Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 фев. 2012, 07:08 ч.

Рецепти за сладки

  • 1 000
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 043
Здравейте!
  
Нека тук да напишем какви сладки знаем и обичаме!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 043
Mаргаринки

250 г маргарин
1 ч.ч. захар
1 яйце
ванилия
лимонова кора
брашно за меко тесто

Правят се топчета от тестото и с една вилица се притискат отгоре в двете посоки, за да се получи шарка. Пекат се в умерена фурна.

Черешки

1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. пудра захар
1 белтък
жълта или червена боя

Правят се малки топчета и се овалват в оцветена кристална захар. За дръжки на черешките се използват иглички от бор.

Бисквити - кифлички

1 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
3/4 ч.ч. мазнина
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
кората на 1 лимон
1 ч.л. сок от лимон
брашно
За плънката:
мармалад
счукани орехи

Разбиват се яйцата и захарта, прибавят се останалите продукти и така се омесва меко тесто. Разделя се на няколко топки и всяка се точи на кора. Реже се на сектори и всеки се пълни с плънката. Навиват се кифлички, мажат се с жълтък, ръсят се със захар и се пекат в намаслена тава на умерена фурна.

Бисквити с бяла глазура

1 ч.ч. пудра захар
2 белтъка
1 ч.ч. топено краве масло (маргарин)
лимонов сок
брашно

Белтъците се разбиват с пудрата захар, добавя се лимоновият сок. С половината от тази смес, маслото и брашно се меси меко тесто (може да се добавят 1-2 с.л. ром за аромат). Точи се кора и се реже с формички. Отгоре се мажат с останалата белтъчна смес. Пекат се в умерена фурна, като тавата не се маже с мазнина.

# 2
  • Мнения: 273
Ако има и снимки ще е супер!  Wink

# 3
  • София
  • Мнения: 1 043
За съжаление не мога да предложа снимки, но за сметка на това имам още рецепти:

Ванилови сладки

1/2 кг брашно
150 г захар
1 яйце
60г масло
1 бакпулвер
ванилия
сок и настърганата кора на 1 лимон
малко мляко

Брашното и маслото се разтриват на трохи, добавят се захарта, ванилията, сокът и кората от лимона, бакпулверът, яйцето и млякото. Меси се гладко тесто, което се разточва на кора, реже се на ромбчета и се пече в силна фурна. Докато са топли се овалват в пудра захар.

Орехови плодови топчета

1 белтък
200 г пудра захар
200 г орехи
200 г озахарени плодове
ванилия
Глазура:
2 белтъка
200 г пудра захар

500 г орехи за паниране
50 г пудра захар за поръсване

Белтъкът, пудрата захар, смлените орхи и ситно нарязаните плодове се измесват добре. Прибавя се ванилията. Меси се и се получава твърдо тесто, което се прави на рула. Режат се парчета и се правят топчета. Овалват се в глазурата, приготвена от белтъците, разбити с пудрата захар. Панират се целите в по-едро накълцаниорехи и се нареждат в тави да съхнат около 2-3 часа. Пекат се в много слаба фурна. изпечени, се поръсват с пудра захар.

Кекс в капсули

200 г масло
200 г захар
200 г брашно
6 яйца
1/2 пак. бакпулвер
книжни капсули

Приготвя се бъркано маслено тесто, капсулите се пълнят до половината. Изпичат се. Поръсват се с пудра захар.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт