Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 14 762
Някой може ли да препоръча школа, в която могат да учат 9-10 годишни деца? Намерих само за деца в предучилищна възраст, както и за по-големи ученици.

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 20:12 от Check Please

# 1
  • Мнения: 230
Първото нещо, което ми хрумва са големите франкофонски центрове. Например в Пловдив има Алианс Франсез, в София - Френският Културен Институт. Няма ли подобно нещо във Варна? Друга алтернатива са езиковите школи, но според мен най-удачно е да намериш читав частен учител. Точно в посочената възраст започнах да уча френски. На курс съм ходил само една година, когато бях в 8 клас. Иначе винаги на частни уроци. Според мен с индивидуално обучение резултатите са най-добри.

# 2
  • Мнения: 14 762
Първото нещо, което ми хрумва са големите франкофонски центрове. Например в Пловдив има Алианс Франсез, в София - Френският Културен Институт. Няма ли подобно нещо във Варна?

Има Алианс Франсез, но от сайта им разбирам, че курсовете са за по-големи ученици. Ще им се обадя утре все пак. Това за частния учител е вярно. Ще се позаинтересувам.  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 230
Когато ходех в Пловдивския Алианс, в курса бяхме събрани хора от най-различни възрастови групи, но на еднакво езиково ниво. Бяха го определили чрез тест. Аз бях 14-годишен и в същото време имаше хора на 20 и няколко и на 30 +. Такъв тип групи не са идеално лоши. Всичко зависи от преподавателя. Съмнява ме да няма групи за деца, но ако все пак се окаже така, потърси по разните частни езикови центрове. Там в повечето случаи се предлага обучение за всякакви възрастови групи - от предучилищна до възрастни. И пак ще се повторя, че най-доброто е ако успееш да намериш добър частен учител за индивидуални занимания. Успех.

# 4
  • Мнения: 9
Здравейте, не знам дали обучават малки деца, но Ви пиша за да споделя горчивия си опит от обучението си в Алианс Франсез Варна.
Имах желание да уча френски език и ми препоръчаха Алианс Франсез Варна, така започнах с голямо желание курса за начинаещи А1.1.
Платих цялата сума 300лв за 50 часа, за да ме обучават от самата азбука, но не беше така, за съжаление. Преподавателката НЕ ни обясняваше правилата на четене, а очакваше да повтаряме като папагали, без да записва думите на дъската... Когато я прекъсвах и задавах въпроси беше крайно недоволна и видимо се дразнеше, че трябва да обяснява.
Като човек който изучава трети език, този подход и метод на преподаване не ми допадна, а и не разполагам с излишно време и средстава, затова след 4-тия час, заявих че се отказвам и си поисках парите. Обаче Алианс Франсез Варна си мислят че са над закона и отказаха да ми възстановят сумата.
Две седмици, ме разиграваха, като един ден ми казваха че ще ми върнат парите, а на другия ден казваха че няма. Недопустимо поведение от страна на уважавана европейска организация, каквато претендират да са Алианс Франсез Варна. Оказа се, че са просто едни измамници, които докато те излъжат и ти вземат парите са усмихнати и любезни, а веднага след това груби, арогантни и надменни.

Общи условия

Активация на акаунт