Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 фев. 2012, 21:06 ч.

Анкета - има ли световна конспирация - ACTA/АКТА

  • 445
  • 0
  •   1
Отговори

Анкета

Има ли световна конспирация?

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 03 мар 2012, 21:06

  • Мнения: 619
За тези които не знаят тук има инфо за текстове от акта
http://viewpoint.actualno.com/news_376372.html

Няколко цитата:

Ние всички вече сме престъпници, не си правете илюзии.

Всички нарушаваме нормите за защита на „интелектуалната собственост“, без да сме музиканти, артисти или хора занимаващи се само с интелектуален труд. Абсурдността на сега действащата уредба води до това, че подобни естествени дейности са на ръба на законното:

• Да четете книга на детето си – погледнете съобщението за правата: забранено е всяко възпроизвеждане, по какъвто и да е начин. Какво си мислите, че е четенето на глас?

• Детето ви не може да рисува, рецитира или пее чужда песен – всеки се учи да твори като подражава на чуждото, но това е (о, ужас!) копиране на авторско произведение и директно ограбване. Опитайте се да го снимате и качите в сайт за споделяне и бъдете благодарни, ако само ви изтрият.

• Да пускате музика на сватбата си, рождения ден или какъвто и да е друг празник – това е публично изпълнение, изрично уредено право за носителя на правата, който няма (а и не знае как) да спечели от вашата веселба.

• Да пращате връзка към каквото и да е онлайн – няма начин да знаете дали по този начин не разпространявате произведение, което нарушава чужди права, а вие не искате да сте съучастник в кражба на интелектуална собственост, нали?

• Да цитирате, да критикувате, да спорите – без значение дали това е допустимо ползване, ползването на част от чуждо произведение може да ви въвлече в спор дали сте имали право да го ползвате въобще, което прави началната цел доста далечна.

Примерите може да ви се струват абсурдни, но те не са измислени. Повтарям – всички ние сме нарушители на закона, и то многократно, всеки ден.


И още малко:
Мерки за насилствено прилагане на закон, който инкриминира цялото общество, мерки като:

• Заобикаляне на полицията при разследване и съда при решаване на спорове – наричат го „сътрудничество в рамките на бизнес общността“ (чл. 27.3), но става въпрос за познатите от други актове „extra-judicial measures“ и „alternative to courts“. На практика се иска възможност за частно разследване и наказване от квази-административен трибунал. Когато всеки гражданин е нарушител не е ефективно да се ползват инструментите за нормално разрешаване на граждански спорове.

• За възможностите на това частно обвинение се искат несанкционирани правомощия за навлизане в личния живот, които са традиционно достъпни единствено за разследващите органи – чл. 27.4 дава на правоносителите право на достъп до лична информация за всеки потребител.

• Обвинението не трябва да е натоварено да доказва вреди и за тази цел чл. 9 въвежда презумпция за вреди, които не трябва да се доказват. Това е на практика законоустановена неустойка и отнемане възможността на независима трета за преценка на вредите. Вие сте виновни и размера на вредата е само подробност, която няма нужда да бъде дискутирана.

• Наказателни санкции срещу всеки, който е по някакъв начин замесен в твърдяно нарушение, по начин който може да бъде определен като съучастнически (чл. 23.4) и за да не сме твърде милостиви – в чл. 24 задължава санкциите да включват лишаване от свобода.

• Повдигането и поддържането на обвиненията не трябва да струва пари на заинтересования, а трябва ако може да се извърши за сметка на цялото общество и затова чл. 26 задължава органите да са задължени да действат без да са сигнализирани (ex officio).


Останалото си го четете от линка. Нямам никаква връзка с въпросния сайт между другото.

Какво мислите? Има ли световна конспирация? Обяснете защо гласувате както гласувате.

Аз гласувам с не. Мисля че това е нормален договор, и няма нищо нередно тук.

Общи условия

Активация на акаунт