Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 21
http://www.facebook.com/groups/322747524436678/

Сайта на инициативата - http://noacta-bg.info/

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) е международен договор, подписан от 22 страни от ЕС, сред които и България. Официално, целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда! Четете за повече информация в раздел "Документи".

Протести на 11.02.2012, от 11.00!
София: http://www.facebook.com/events/2465...
Варна: http://www.facebook.com/events/3744...
Бургас: https://www.facebook.com/events/375...
Пловдив: http://www.facebook.com/events/2923...
Кърджали: https://www.facebook.com/events/268...
Хасково: https://www.facebook.com/events/261...
Русе: http://www.facebook.com/events/1781...
Разград: https://www.facebook.com/events/336...
Велико Търново: https://www.facebook.com/events/102...
Габрово: https://www.facebook.com/events/178...
Казанлък: http://www.facebook.com/events/3556...
Стара Загора http://www.facebook.com/events/2365...
Видин http://www.facebook.com/events/1659...
Пазарджик https://www.facebook.com/events/361...

Чакаме и други градове да се включат!


# 1
 • Мнения: 21
Ще пиша подробности и ще пуска документи във времето. Моля разпространявайте, защото трябва да обърне нашите депутати да не го гласуват това ратифициране до 24 февруари... Нямаме нкакв време!

# 2
 • Мнения: 21
Ето още един начин да се включите:

Нека изразявайки позицията си по ACTA, ДА ЗАПАЛИМ пощите И на депутатите от Народното Събрание, колеги! Пускам тази публикация, защото в другата (тази на колегата Иво) има страшно много противоречия относно изпращането на Email-ите.

За да имате възможност да копирате всички Email-и на депутатите, ще трябва да посетите тази страница: http://pastebin.com/RWkzFaYX

В тази публикация съм добавил още една стъпка, премахнал съм всички грешки в Email - ите и съм добавил линк за УСПЕШНО извършване на операцията.

Посетете страницата и разгледайте стъпките за изпращането! Успех!

Изпратете E-mail до всички депутати от Народното събрание! - Pastebin.com
pastebin.com

# 3
 • Мнения: 21
Защо не ни трябва ACTA ?
НЕ на тайното споразумение!!!
 
 
Вероятно не знаете какво e ACTA. На български акронимът би се превел "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането". Много за него е забулено в тайна. В основите си би трябвало да защитава интелектуалната собственост и да спре ментета на световен мащаб. Такъв механизъм срещу фалшивите стоки в известна степен наистина е нужен. Всичко би било наред, ако обаче три очевидни заплахи не бяха налице:
 
 
- ACTA далеч не се ограничава само до ментетата, а възприема доста широка дефиниция на "кражба" в интернет- ACTA практически не позволява на отделните държави да формират собствени закони и предвиждазатвор за дребни нарушения, като слушане на пиратска музика!- ACTA се обсъжда изцяло в тайна без обществени дискусии и неправителствени организации
 
 
Тук не говорим просто за спиране на торенти! Този договор задължава всички държави да предоставят на мултинационалните корпорации всякаква лична информация за предполагаеми престъпници и действа извън всякаква легална рамка и разбирания на отделните страни. Наказуеми са както тези, които "крадат" интелектуална собственост, така и онези, които пренасят информацията - като интернет доставчици и hosting компании.Дефиницията какво е интелектуална собственост е доста общо описана и може да засегне дори блогъри, които споменават търговска марка в критична статия. Същото важи за иновации на малки компании, по-евтини алтернативи и generic лекарства, които не се нравят на големите корпорации.
 
 
България вече е подписала споразумението.
 
 
Европейският парламент вече е излязъл с резолюция против ACTA. През юни се очаква да бъде внесенза ратификация в Европарламента и точно там ще трябва да бъде отхвърлен!
   
ТИ ИМАШ ШАНС ДА СПРЕШ ТОВА БЕЗУМИЕ!
 
КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ ТИ?
 
Можеш да изпратиш мейл до българските представители в Европейския парламент със следния или подобен текст:
 
АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България!Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение!
 
 
Метин КАЗАК - metin.kazak@europarl.europa.euСлави БИНЕВ - Филиз Хакъева ХЮСМЕНОВА - filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.euСтанимир ИЛЧЕВ - stanimir.ilchev@europarl.europa.euИлияна Малинова ЙОТОВА - Илиaна ИВAНОВА - iliana.ivanova@europarl.europa.euИвайло КАЛФИН - Евгени КИРИЛОВ - Андрей КОВАЧЕВ - andrey.kovatchev@europarl.europa.euМария НЕДЕЛЧЕВА - mariya.nedelcheva@europarl.europa.euСветослав Христов МАЛИНОВ - Надежда НЕЙНСКИ - Владко Тодоров ПАНАЙОТОВ - vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.euАнтония ПЪРВАНОВА - antonyia.parvanova@europarl.europa.euДимитър СТОЯНОВ - dimitar.stoyanov@europarl.europa.euЕмил СТОЯНОВ - emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.euВладимир УРУЧЕВ - vladimir.urutchev@europarl.europa.euКристиан ВИГЕНИН -
 
 
Имената са в различен цвят, както следва:* Червено - "ЗА" ACTA* Зелено - "Против" ACTA* Черно - "Неуточнена" позиция
 
(Тази информация ще се обновява в зависимост от публично обявената позиция на съответния депутат)
 
 
Ако не знаете към кого точно да адресирате писмото, можете да го изпратите до всички , като копиратедолуизписаните мейли и ги пейснете в полето До... (To...)
 
 
metin.kazak@europarl.europa.eu, filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu, stanimir.ilchev@europarl.europa.eu, iliana.ivanova@europarl.europa.eu, andrey.kovatchev@europarl.europa.eu, mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu, vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu, antonyia.parvanova@europarl.europa.eu, dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu, emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu, vladimir.urutchev@europarl.europa.eu
 
 
Повече информация за ACTA можете да получите от блоговете на Григор Гачев, Боян Юруков, Нели ОгняноваМейл листата е взета от официалната страница на ЕП.
 
