Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 909
Ето нещо за най-малките и за тези, които не посещават ясла. Курса се води всеки петък от 10 до 11 часа. Засега има само за малки до 3год.

Прекопирвам го :
 #Crazy Занимания за най-малките ! ! !
Организирани в две групи Simple Smile)
 1. От 6месеца до 3 години
 2. От три до четири години.
Курса се води с придружител. Обща цена за придружител и дете 6 лв. (2 у. часа по 30 мин. - един астрономически час.)

Музика за бебета и малки деца

1. Предназначение: за деца от 6 месечна възраст до 3 годишна, като заниманията се провеждат с активното участие на майката (таткото, бабата, бавачката или др.).

2. Кога се провежда и с каква продължителност: един път седмично преди обяд за 60 минути.

3. Какво представлява: динамично редуване на музикални дейности, съпроводени с движение – ритмически упражнения и игри (с бебешки дрънкалки, с дървени кубчета, с дайре или други подходящи за възрастта ударни инструменти); изпълнение на детски песни с имитация на различни звуци; с участие на ръцете, лицето, частите на тялото; с илюстрация или условно разиграване на сюжета; музикални игри и танци.

4. Цели и задачи:
• Създаване на интерес към музикалното изкуство.
• Заучаване от детето на подходящ за възрастта и възможностите му репертоар от правилно подбрани детски песни и игри.
• Ранно провокиране, развитие и изява на музикалността – метро-ритмично чуство, музикален слух, музикално-слухови представи, възпроизвеждане.
• Запознаване с образци на класическата музика, с различни музикални инструменти, с основните музикални жанрове.
• Цялостно психо-физическо развитие на бебетата и малките деца.
• Ускоряване и подпомагане развитието на двигателните умения.
• Подпомагане основни моменти от дневния режим на детето – къпане, хранене, обличане.
• Развитие на фината моторика и активния говор у малкото дете.
• Възпитание на емоционална отзивчивост, което подпомага общуването, както на детето с възрастния, така и с останалите деца.
  Rolling Eyes Thinking


и пускам и линк : http://neznaiko.com/index.php?option=com_content&task=view&a … p;id=39&lang= - страницата е Новини

# 1
 • Мнения: 4 630
Много са готини тези курсове. И тук ги има и са мнго популярни. Аз не бих ходила с дете под 1 годинка. На по-големичките им е много по-интересно и забавно

# 2
 • Мнения: 1 639
Идеята е интерсна , но все пак има огромна разлика между дете на 6 месеца и детете на 3 години , а са в една група  Rolling Eyes
 Малко пресилено ми  се вижда и с цел гъделичкане егото на родителя ( виж колко ти е талантливо детето ) някой да припечелва  Mr. Green
 Научно доказано е, че децата до  3 години нямат спомени , защото нямат изградена представа за вереме  Wink

# 3
 • Мнения: 3 491
И на мене ми харесва идеята, при това самата аз по заместване водя такава група в библиотеката, в която работя  Grinning. Естествено, не може винаги на бебетата да им се прикове вниманието, но пък родителите винаги се чувстват свободни да излязат навън с бебето, ако то започне да нервничи. Освен заради децата, майките идват и заради себе си - малко да вдъхнат социален живот и да си побъбрят със себеподобни възрастни. Моята програма поне трае 20 минути, така е по препоръките за ранна възраст, след което пускам музика, изнасям им играчки, и излизам от стаята, за да могат да си поприказват жените, а децата да поиграят.

Последна редакция: нд, 08 яну 2006, 19:30 от блажка

# 4
 • Мнения: 1 732
 ThinkingВсичко добре ми звучи,ама къде се провеждат тия курсове? newsm78моля за разяснение Praynig

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 1 121
Заведох дъщеря ми един единствен път на такова занимание(в нашия квартал всяка седмица в един хоспис има подобно забавление).5 лв струва и е близо до "Орлов мост". Готино е,една мадама свири на пиано,всички майки пеят и пляскат,на децата им дават разни дрънкалки за да тактуват.НО моята хала повече от 10 мин на едно място не седи, доскуча и' много бързо  и си тръгнахме .
Не е за нас,за съжаление,иначе идеята не е лоша,особено за зимно време,когато се чудим какво да ги правим дечковците.
  На моята дай и' да дивее-затова вчера за 3лв я заведох в "Патиланци "и тя се "напършингува" чудесно. На песнички и стихчета и аз мога да я науча.

# 6
 • София
 • Мнения: 909
ThinkingВсичко добре ми звучи,ама къде се провеждат тия курсове? newsm78моля за разяснение Praynig

Това, което съм прекопирала се намира на:

 #Crazy => => => => Център "неЗнайко"    
 
ул."Цьрноок"5,вход от ул."Д.Хаджикоцев"40    
София 1421    

tel:9633226    
GSM:0898 588996    

Центъра се намира между х.Хемус и плувен басейн "Спартак" до у-ще "Захари Круша" и "Пощенска Банка".   #Crazy

Страницата е "Контакти", а линк съм пуснала в началото. Доколкото зная е с предварителна заявка по телефона или по мейла. Има изискване да се съберат 4-5 деца заради игрите. Ако са по-малко не се провежда - отлага се за друг ден. Носят се пантофки за децата и майките и любима играчка.

Е! Толкова знам.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 7
 • София
 • Мнения: 6 980
Научно доказано е, че децата до  3 години нямат спомени , защото нямат изградена представа за вереме  Wink

Интересно?  Thinking А как тогава аз имам спомени от преди това?  newsm78

Всъщност не мисля, че заниманието е измислено, за да се трупат спомени, а за да се трупат познания. Мисля всички ще се съгласят, че знания се трупат в големи количества пред навършването на 3 години.

