Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 862
Днес преживах ужасен ден  Cry
Трябваха ми спешно пари и се запътвам към банката да тегля. Влизам вътре, служителката ми казва - "нямаме връзка със системата". Казвам си ОК и тръгвам, викам си, ще се върна по-късно. След 3 часа пак отивам, но пак ударих на камък, отново нямали връзка. Запитах аз от къде идва проблема и ми светна, че в офиса вивакомските телефони не работят, та вероятно от тях е проблема. Свършва ми работния ден и към 17:00 ч. отново реших да пробвам да изтегля МОИТЕ пари от банката, която АЗ съм си избрала, но те пак не работеха. От там започвам да обикалям банкоматите из града, макар че сумата, която ми трябваше беше повече от тази, която разрешава банкомата да изтегля, можех да капарирам поне. Тцъ, нищо не работеше.
Ужасена съм и потресена, защото разбрах, че повечето банки днес са имали този проблем. Възможно ли е да нямат резервен вариант и да се оставят в ръцете на един оператор. Ами ако не отстранят проблема и утре, ами ако не мога да го отстранят и на следващия ден? Най-лошото е, че това не е за пръв път и въпреки всичко, поучени от това няма.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 1 470
Нямаше мамка му. Цял ден не мога да платя фактурите, а хората си чакат парите. На всичко отгоре и нета ми в офиса е на Виваком и мейли не мога да пусна.
А дали някой има инфо до утре дали ще се възтанови всичко?  Разбрах за някаква централна авария, не ми звучеше да е лесно отсраняването на проблема!

# 2
 • Мнения: 170
Във Варна нямаха покритие на интернета, телефона за връзка с оператор за мобилните услуги не работеше, както и всички каси за разплащане и изобщо всички учереждения, които работят със системата на Виваком. Към момента не знам как е и не знам какъв срив имат, ама явно е голям(по предположение, де, нямам някакво официално инфо по въпроса). Дано бързичко се оправят нещата! Peace

# 3
 • Мнения: 2 175
Мдаа..и митниците и Петрол днес също.. ooooh!

# 4
 • Мнения: 862
Във фокус пише, че към 18:00 ч. аварията била отстранена, но не го вярвам, защото моя мъж чакаше да пуснат заявка на Петрол, а до 18:30 нямаше още система и при тях.
Направо не мога да си обясня как една държава може да бъде блокирана от мобилен оператор. Как е възможно да не могат да осигурят резервен план, резервен доставчик. Акъла не ми го побира????

# 5
 • Мнения: 2 846
Синята зона в Бургас и плащанията с карта в м-н Карфур бяха извън строя днес. Някой знае ли какво се случи?
С мъжа ми се шегувахме, че недоволни от АКТА са хакнали системите.  Laughing

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 423
Надявам се да се е оправил проблемът. В къщи съм на Виваком и по времето, когато по банки, пощи и т.н. имаше срив, и у нас нямаше нет. Сега съм си в къщи и имам, което ме навежда на мисълта, че поне частично (ако не изцяло) нещата са поправени.

# 7
 • Мнения: 862
Надявам се да се е оправил проблемът. В къщи съм на Виваком и по времето, когато по банки, пощи и т.н. имаше срив, и у нас нямаше нет. Сега съм си в къщи и имам, което ме навежда на мисълта, че поне частично (ако не изцяло) нещата са поправени.
Дано да се оправят нещата  newsm78
Някъде четох, че е отпичен кабел, но пък в цялата страна  Thinking
Повече ми прилича на хакерска атака от рода на онази в Мтел преди време.

# 8
 • Мнения: 30
За нета и разплащанията не знам, но стационарния ми телефон е към Виваком и цял ден вече не работи. Така че какъвто и проблем да имат, все още не е оправен напълно.

# 9
 • Мнения: 60
цял ден си имам нет от Виваком , на две места , и в момента пиша пак през вивакомски нет ,
заради бурите в Европа има някакъв проблем , но е малък ,
хакерска атака в Ментел никога не е имало , както и във Виваком няма .

# 10
 • Мнения: 419
Днес нямаше никакъв начин да изтегля пари от банкомат, на каса в банка, или да платя с карта. Стационарните телефони не работеха, но нет (вивакомски) имахме, макар и много лош.
Странно, само тук намерих инфо за проблема.

# 11
# 12
 • Мнения: 862
От всички новинарски емисии само по БНТ преди малко споменаха за проблема с Виваком. Казаха, че от компанията обявили, че проблема е отстранен, но ще видим утре  Thinking
И между другото, не вярвам проблема да е от бурите в Европа или от наводненията у нас, но ние едва ли ще разберем всъщност какво се е случило.

# 13
 • Мнения: 3 479
Ние бяхме от нямащите интернет от Виваком - вече имаме, пуснаха го в 20 ч.

# 14
 • Мнения: 16 496
Не е вярно, че само София и Варна са засегнати. И в Стара Загора нямаше нет от обяд до 18.10 ч., банкоматите също не работеха. За други потърпевши не знам.
Но нямах проблем при свързването си с оператор, хем няколко пъти звъних.

Общи условия

Активация на акаунт