начин ще придобият контрол над Интернет !!
Това е невероятно нагло вмешателство в живота и личното пространство,
и освен всичко е подготвено тайно, без знанието на никой, зад гърба на хората.

# 1
  • София
  • Мнения: 12 626
Ето я темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=637377.0  Радва се на завиден интерес.

Общи условия

Активация на акаунт