Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 фев. 2012, 14:42 ч.

Анемия или ?!?

  • 593
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Дами, моля помагайте. Днес ми излязоха изследванията, но нямам търпение до понеделник, а и  се притесних от резултатите Tired

 ПКК (8 параметъра)
   *   
-Левкоцити - WBC      6.8   G/L   жени 3,5 - 10,5
-Еритроцити - RBC      3.99   T/L   жени 4,20 - 5,40
-Хемоглобин - HGB      119   g/L   ж. 120 - 160 ;
-Хематокрит - HCT      0.369   L/L   ж. 0,37 - 0,44 ;
-MCV     92.5                   fl         82 - 103
-MCH   29.8                  pg         27 - 33
-MCHC   322                  g/L       310 - 350
-Тромбоцити - PLT   238   G/L         140 - 440

-Желязо   15.33   mkmol/L   м. 10,6 - 28,3 ; ж. 6,6 - 26
-ЖСК   29.1   mkmol/L   м. 22.3 - 61.7 ; ж. 24.2 - 70.1

-Феритин    32.7   µg/L   Ж: <45г. 4.0 - 104.2; Ж: >45г. 4.9 - 232

 Ще се радвам да чуя мнението и съветите ви  Praynig   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 16 638
Като гледам, всичко си е в норма.

# 2
  • Мнения: 0
Благодаря за мнението. Но според мен еритроцитите, хемоглобина и хематокрита не са в норма  Tired

# 3
  • София
  • Мнения: 16 638
Покрай моите проблеми по време на бременността съм говорила с хематолог. Разлика от 1 единичка от нормата не е проблем, а пък и дума не може да става за анемия.
За жени може да се говори за анемия и притеснение, ако хемоглобина падне под 110.
Освен това желязото пък си е съвсем в норма.

# 4
  • Мнения: 20
резултатите са си в норма, на някои вярно, че имаш съвсем леко изместване, но не смятам че то е от значение. не се притеснявай, успех

# 5
  • Мнения: 0
Благодаря ви, момичета   bouquet Понякога съм голяма паника..., все пак мисля да ги повторя след месец или  newsm78

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт