Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 фев. 2012, 11:12 ч.

54 СОУ, прогимназия - (5-7 клас)

  • 1 810
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 689
Много ще съм ви благодарна ако споделите мнения за прогимназиален етап в 54 СОУ.
Пише, че е езиково у-ще, а точно езиково и с хуманитарна насоченост търся за каката. Тя учи в момента в начално у-ще и трябва след 4-ти кл. да се местим.
Въпроси като:
1. Дисциплина, уважение (между децата, между родители и учители, между деца и учители)
2. Спокойна и ведра атмосфера за децата. Приятелство. Без насилие и побоища. Помощ при решаване на конфликти.
3. Пропускателен режим - доколко строг, доколко мотивиран е пазача?
4. Извънкласни занимания
5. Ниво на изучаваните езици: - колко на брой езика, какво е нивото, строгостта на преподавателите
6. Преподавателите: доколко са взискателни и помагат на децата да се справят.
7. Ниво, постижения на децата след 7-ми клас
8, Като цяло: какво ви харесва и какво не в това чулище - прогимназия.
9,Навсякъде има агресивни и невъзпитани деца, без желание за учене, но концентрацията им (количеството им) на едно място , в едно училище вече е от значение - дали в 54-то са зключение, рядкост или напротив.
10,Ще има дух на конкуренция за все по-високи резултати и знания?
11,Участва ли се в състезания и олимпиади ?

# 1
  • Мнения: 90
Здравей!Случайно намерих темата и реших да ти отговоря, защото съм ученичка тук от 1 клас, сега съм 7.Засега не мисля да оставам, но училището не е лошо.
1. Дисциплина, уважение (между децата, между родители и учители, между деца и учители) - много зависи от учителите, на които ще попаднете, както и от класа и от класната.Почти всички учители са отзивчиви, интересуват се от проблемите и са готови да ги разрешават съвместно с родителите.Уважението между всички изброени си го има, но някои учители не могат да усмирят класа и то се губи някъде по пътя... Те са много малко, но ги има.
2. Спокойна и ведра атмосфера за децата. Приятелство. Без насилие и побоища. Помощ при решаване на конфликти. - за спокойна, надали има училище, в което да е спокойно в 5 клас  Laughing тогава е голяма олелия и често се закъснява за час, ако не знаеш къде да си търсиш кабинетите.То не е трудно, ама аз на няколко пъти грешах етажите в стара сграда Mr. Green Учителите са толерантни и се стараят да те въведат в обстановката.Честно да си призная, в междучасията не се следи много-много за реда и общо взето тя сама трябва да гледа да се разбира със съучениците.Просто се учиш на самостоятелност.
3. Пропускателен режим - доколко строг, доколко мотивиран е пазача? - пазача почти нищо не прави обикновено, но елате да видите главния дежурен...  Rolling Eyes Редуват се учители и стоят на входа сутрин и на обяд, за да гледат за бележници.Ако нямаш се записваш в една книга, май така беше.Сега, да кажа, че се крадат неща от шкафа в салона по физическо!Не препоръчвам да си оставя там телефон, пари, та и в съблекалните!Вече оставят някой да пази, но аз лично нямам доверие и не си оставям нещата.
4. Извънкласни занимания - бол.Имаме вестник, разни клубове там... Аз не се интересувам, де, обаче на сайта май ги има изредени.
5. Ниво на изучаваните езици: - колко на брой езика, какво е нивото, строгостта на преподавателите - изучава се задължителен английски с втори - немски, руски, френски.Зависи от учителя.Аз английски не научих от моята госпожа, нито руски(Спасова - английски и Лилова - руски, френски).Има много добри преподаватели, случвало се е да заместват, но явно ние бяхме випуска, който е прецакан.
О, и да кажа по математика, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гледайте да не е Любенова!Тая жена ми почерни животеца направо и математиката ми куца отвсякъде.
6. Преподавателите: доколко са взискателни и помагат на децата да се справят. - помагат, но са средно взискателни.Спокойно можеш да минаваш между капките, но трябва да следиш датата, за да нямаш 2ка като те изпитат.
7. Ниво, постижения на децата след 7-ми клас - тия дни каниха нас и родителите на срещи, с които да ни убеждават да останем след 7 клас, и там казаха, че много голяма част от учениците влизат във ВУЗ-ове.Ако се проваля на матурите, със сигурност ще остана тук, защото до колкото разбрах, след 7 клас започва истинското учене.
8, Като цяло: какво ви харесва и какво не в това чулище - прогимназия. - трудно, трудно... аз като седмокласничка така ми харесва, просто тийнейджърски съображения.. но ако сте взискателни родители, по-добре потърсете място, където няма да ѝ викат зубър или тем подобни.На мен това ми уби желанието.
9,Навсякъде има агресивни и невъзпитани деца, без желание за учене, но концентрацията им (количеството им) на едно място , в едно училище вече е от значение - дали в 54-то са зключение, рядкост или напротив. - средна работа.На мен ми се подиграват, че уча, честно да ви кажа, в класа ми няма никой, който да знае както трябва уроците.Не сме пълни двойкари, но повечето с много подсказване връзват 4 по тестове и изпитвания.Агресивните деца се срещат с педагогическия съветник и им се налагат наказания.
10,Ще има дух на конкуренция за все по-високи резултати и знания? - Това е до 4 клас.Няма конкуренция, учиш за себе си.
11,Участва ли се в състезания и олимпиади ? - има доста олимпиади, по почти всеки предмет.
Добре, сега вече като го написах, осъзнах колко неща има да се добавят още и колко объркващо звучи.С две думи - ако я запишете, трябва да я накарате да учи за себе си.

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 18:10 от *SunshineT*

# 2
  • Мнения: 689
Много ти благодаря! Отдавна не бях влизала в сайта и не съм видяла отговора ти!
Много ценна информация от 7-мокласник! Май трябва по-скоро вас да питаме, а не родителите, заото ние сме малко вън от нещта и само си мислим, че познаваме у-щето и децта си. Благодаря ти още веднъж.
Ще се радвам да чуя и други твои съученици, е и родители

# 3
  • Мнения: 78
А отзиви от Хр. Димитрова  по немски език има  ли някой ? Може ли да се научи език на добро ниво или е само за отбиване на номера?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт