Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 153
Здравейте . Скоро имах операция за отстраняване на киста - в резултат отстранени ляв яйчник и тръба. Кистата е била с папиларни разраствания,удебелена обвивка и серозна течност, около 5 см Сега обаче резултата на хистологията ми е бордър лайн . Млада съм на 32 г, и искам още деца.ПАП-а ми е 1,туморните маркери - в норма.Разяснете как се процедира в този случай и винаги ли се прави тотална хистеректомия при такъв резултат ?

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 13:16 от Ashanti79

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

За съжаление информацията, която сте предоставила не е достатъчна, за да се даде адекватен от медицинска гледна точка отговор на Вашето питане. Описанието, което давате на отстранената кистозна формация само по себе си не би трябвало да е основание за предприемане на тотална хистеректомия, но най-важен тук е конкретния резултат от хистологията (това, че сте писала, че е "бордър лайн" не дава нужната информация, необходимо е конкретно пълно описание на резултата). Като цяло от разстояние и чрез онлайн комуникация без поглед върху цялостната Ви медицинска документация, трудно може да се даде отговор на Вашето питане. Ако имате съмнение в препоръките на досегашния Ви лекуващ лекар, консултирайте резултатите си с друг специалист за второ мнение, но чрез пряка консултация и представяне на документацията по досега извършеното Ви лечение и процедури.

С уважение и поздрави,
д-р Иван Димитров,
АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
  • Мнения: 153
Здравейте,

Ако имате съмнение в препоръките на досегашния Ви лекуващ лекар, консултирайте резултатите си с друг специалист за второ мнение, но чрез пряка консултация и представяне на документацията по досега извършеното Ви лечение и процедури.

С уважение и поздрави,
д-р Иван Димитров,
АГ болница "Д-р Щерев"

нямам съмнение но току така не искам радикални решения за това да задължително ще ида з 2-ро и 3-то мнение .

ще съм благодарна и ако ми препоръчате добър патоанатом , защото по препоръка на досегашния лекар ще е добре да си дам плочките с материала на още един специалист за да се потвърди или не хистологията .

# 3
  • Мнения: 153
ето го и хостологичния ми резултат МОЛЯ ЗА СЪВЕТ КАК ДА ПОСТЪПЯ ???

диагноза:доброкачествено новообразувание на яйчника

Лява маточна тръба с хроничен неспецифичен салпигит,перитубарна фиброза и Морганиева хидатида.526 до 529/12 и 653 до 657/12 - части от дебелостенно кистозно образувание на яйчника с гладка външна и зъниста вътрешна повърхност и две полипозни структури,вероятно от вътрешната повърхностна кистозното образувание,с морфология на муцинозен овариален тумор с гранична малигненост в по-голямата част от изпратените за изследване материали,морфология на муцинозен интаепителен карцином в полипозните частици.Бопсия номер( ако трябва ще го напиша) Морфологична находка в изследваните материали отговаря на муцинозен овариален гранично малигнен тумор /borderline nature/ с фокален муцинозен интраепителен карцином .

много моля за съвети и насоки за последващо лечение и  как да постъпя .

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 15:42 от Вяра и Надежда

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт