Позволявам си да  отворя тази тема, защото мисля,че споделянето на  моят опит ще бъде много полезно на много жени в моето положение.
Моята история накратко е следната: В началото на ноември 2011. реших да си направя профилактичен преглед при гинеколог, тъй като си знаех, че имам миомни възли, и исках да  разбра какво е  положението при тях. Отидох на препоръчан лекар, който без да го насочвам каква  целта на прегледа, установи категорично ,че миомата вече е с диаметър 10 см. и трябва задължително да се оперира. Тъй като този гинеколог не се занимава с операции, потърсих още имена на светила и съответно проведох прегледи при двама независими един от друг известни корифеи, общо взето те потвърдиха първоначалната диагноза, като подробно ми обясниха как матката задължително ще бъде отстранена, а яйчниците вероятно запазени.
Тъй като до този момент най-сериозната ми болест е бил бронхита, изпаднах в силен шок от новината че ще се простя с матката си, още повече, че  не изключвах възможността да имам още 1 дете-уточнявам, че съм на 40 г. И така, в търсене на спасение на матката си, спасих живота си. Благодарение на отзивите в нета и на препоръки на познати стигнах до кабинета на д-р Славчев. Показах му тройно потвърдената диагноза, с молба само да ми  каже може ли операцията да протече без отстраняването на матката. След като ме прегледа изключително обстойно , Славчев ми каза само едно изречение:" Диагнозата е неточна, установих наличие на туморна маса, подгответе тези и тези изследвания и в сряда постъпвате за операция" в "Майчин дом".
Операцията, слава богу, благодарение на д-р Божидар Славчев се оказа много успешна и животоспасяваща. Действително съм имала миома, но също и тумор в съвсем начален стадий и без разсейки, скрит зад миомата, невидим за обикновеното докторско око.
Присъединявам се към всички изречени суперлативи по негов адрес. Този лекар е виртуозен оператор, перфектен диагностик.
Жив и здрав да е дълги години още!!!