Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 фев. 2012, 15:19 ч.

"Форумен Опит"

 • 6 814
 • 190
 •   1
Отговори
 • Мнения: 224
Съществува ли реално такова нещо според вас, вашето мнение и така нататък. Или с други думи казано – толкова ли сложно нещо е един форум, че да са ти нужни предварителни умения, които да овладееш, за да пишеш вътре? Няма да скрия, че визирам донякъде и себе си. Нерядко ми се е случвало да прочета: „Трябва да натрупаш форумен опит”, „Нов си още, ще се научиш…”. Ако става въпрос да се науча „да си мълча” никога няма да се науча, защото не искам. Не смятам никак за позитив и добродетел  да си траеш на всяка цена, за да отървеш нечия антипатия. Ако всеки си мълчеше, за да не срещне нечие недоволство, досега още да се разхождаме с фесове и баща ми да е някой Мюмюн. Но това не е по темата. Конкретно по тази – има ли наистина такова нещо „форумен опит” и ако да, дано да му разбера същността, благодарение на вашите коментари. Лично моята гледна точка: Форумите са места, където се обсъждат разни неща. Ако дадена тема представлява интерес за теб – пишеш в нея, изразяваш си позицията по въпроса. Някои са съгласни с теб, други са точно на обратното мнение. С някои си ставате по-близки, с други – не. Т.е същата работа, както и в живота. При това положение – ще се опита ли някой да дефинира какво е „форумен опит” и въобще може ли да има такова понятие или е празен лаф?

# 1
 • В Космоса
 • Мнения: 8 768
Ти сам си си отговорил донякъде:

С някои си ставате по-близки, с други – не. Т.е същата работа, както и в живота.

Както и в живота трупаш опит, така и тук. Щеш-не щеш опознаваш останалите потребители, мнението им по разни въпроси, реакциите им, "номерата" им един вид...

# 2
 • Мнения: 654
Може би е нужно наистина време.
Когато аз започнах да пиша,а не само да чета си задаваш въпроси,които виждам и в другите.
Затова си мисля,че е хубаво да се отговаря и най задаваните въпроси.
Трябва толерантност.

# 3
 • Мнения: 4 916
Регистрираш се за първи път и все едно влизаш във вече напаснат колектив - със своите харесвания и дрязги, с вътрешните връзки и йерархия.
След втората регистрация би трябвало да си взел поука и да ти е по-лесно.
Ако имаш същите проблеми - може би ти имаш някаква гърбица.

# 4
 • Мнения: 324
За мен има форумен опит. Като бях млад форумен ентусиаст си мислех, че когато някой се изказва по даден въпрос и звучи така, все едно думите му са неоспорими факти, той има с какво да застане зад тях. Аз не можех да допусна, че може да се влиза в спор без да имаш зад гърба си основателни аргументи. И така на няколко човека не им се беше харесало нещо, което бях написала. И аз се хванах да превеждам резултатите от едно проучване, публикувах си превода, дадох линкове за справка. Мислих си, че съм направила нещо добро и съм била полезна, а и че съм защитила тезата си. Обаче стана по-лошо, коментарите бяха такива, все едно аз съм си измислила проучването и съм изманипулирала резултатите и съм виновна, че съм представила факти. Имах два, три подобни случая и от тогава избягвам да влизам в спорове, избягвам да участвам в теми, в които имам какво да кажа, не защото ми харесва идеята да си мълча, а защото се познавам, знам, че ще се запаля, ще тръгна да се ровя в проучвания и статистики, ще се задълбоча да докажа тезата си, а това е много, много загубено време от моя страна за нищо.

# 5
 • Мнения: 1 983
Опита винаги е от полза, пък бил той и форумен

# 6
 • Мнения: 224
След втората регистрация би трябвало да си взел поука и да ти е по-лесно.
Ако имаш същите проблеми - може би ти имаш някаква гърбица.


Общо взето досега се открои едно нещо - каквото във форума, такова и извън него?
Проблемите идват от факта, че никога не съм си обръщал и другата буза.
В реала постъпвам по същия начин. За мен иначе се превръщаш в подметка.
А такива хора винаги са неудобни някому. Съществената разлика е, че навън негативите за теб
са много по-големи, отколкото тук, където на практика си неуязвим.

