Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 16
Здравейте,
Позволявам си в първия си пост тук, да ви обърна внимание за безобразията, които стават в болница "Доверие". Мнението ми е лично и не ангажирам никого с достоверност, но преди да се подложите на каквото и да е изследване там, имайте предвид долното:
Ако сте си имали вземане-даване с тази болница или пък ако такова ви предстои, бъдете внимателни. Явно въпросната болница се е превърнала във фабрика за печелене на пари, където безскрупулни лекари, забравили за хипократовата клетва, са готови да ви подложат на всякакви изследвания, с които да източат личния ви бюджет и този на НЗОК.
Конкретния случай, който ме накара да сигнализирам широк кръг от хора в интернет е следният:
Преди няколко дни майка ми отива на гинекологичен преглед при д-р Н*вачков. На прегледа "докторът" открива полип, като й казва, че състоянието и е сериозно и трябва да се оперира още на следващия ден, тъй като полипът е огромен. Операцията, която трябва да направи е хистероскопия и се извършва под обща анестезия с болничен престой от 1 ден. "Лекарят" я информира, че трябва да си приготви 380 лв., защото процедурата не се поема от здравната каса във въпросната болница.
Слава Богу! Поискахме и второ мнение. Днес майка ми отиде на преглед при специалист от ВМА. Той също е видял полипа, но е казал, че въобще не е огромен и го е отсранил, още по време на прегледа-без пълна упойка и болничен престой. Нещо повече, намерил е и втори, за който "специалистът" в "Доверие" не е и подозирал. Сега майка ми е без този проблем, но с 380 лв. повече и без страничните ефекти на пълната упойка.
Изводът-в "Доверие" ще ви обърнат внимание, ще ви направят всякакви изследвания, напълно ненужни, ще ви оперират, без да сте болни, само и само да спечелят от вас. Когато посещавате тази болница винаги имайте едно на ум. И ако ви кажат, че операцията ви е спешна и трябва да се извърши веднага, НЕПРЕМЕННО потърсете независим специалист, който да ви го потвърди.
Явно лекарите там разчитат на изненадата и внезапното съобщаване на лоша новина... Защото нормалното човешко притеснение, когато ти кажат, че трябва да се оперираш веднага, надделява над възможността да потърсиш и мнението на друг специалист.
Внимавайте!

# 1
  • Мнения: 16
И още нещо. Как се стигна майка ми да ползва услугите на "Доверие"?!
Всичко стана по препоръка на леля ми, която в рамките на 6 месеца за втори път постъпва там за изследване под обща анестезия и с болничен престой. Първия път за проблем с корема, втория за гинекологичен проблем. Тя беше много доволна от болницата, тъй като веднага я приемали и и обръщали внимание. И в двата случая не откриха нищо... Чак сега си давам сметка, че за тях е важно да извършват сложни процедури, които струват скъпо, само и само да вземат някой лев, къде от НЗОК, къде от самия пациент.

# 2
  • Мнения: 353
аз лично имам наблюдения от двамата различни души ходили на лечение в болницата! първия е приятеля ми, който единствено там, след доста обикаляне по знайни доктори, му откриха полип на стомаха. престой в болницата заплащаше по 3.50 на ден, но операцията си я плати -100лв.
другият случай е баща ми, който обиколи 4-5 кабинета, без да заплати такса, въпреки, че беше забравил документите освобождаващи го от такава. оказа се, че едната от докторите в момента на нашето отиване приема само на свободен преглед, а не с направления, е жената каза: нямам други пациенти - ще ви приема. до тук нищо не сме плащали, не сме и чакали по опашка. отидохме към 10 часа, а се наложиха изследвания - от рецепцията се обадиха в лабораторията да не приключват понеже идва още един пациент. та обикалянето на 4-5 специалиста ни отне 1 ден, вярно отидохме втори път, единствено, за да вземем резултатите.
съжалявам, че сте попаднали на такъв доктор, но той не е болница Доверие!

Общи условия

Активация на акаунт