Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 фев. 2012, 22:34 ч.

Техномаркет

 • 2 188
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 86
Не видях да има такава тема, затова пускам....
Аз хич не съм доволна от магазините им, а вие?
Аз и моето семейство винаги сме пазарували от тях, но те не спират да ме разочароват  #Cussing out като преди 2 години беше най-големия кошмар с един телевизор Филипс за 1500лв., който беше дефектен(бежовото беше оранжево, и колкото да настройваш хората ги правеше оранжеви) и не искаха да ни го сменят. Смееха ни се и ни се подиграваха-да сме се оплачели къде искаме и се смеят насреща. Голям зор брахме с тях, а били с комисията за защита на потребителите и нищо не им правили и затова са толкова нагли. На края писахме в София на началници и поне ни смениха телевизора, като даже купихме по-скъп, което искахме да направим, но Пловдивската Управа не ни позволи. Сега се оказа, че и единият от двата климатика(Панасоник 1000 и 1500 лева), които си купихме преди 3 години е бил от партида, която е била с фабрични дефекти, а ние искахме два еднакви, само че единият 9, другият 12 , но те ни убедиха, че този е същият, само маската била друга. Та сега пък той се развали, точно след изтичане на гаранцията...компресора изпуши и ни искат от 600 до 800 лева за ремонт  #2gunfire Миялната машина, която си купихме също преди време се развали и я ремонтирахме. Лаптопа беше три пъти на ремонт, като два пъти му сменяха дисплея, а сега пак се разваля, но вече не е в гаранция. Ако има и други които се се опарили от тях , или пък са доволни може да споделите..

# 1
 • Мнения: 15
Simple Smile следващият път пак отиди и си купи нещо от там, да не пропуснеш!! Simple Smile

# 2
 • Fort Worth, TX
 • Мнения: 1 292
Техномаркет, Технополис са един дол дренки.Внасят най-големите боклуци.Аз лично стигнах до този извод от доста време.Не знам на кг ли ги купуват?Ние от Технополис взехме лаптоп.До момента на изтичане на гаранцията три пъти сменяхме захранващия кабел.Седмица, след като изтече гаранцията ни изпляска дъното.Добре че имам познато момче, което се занимава само с компове, та ни спаци положението.От сервиза, който подържа гаранцията ни искаха 600 лв за ново такова и 100 за работа.Дет се вика за 700лв направо нов ще си купя.От там взех и климатик.Да не се хваля засега е ок/Обаче вече нищо няма да купувам от тях.Обявявам им бойкот.

# 3
 • Мнения: 86
Днес се карах с Техномаркет и още съм бясна  #2gunfire Обадих се в Панасоник и ми казаха, че дори да не съм минала профилактика, а аз не съм, гаранцията си важи и ще ми сменят компресора без пари! Но от Техномаркет не искаха да ми преиздадат гаранцията, понеже съм я изгубила. Три часа кавги и накрая от Техномаркет София казаха, че няма проблем, Управителката пак не ми я даваше...абе ужас просто. Но в крайна сметка ще ми го оправят само като си платя назад за профилактика 72 лева, въпреки, че от Панасоник не ми ги искат, това било изискване на КиК електроник  #Cussing out

# 4
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 7 198
К и К (Техномаркет) внасят Панасоник, така че имат право да си имат техни изисквания, щом от тях сте купили, т.е. от техния внос.
Гаранциите по принцип клиентът е длъжен да си ги пази, не магазина. Отделно, че какво сме купували от Техномаркет, все е било на една бланка, не от програмата им, та едва ли и имат дубликати на гаранциите.

# 5
 • Мнения: 86
Те по ЗАКОН са длъжни да ми издадат ДУБЛИКАТ! Има закони, все пак! И те се съгласиха, и разбира се ми издадоха! Но ме въртяха и то заради парите за профилактика. То като имат такива изисквания, хората рано или късно ще спрат да пазаруват от тях!

# 6
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 7 198
Те по ЗАКОН са длъжни да ми издадат ДУБЛИКАТ! Има закони, все пак!............

Съвсем сериозно (наистина не се заяждам или нещо подобно) - според кой закон? До сега рових в ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/ в сайта на КЗП, но такова нещо, като да е длъжен търговецът да издаде дубликат, не намерих

# 7
 • Мнения: 86
Те по ЗАКОН са длъжни да ми издадат ДУБЛИКАТ! Има закони, все пак!............

Съвсем сериозно (наистина не се заяждам или нещо подобно) - според кой закон? До сега рових в ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/ в сайта на КЗП, но такова нещо, като да е длъжен търговецът да издаде дубликат, не намерих

Така ми казаха от Комисията за защита на потребителите!
То дори не е задължително да имаш гаранция. Всяка стока можеш да я върнеш, ремонтираш гаранционно в срок от 2 години. Това е търговска гаранция!

Закон за защита на потребителите, раздел III - Рекламации
Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата.
(4) При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:
1. касова бележка или фактура;
2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;
3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.
Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното.

# 8
 • София
 • Мнения: 379
 Ние пък на връх Коледа имахме разправии по гаранцията на лаптоп с изгорял хард на втората седммица  в Технополис. Точно затова си взехме няколко дни след отремонтирането му телевизор от Техномаркет и ,тъй като на консултатнтът му обяснихме за проблемите в Технополис ,исках да ми каже дали , ако телевизорът не работи или даде вкъщи някакъв дефект ,мога да го сменя за друг. Момчето ми каза, че със сигурност от магазина ще започнат да ми обясняват как не става, но ние да си знаем правата. Стоката може да се замени при дефект в рамките на 7 дни от закупуването й , а след това се дава на сервиз при проблем.

# 9
 • Мнения: 324
Всичко, което сме взели от там, е с проблем. Хладилник, аспиратор, телевизори, лаптопи, сушилня, бебешката везна......... Да не изброявам всичко, но от нищо не сме доволни. Голям проблем с гаранциите. И не само това. Загубих си книжката за хлебопекарната и помолих да ми дадат една да снимам страниците с рецептите, не можело. Роботът е почти без инструкции, каквото и да ги попитах не знаеха, щели да ми изпратят по-подробна инструкция по пощата, една година нищо. И освен всичко друго от всякъде те атакуват момичета да те агитират да купуваш стоки на изплащане и се чудя как да маневрирам да ги заобикалям, както и с масажните столове и тенджерите - елате, елате, някой ми беше подарил от въпросната серия тенджера и тиган и след няколко месеца покритието се обели. От една година не съм стъпвала там и няма и да отида вече.

Общи условия

Активация на акаунт