Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 8
Искам да попитам за съвет или помощ, какви документи са необходими за сключване на такъв вид брак в Гибралтар, Испания?! Някой знае ли как става това или къде мога да се обадя (проверя) за информация?

# 1
 • Мнения: 4 371
Gibraltar Registry Office
Marriage bookings and information on marriage requirements in Gibraltar:
 
Tel: + (350) 200 72289
Fax: + (350) 200 42706
Email: marriages.csro@gibraltar.gov.gi

Успех!

# 2
 • Мнения: 3 563
 Моя приятелка американка се жени преди години за бъгарин в Испания, но като дойде време за визи американците се дърпаха, та се жениха втори път в Бг. Не си спомням точно, но проблема идваше или от гражданство или лиса на документ за постоянно пребиваване. Пиша ти това с идеята, че ако ще ви трябват емигрантски визи не е лошо да се обадиш в посолството. Успех.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 808
Гибралтар е част от Великобритания, авторката да се обади на посочените телефони и да пита.

# 4
 • Мнения: 16
Пращам ти личнд съобщение!  Simple Smile

# 5
 • Мнения: 8
Благодаря ви много на всички!

# 6
 • Мнения: 2
Здравейте,
Нова съм в този форум, но имам нужда от помощ и се надявам да намеря отговорите си тук. Аз ще се омъжвам за американец, който никога дори не е бил в България, но ще дойде, за да сключим брак тук. Някъде в подобен форум прочетох, че за да може да се омъжим е нужно той да е пребивавал в България за известно време. Вярно ли е това? Ако той дойде само за седмица, това не е пребиваване, тогава няма ли да е възможно да се оженим? Много ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете или ми кажете към кой да се обърна, за да получа повече информация по този въпрос.
Благодаря Ви!

# 7
 • Мнения: 2
Ако не може в България, дали е опция да отидем в друга държава за няколко дни и да се оженим там? Изобщо възможно ли е?

# 8
 • Мнения: 213
На страницата на американското посолство има информация за нужните документи и клетвена декларация, който са нужни за сключване на брак в България. Може да питате и в ритуалната зала, в която възнамерявате да сключите граждански брак. За седмица едва ли ще успеете.  Пребиваване за повече от шест месеца е необходима само за подаване на петиция за имигрантска виза чрез посолството на САЩ в България. На сайта на USCIS ще намерите и информация за виза и прочие.

# 9
 • Мнения: 3
Здравейте,
не съм и предполагала, че може да ми се случи, но е факт.

След 20 години раздяла с първата ми и голяма любов, сега отново "сме заедно".
Заедно сме но той е в Америка (той е американец) а аз в България.

Искаме тази година да сключим брак в България и поне първите 2 години ще живеем тук.

Моля ви, някой минал по този път да ми даде съвет и информация какво да направим. Какви документи да подготвим. С каква виза да влезе той в България? Има ли нещо подобно за тях за България,  както има за нас "годенически визи" за Америка?

Той ще дойде в България, ще сключим брак, но опасенията и на двама ни са, да не би да го върнат в САЩ преди да му дадат документ за временно/ или постоянно пребиваване в България.
Предстои му развод след който няма да може да се върне нито при близките си, нито при приятелите си. И ако се наложи да го върнат в САЩ ще е доста сложно и мъчително.
И другият ми въпрос е, може ли ако наближава да изтече срока на временното му пребиваване в България (90 дни) да излезем в съседна на нас страна и пак да влезем в България? Ще започнат ли наново да текат още 90 дни позволен престой или не?

Ще звънна и в посолството на САЩ да питам всичко, което не ми е ясно, но всеки съвет от хора минали през това ще ми е от полза.
Какво да не правим, какво да правим.
Само да кажа, че няма как аз да отида в Америка за да сключим брак там. Това не може да стане защото имам 3 малки деца, които гледам почти сама и не мога да тръгна с тях. Да ги оставя за месец, два, три(или повече), не подлежи изобщо на обсъждане.
Също така, нямаме намерение поне първата година или 2 да живеем в Америка. Да ще подадем необходимите документи за зелена карта за мен но ще живеем тук.

Благодаря много, дано съм го обяснила разбираемо:)

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 13:07 от Lissko

# 10
 • Мнения: 6 196
Не съм компетентна по казуса,но ме интересува.Доколкото знам американците не се нуждаят от виза за Б-я.За годенически нямам представа има ли...
Какво значи ''да го върнат в Сащ'',има ли някакви санкции?
Lissko пиши моля,когато проучиш нещата.

# 11
 • Мнения: 6 196
Последно набързо разбрах,че в такъв случай се ходи тук на място в нашия  newsm78емигрейшън да се вади някаква виза.

Общи условия

Активация на акаунт