Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 8
Мили момичета. Бях направила друга тема, но някой ми я заключи. Вероятно нарочно. Ок, сега правя нова тема и Ви моля искрено- не я заключвайте. Ако това стане пак- ще мисля, че този, който го е направил, няма да се различава много от семейство Яшаран, защото ще е насилник над правото на човек да изрази свободно своето мнение и позиция.
Бих искала в тази тема да обърнем внимание на новата роля на Берен Саат в " Пепел от рози " (Каква е вината на Фатмагюл). Може да коментираме и всички останали персонажи, ако някой от вас има желание.
Но преди това бих искала да задам един въпрос, който много искам да бъде по- подробно разгледан и коментиран. Ако някой от вас вече го е правил в друга тема и не иска да участва в моята- прав му път. Не го задължавам да пише тук. Ако пък въпреки това иска- добре е дошъл. Аз не обявявам война на никой- нека това се знае, просто искам да си довърша започнатото от предната си тема. А ето какъв е и въпроса:
Има ли вина Фатмагюл макар и малка за това, че излезе сама от вкъщи, по тъмно, пренебрегвайки предупреждението на снаха си? И по този начин не даде ли шанс на пияните мъже да я спипат на тъмно? Всъшност трябваше ли да излиза? Не беше ли по- добре да послуша Мустафа и Мукадес и да си остане в къщи? Не пренебрегна ли турските порядки, обичаи, традиции, забрани, които съществуват за младите, неомъжени момичета? И на мен ми е  странно, че те са по- консервативни от нас, но това си е тяхно право.

# 1
  • Мнения: 8
Ще се радвам в темата да пишат хора с широк поглед върху ситуацията и които могат да погледнат нещата с две гледни точки. Вземете и в предвид турските обичаи, традиции и начин на живот, тава е важно, за да разберем Има ли вина Фатмагюл и каква е тя? От това, което зная е, че на младите момичета, които са неомъжени и не са от много богати семейства, им се дава по- малко свобода. Те излизат от вкъщи забрадени, но това не е задължително, особено в големите градове, но ако искаш да не те заглеждат и задирят, е по добре да уважиш това. Освен това, не е много добре " честно " младо момиче да движи много, много само. По- добре е да бъде с приятелки, или пък с възрастен човек. Повтарям - това е по- скоро по малките градове и села, в големите нещата са по- различни. Разбира се това, което споменах до тук не е задължително, но ако не спазваш тези неща, може да си докараш беля.
И още нещо- Не смятате ли, че въпреки това, че в селцето повечето се познават и то е мирно и тихо място, където почти никой не ще ти посегне, когато някой прекали с алкохола, може да се случи инцидент? А какво астава, ако някой през нощта е пристигнал в това селце и би могъл да извърши престъпление? Не рискува ли Фатмагюл прекалено много като излезе сама от вкъщи и се натъкна на пияните мъже?

# 2
  • Мнения: 324
Има си специален подфорум за този тип сериали, за да не късаш сърцето на всички с такива терзания. Пусни си темата там.

Общи условия

Активация на акаунт