Използвани са материали от Блога на Боян Юруков
 
ССИ ( DMCA-removal-from-Google ) подкрепят спонтанните протести организирани ТУК и благодарим на всички за доблестната, гражданска позиция!
http://www.youtube.com/watch?v=PCoCZ9ZPE_c&feature=player_embedded

# 4
# 5
 • Мнения: 21
мисля, че този съмишленикоидейник, направо разби тиража с илюстриране на АСТА Simple Smile

Christian Vachkov
Според "АКТА", ако се запозная с момиче по интернет и тя си легне с мен, трябва ли да плащам авторски права на баща й? Или само ако я споделя с приятели?

... Wink к`во ш`е кажете? Simple Smile

# 6
 • Мнения: 1
АСТА вреди много повече. Тя засяга и свободната информация в Интернет. Например ако някой е измислил лекарство за някаква болест, а друг е патентовал ( платил е правата за ) това лекарство то друг няма право да го произвежда, независимо, че рецептата е известна и публикувана в Интернет. Вие искате ли вашето дете или близък човек да умре защото според ACTA друг производител или дори аптекар разполагащ с необходимите съставки няма право да до произведе ( смеси съставките ), защото самия той ще бъде арестуван и съден ?

АЗ НЕ !!!


Друг пример:
Ако свинското което отглежда фермера повиши цената си, защото има патент- геном регистриран на MONSANTO и според ACTA фермера е подсъден и трябва да плати на MONSANTO или да не отглежда свине.
Ами патентите върху семената ?
Става страшно !

ACTA дефакто признава всички и навсякъде регистрирани патенти и възпрепятства свободното движение на информацията!

# 7
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 663
Нямам фейсбук. Протестът е пред НДК, нали?

# 8
 • out of space
 • Мнения: 7 733
Там съм!

# 9
 • Мнения: 21
Нямам фейсбук. Протестът е пред НДК, нали?   Вероятния план зад ACTA от "Anonymous": http://www.youtube.com/watch?v=f_C5jTfB7WE

Какво е АСТА и защо сме против? http://krasivaevropa.com/index.php/home/253--acta.html

Началната точка са Пилоните до НДК, в 11:00 часа на 11 Февруари (Събота)

Шествието тръгва в 11 часа с начална точка Пилоните на НДК, бул. Витоша - бул. Тодор Александров - пл. Независимост - бул. Цар Освободител - крайна точка пл. Народно събрание

Протеста във Варна: http://www.facebook.com/events/374427159240206/
Протеста в Бургас: https://www.facebook.com/events/375580262468062
Протеста в Пловдив: http://www.facebook.com/events/292309164160296/
Протеста в Кърджали: https://www.facebook.com/events/268390609897567/
Протест в Хасково: https://www.facebook.com/events/261858850554176/
Протест в Ямбол: http://www.facebook.com/events/222053541219599/
Протест в Разград: https://www.facebook.com/events/336543933044676/
Протест в Русе: https://www.facebook.com/events/178145112289919/
Протест в Габрово: https://www.facebook.com/events/178558878917273/
Протест в В. Търново: https://www.facebook.com/events/102800419845470/
Протест в Казанлък: https://www.facebook.com/events/355646227780226/
Протест в Стара Загора http://www.facebook.com/events/236529429762390/
Протест в Пазарджик: https://www.facebook.com/events/361799420499526/
Протест във Видин: https://www.facebook.com/events/165939130184000/
Протест в Перник http://www.facebook.com/events/186903098076165/

Чакаме и други градове да се включат!

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), на български ТСБФ (Търговско споразумение за борба с фалшификациите) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално, целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда! Четете за повече информация в раздел "Документи".

Протестът е част от световния ден за протест срещу АСТА! Ще има протести в повечето европейски държави!

Подпишете петицията за Парламента: http://www.change.org/petitions/say-no-to-acta-europe-stop-the-c … sorship-in-europe

Групата във Фейсбук: http://www.facebook.com/groups/322747524436678/

Носете си собствени плакати, но нека бъдат само свързани с АСТА. Няма да допускаме никаква друга политическа агитация.

Ще се раздават хартиени маски на Anonymous преди протеста на всички участници като част от хореографията на самия протест. НО напомняме, че при искане от полицията, маските ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат свалени, защото това е МИРЕН протест!

# 10
 • Мнения: 21
Ето и как реагират български артисти! Браво! Това са истински творци!

http://www.webcafe.bg/id_1157892425/slide_1_Ako_artist_iska_da_v … olichen_targovets

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4541331

Всъщност самия протест в София е организиран от музиканти...  Simple Smile

# 11
# 12
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 164
Може ли да напишете местата за  протест във всеки град?

Нямам фейсбук и явно не само аз

# 13
 • Мнения: 2 405
Чехия, Полша и Словакия .баха м...та на ратифицирането.  Те са твърде чувствителни към бъзикането с гражданските свободи, винаги са били..  На нас ни е все тая... какво ли не сме преживели.. Sick

# 14
 • Мнения: 21
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.borisloukanov.c … Fn2KxbEs3EmulOaww

По-късно ще кача и за отделните градове.

Общи условия

Активация на акаунт