За моя втора регистрация ли става въпрос? Това наистина не го разбрах.
В интерес на истината имах още две регистрации, които създадох, за да мога да влизам,
когато бях с бан, но на практика те оцеляха няколко дни, така че от тези регистрации никаква поука не може да се извади, освен как да влизаш чрез прокси.  Mr. Green

# 7
 • Мнения: 1 525
Опита винаги е полезен.
Новото също.
Понякога вещо ново променя към добро това, което вече е улегнало и възприето.
Недей да си траеш, когато има какво да кажеш по тема, към която си проявил интерес. Сподели го. Не е нужно да се хареса на останалите. Не очаквай да те подкрепят. Но не се и обиждай, ако те нападнат.
Всичко може да се случи.
Ако имаш добър тон на изразяване, ще намериш мястото, където да се чувстваш уютно и с удоволствие да прекарваш свободното си време.
П.П. Виждам, че имате малко регистрирани публикации. Споделете след време какъв опит придобихте и как се отрази той на вас.

# 8
 • Kопенхаген
 • Мнения: 665
Няма как да се напснеш във виртуалната говорилня  Grinning
Какво да означава ,, Форумен опит ,,? Това ли, колко години прибиваваш в него или колко мнения си споделил?  Опита почива на житейския такъв и гледната ти точка. Един форум не може да замени живите дискусии с приятели и познати, но може да ти достави бърза информация по въпроси, които те интересуват  Grinning

# 9
 • София
 • Мнения: 7 131
Според мен всеки има нужда от някакъв стаж, за да разбере подобен тип общуване и да го усвои. Има много прилики с реалното общуване, но и няколко съществени разлики, за които няма как да си подготвен. Тук много лесно можеш да получиш помощ, ако имаш проблем всички са отзивчиви. Но извън това много хора използват такива форуми, за да си избиват нервите, най- общо казано.
А самото общуване често е доста изкривено, защото срещу себе си имаш само текст, без мимики, жестове, интонация. Много е лесно човек да разтълкува погрешно посланието на отсрещния, да се обърка кои отношения какви са, да се "върже" на свободната анонимна агресия и тн.

# 10
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 313
Натрупването на форумски опит е същото, като натрупване на сексуален опит.

# 11
 • Мнения: 16 633
Разбира се, че съществува такова нещо. ))))
С времето се научаваш с кои потребители може да спориш и да има полза от това. ) С кои е напълно безсмислено и все едно си правиш вятър...) Защото те си знаят своето и никога дори не помислят за какво им говориш. Кога да си замълчиш примерно, кога и къде да се включиш в някоя дискусия. )
В кои теми какъв "дух" цари, и кои са тарторите. ))) Ако направиш малко четки на въпросните, ще те приемат с отворени обятия. )
И какви ли още не трикове....)

# 12
 • Мнения: 2 460
Натрупването на форумски опит е същото, като натрупване на сексуален опит.

Пак за секс мислиш, виждам... Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 224
В кои теми какъв "дух" цари, и кои са тарторите. ))) Ако направиш малко четки на въпросните, ще те приемат с отворени обятия. )

Мирама, благодаря, че отваряш дума за това. Защо, бе хора!  Tired  За съжаление в живота хората не са равнопоставени, нито имат равен старт. На практика е така. Но тук всички са равни и всеки има право да пише където реши. Защо трябва да се правят мили очи на "тарторите", да се спотайваме, щото може на някой да не му хареса това, което пишеш и въобще за какви тартори говорим?! От какъв зор трябва да се съобразяваш с "духа" на темата и да пееш общия бек-вокал, когато на теб примерно ти се пее друг глас?! Явно никога няма да разбера.

# 14
 • Мнения: 1 129
Има форумски опит.
Хората научават много един за друг, а някои дори и по нещичко за себе си.

За особеностите на общуването - хем е първичен бульон, в който всичко може да се случи, хем си има приливи и отливи, както при откъсването на листенцата на маргаритка : "обичаме се, не се обичаме, обичаме се...".  

Има си неща, на които човек трябва да стане свидетел, преди да добие ориентация тук - изтрещявания по номинации, индивидуални вампирясвания, преследвания на двойки потребители из темите, енергията и усилията, вложени в изграждането на образ...

Най - трудно се научава да не позволяваш аплодисментите да те подтикнат към комуникационно самоубийство - като доброволно се клишираш в границите на няколко умело насочени комплимента.
Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт