Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 160
Пускам тази тема, за да разбера дали аз съм в някаква заблуда. Когато каня деца на детско парти вкъщи си правя някаква сметка, че то ще приключи за 4 - 5 часа максимум и си планувам нещо след това. Децата ми вече са тинейджъри и досега никога не се е получавало това. Дори когато ходят на рожден ден на приятели се оплакват, че ги карам да си тръгват по-рано /правилото ми е същото - 4-5часа./ Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 8 417
Нямам дете тинейджър, а самата аз бях отдавна-отдавна тинейджър, затова вероятно отговорът ми няма да е компетентен.Мисля, че посочените часове са предостатъчни, но пак зависи от мястото на канене, от предварителните нагласи.Ние, възрастните също понякога каним на вечеря приятели, а отива повече от среднощ.

# 2
 • Мнения: 5 015
За колко годишни тинейджъри става въпрос? Щото между 17г. и 13г. има разлика.

Голямата ми дъщеря е на почти 17 г. Понякога партитата продължават цяла нощ, а това са си доста повече от 4-5 часа. Случвало се е рожден ден да започне в 17.00 ч. и тя да се прибере към 23.00ч., но има деца, които остават с преспиване.
При нас всичко зависи от отношенията между моето дете и рожденика. Ако са много, много близки приятели, мога да разреша да остане с преспиване. Ако не, в 23.00 ч трябва да си е вкъщи, независимо от началния час на рождения ден. Говорим за парти в домашни условия.
Виж, ако става въпрос за 12-13 г. деца, нещата са доста по-различни.

Мисълта ми е, че 4-5 часа в едни случаи са малко, в други достатъчно, но като цяло времето да купонясват все не им стига.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 09:27 от Фран Джонсън

# 3
 • Мнения: 160
За големите ясно, но деца на по 11-12-15 години , които са поканени на детско парти и е планувано после да има и гости с възрастни и т н

# 4
 • Мнения: 5 015
За големите ясно, но деца на по 11-12-15 години , които са поканени на детско парти и е планувано после да има и гости с възрастни и т н

11г. или 15 г.? Thinking
За да получиш отговори по темата, задай конкретни въпроси.

# 5
 • София
 • Мнения: 9 641
Имам тийнейджър на 14 години.Не зная до колко ще ти помогне отговора ми,защото с приятели винаги е празнувал навън и са го канили основно навън.
Реално погледнато 4-5 часа не са малко време.Но една от причините да се правят домашни партита е фактът,че не си ограничен във времето.И ако си ги поканил на обяд нищо чудно да останат до вечерта.
Просто трябва предварително да уточниш този факт с твоите деца.А те по деликатен начин да успеят да го поднесат при поканата.
Преди 2-3 месеца синът ми беше поканен на РД навън.Това примерно беше от 13.30 или 14 часа.От 17 часа имаше друг ангажимент.Двете места бяха сравнително наблизо едно до друго,т.е. можеше към 17-17.30 да отиде и на второто място.Ами предпочете да остане на РД до края,който продължи дълго като за РД не в домашни условия.

За големите ясно, но деца на по 11-12-15 години , които са поканени на детско парти и е планувано после да има и гости с възрастни и т н

Просто за същия ден не планираш възрастни. PeaceПонеже и на двете си деца празнувам РД-тата веднъж с приятели,веднъж с възрастни,не ги правя в един ден.Позволих си 1-2 пъти,като РД-то беше в детски клуб.И после бързах в къщи да приготвям,не благодаря  Naughty.
Другият вариант е децата като видят възрастните гости да пристигат да се усетят да си тръгнат.

# 6
 • Мнения: 1 855
Мисля,че това време,което е посочила авторката е напълно достатъчно,да не кажа прекалено.
Какво като е РД ? Живота продължава и не трябва да робуваме на нечии разбирания.
Нали ,самият повод е важен ?!!!!!!!! И най-добре - извън вкъщи./все пак има регламент/

# 7
 • София
 • Мнения: 7 150
По клубовете, боулинг залите и т.н. обикновено се предвиждат по 2 часа. Мисля, че са напълно достатъчни. 4-5 часа са много. Та това е половин ден.

# 8
 • Мнения: 6
По клубовете, боулинг залите и т.н. обикновено се предвиждат по 2 часа. Мисля, че са напълно достатъчни. 4-5 часа са много. Та това е половин ден.И аз мисля така.

# 9
 • Мнения: 9 006
Много зависи.
Принципно 4-5 часа са достатъчно. Но никога не бих правила две отделни партита /за деца и за възрастни/ вкъщи. Или всички накуп. Или в различни дни.

# 10
 • Мнения: 53
Зависи дали партито е домашно или не, дали някои от децата ще са с преспиване (тогава винаги повече си лудуват). А ако говорим за 15 годишен тийн - зависи отново от компанията, какво е събирането Peace

Общи условия

Активация на акаунт