Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 84
По съвет на педиатърката  захраних дъщеря си с плодово пюре на след като навърши три месеца. След като доста изчетох, и се информирах ,че това е е много полезно мога ли да прекратя даването на пюрета, (а от два дни започнах и зеленчуково да давам) Thinking

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Разбирам притесненията ти относно захранването. Голяма част от майките се чувстват объркани и се питат как да подходят към него.
Физическотосъзряване на органите и системите набебето, участващи в усвояването надруги храни извън майчината кърма, е от4 до 6-месечна възраст. Захранването при изключително кърмено бебе е препоръчително да започне слад 6 навършени месеца. Всякакви други храни освен кърма, давани през първите шест месеца от живота, имат изместващ, а не допълващ ефект, защото изместват мазнините и калориите, от които бебето се нуждае в млякото.

Дали бебето е готово за захранване може да се съди и по външни признаци:
-         Бебето седи само. Важно е за преглъщането на твърди храни
-         Бебето показва интерес към това, което ядат възрастните.
-          Бебто би могло да вдига малки предмети-  това показва, че може да се храни с пръсти и действително да вкара някаква храна в устата си.
-          Бебето би могло да избута храната с език.

Захранването е добре да протича внимателно и обикновено бавно. През първата годинка от живота си, бебета имат основно нужда от мляко, а всички останали храни са за запознаване с различни вкусове. Важното е захраването да е между кърменията, а не за сметка на тях. Голяма част от майките предпочитат да не заместват кърмене през първата годинка от живота на детето, а да му предлагат разнообразни храни между кърменията. Имай предвид, че на възраст между 6 и 12 месеца, кърмата предоставя около 75-80% процента от калориите за деня на едно бебе. 
Понякога, в случай на нежелена реакция от храна или хранително разстройство, дори захранени бебета  преминават през определен период единствено на кърма. Би могла да отложиш захранването на детето си за по- късен етап от развитието му.
 

# 2
  • Мнения: 84
Благодаря за изчерпателния отговор. Ще го имам в предвид Peace

Общи условия

Активация на акаунт