# 8
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 182
все пак ми се вижда доста пресилено тъпкането на знания на децата - аз си мисля, че естествения начин е като просто ЖИВЕЯТ така както ИСКАТ - те сами опознават света
все пак не вреди - щом някой има излишни пари - нека ги дава - но за мен тези "занятия" не дават нищо повече за децата - до към 1.5, а след това и една обикновена ДГ би свършила работа

# 9
 • Мнения: 3 491
Ако е подобно на програмата, която аз водя, става въпрос не за тъпкане със знания, а по скоро за възможност за забава и социализация на малки и големи. В библиотеките тук го правим безплатно.

# 10
 • София
 • Мнения: 6 980
все пак ми се вижда доста пресилено тъпкането на знания на децата

Нямам за цел да защитавам въпросните занимания, нито да се заяждам, но защо го възприемаш така?

Вярно е, че БГ образованието е основано именно на 'тъпкане със знания' под формата на наизустяване на какво ли не. Нещата обаче започват бавно, но сигурно да се променят. Знания се натрупват и по забавен начин и опазнавайки света и откривайки нови неща.

И изобщо чужда ми е позицията на 'свръамбициозната майка', но пък позицията на 'не ми пука' също ми е безкрайно чужда. Колкото и да не ни се иска децата следва да влезнат в живота с определени познания, които трудно ще натрупат 'Живеейки както си искат". Ще спомена само, че в момента в който влезнем в ЕС, ще е необходимо освен българския да ползваме поне два чужди езика и няма как което и да е дете да ги научи просто така от въздуха. За това пък има начин да започне да ги учи в детска възраст под формата на игра, за да не се налага после да си ги тъпче в главата.

# 11
 • София
 • Мнения: 909
все пак ми се вижда доста пресилено тъпкането на знания на децата - аз си мисля, че естествения начин е като просто ЖИВЕЯТ така както ИСКАТ - те сами опознават света
все пак не вреди - щом някой има излишни пари - нека ги дава - но за мен тези "занятия" не дават нищо повече за децата - до към 1.5, а след това и една обикновена ДГ би свършила работаЗащо ли не мога да се съглася с това твърдение?  #Crazy Може би защото съм потърпевша. #Crazy Защото вече цели 9 години се борим с липсата на занимания в съвсем ранна възраст и все още не можем да наваксаме празнотата.
 Naughty Не се сърдя и не упреквам никой за мнението му. Не ме разбирайте погрешно.
Това което споделям в момента ще разберат само тези, които са осиновили по-голямички деца.

Ако  горното твърдение беше абсолютно вярно, тези деца нямаше да ги водят със социална болест.  Т.е. липса на контакти в ранна датска възраст и да ги смятат за изоставащи с толкова време с колкото са били лишени от общуване. Като моето момче. Сега е на 11 и половина, но има поведението и възможностите на 9 годишен. Просто защото никой не е котнтактувал с него през първите две години и половина. Никой не му е говорил, не му е разказвал, не го е карал да прави неща, не е общувал пълноценно. Това в едно нормално семейство не може да се усети. Просто защото децата ни са супер и компенсират сами това, което ние по една или друга причина отказваме да им дадем. Но "това" съществува и е осезателно при деца като моето. След още 10 години може да се смие, защото разлика между 20 и 22 годишните почти няма, но при 10 годишните все още се усеща.

Затова когато някой казва, че в тази възраст може да се въздейства и да се ускори възприятието и развитието съм склонна да повярвам. Защото виждам реалността на обратното. А щом може да има изменения в едната посока, защо да не може и в другата?

Аз просто съжалявам, че когато моите деца бяха малки и бебета нямаше нещо такова. Не съм била богата, не съм получавала повече от едно майчинство, но вероятно щях да намеря средства и да ги заведа. Защото да инвестираш в детето си е невероятно. И може би защото смятам, че може с една дрешка по-малко, с един кроасан и с едно пакетче бонбони по-малко. Защото си мисля, че е по-добре децата ни да са одухотворени, отколкото преситени, преяли и лигави.

# 12
 • Мнения: 1 629
Много ми хареса това, но не съм чувала да има нещо подобно във Варна. Моля, ако някоя варненка има информация, да казва.

# 13
 • София
 • Мнения: 4 407
Просто защото никой не е котнтактувал с него през първите две години и половина. Никой не му е говорил, не му е разказвал, не го е карал да прави неща, не е общувал пълноценно.

Аз мисля, че това е основното и това се прави от майката или от човек, на когото детето има доверие. Не мисля, че групово занимание (когато се събере група, както е казано в рекламата), ще спомогне за развитието. Тези занимания е добре да са към читалищата или към частните детски градини. И са само развлечение, а не необходимо условие за правилното развитие.

# 14
 • София
 • Мнения: 6 980
И са само развлечение, а не необходимо условие за правилното развитие.

А защо мислиш, че детето не се учи на разни неща развличайки се?

Или развлечението не учи на нищо може би?

Ей това не го разбирам - значи до 6 год. възраст ги оставяме на пясъчника, а после бам в училище да зубрят като папагали.

Поставянето на детето в различна обстановка, в различни житейски ситуации, срещите му с различни хора е това, което би подпомогнало развитието му. Хванат за полата на мама, щото й има доверие нищо няма да научи. Поне според мен, а ине само според мен явно, съдейки по това как подобни групи има в цял свят.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт