Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2006, 16:21 ч.

първи клас- накъде???

 • 1 419
 • 14
 •   1
Отговори
Вече започва училищнатат реска при нас....наесен- първи клас!!!! А след няколко месеца вече трябва да сме записни. Бях решила да го запиша в училището до нас- 119 СОУ- в Изток. Уж е сравнително добро,а и все пак е близо- като почват в 7.30 сутрин от трети клас,как ще смогваме иначе:-((( Започнах обаче да се колебая между 119 - 35 СЕу- езиковото,бившото руско...То изглеждапо-сериозно,а и точно до него е езиковата занималня на един наш приятел,която мислим да ползваме / тъй като не съм 100 сигурна каква ще е предлаганата в училищата-не са принцинпо дори отзивите за тях....
И така- вече луднах от колебания,а не познавам никого в 119,нямак ак да разбера отзиви от родители.не знам обаче как ще смогваме сутрин за 7.30,ако сме в 35-то-на римската стена. Не е нито да се върнеш до вкъщи, нито да отидеш на работа.... Какео бихте ме посъветвали? А да имате познати родители на деца, в някои от тези две училища,за да ми кажете отзиви? Много ви благодаря!!!

# 1
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 546
119 е добро училище. за малките деца не знам, но тази година се влизаше с добър бал там, което е знак че има добра слава. Детето ти може след това да си продължи там да учи. базата също не е лоша. Сина ми ходи там на състезания от време на време и изглежда доста добре в сравнение с други където съм го водила.

# 2
 • Мнения: 10 737
Уф, и мойта щерка тази година ще е първи клас.Все още се чудя къде да я запиша.Единия вариант е в училището в квартала, което ни е на 1 мин. пеша.Другия го мислехме или 73-то в Емил Марков, или някое в Младост.Но където и да я запишем, това ранно ставане ще ни разкаже играта.

# 3
 • sofia
 • Мнения: 125
И ние сме за 1-ви клас и треска ни тресе! По-точно мен! Решила съм за 73-то, но като знам как се виси за записване...УЖАС!!

# 4
 • София/Осло
 • Мнения: 4 541
Щом сте в Изток, защо не се запишете в !2-то на Иван Асен II.Моя син големия учи там- 4 -ти клас е и догодина тяхната учителка взима първи клас. Класовете са малки - 15 деца, а учителката е просто перфектна. Сигурно са единици такива като нея. Ние се върнахме от чужбина и той нито можеше да пише нито да чете на български...сега е един от първите в класа само с нейна помощ. Heart Eyes

# 5
 • София
 • Мнения: 2 850
Според мен най-добре е училището да е близо до дома.

Искам да питам това 73 у-ще с какво е по-добро от останалите? Доколкото знам там се учи немски по един час седмично в първи клас. Тогава не е ли по-добре да се ходи на Алианс примерно?

# 6
 • Мнения: 10 737
И ние сме за 1-ви клас и треска ни тресе! По-точно мен! Решила съм за 73-то, но като знам как се виси за записване...УЖАС!!
Малииии, сериозно ли говориш.А дали има приемен изпит? Мъжа ми го е завършил 73-то, но по времето когато беше руско.Сега знам, че е немско и мъжа ми затова иска там да я запишем.

# 7
 • Мнения: 10 737
Според мен най-добре е училището да е близо до дома.


Точно поради тази причина спорим с мъжа ми.Той иска в 73-то, а аз в кварталното, което ни е на 200 метра от дома.
Аз му казах, че ако е само заради езика, по - добре да ходи на Алианс, но той изобщо не иска да ме чуе.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 850
Маги, незнам тогава преценете си. Но имайте в предвид, че сутрин едвам стават първокласниците. Като сложите и задръстванията, честно ли е спрямо детето част от свободното му време да преминава в пътуване от точка А до точка В.

Пък и аз съм с особено мнение към училища, където записването става по горепосочения ред.

# 9
 • София
 • Мнения: 909
 newsm78 Ох! И аз бях откачила къде да ги записвам. В крайна сметка се оказа, че е по-важно учителката да е свясна. Тя е само е дна до четвърти клас. Или две.

  bouquet А сега си давам сметка колко е добре да ходят в кварталното училищге. Защо? Защото си създават среда- приятели. Единият има, а другият от синовете ми няма. Училището е далече и децата се разпръснаха на лагери. Всяко едно си дружи със съучениците. И той много страда. Може би като пораснат нямада е точно така, но сега в тази възраст има значение.

 newsm78 Тъй, че си помислете за всичко.  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Пожелавам успешно мислене?!!!!!

# 10
И на нас ни предстои наесен първи клас. Ако искате вярвайте, но тази нощ се бях размислила по тази тема и не успях да мигна чак до призори Rolling Eyes

Чудя се дали да го записваме в центъра, да  ми е по-близо до работата или да е в кварталното? И как ще го прибирам като занималните са до 16:30, а аз излизам от работа най-рано в 18:30. Мисля си за 151 и 88, коита са ни квартални или 32 и 20, които са ми сравнително близо до работата. 149-то ни е най-близо, но му се носи лоша слава и едва събират деца.

За мен най-важно е да съм спокойна за детето си, че няма да го бият, че дисциплината  е на ниво, че не ги оставят децата сами, да съм спокойна, когато излезе от класната стая, когато му се наложи да иде до тоалетна. В това отношение 149 не става, защото поради липса на деца си запълват бройките с ромчета от Факултето, освен това Митьо Крика си е направил залата в училището и входа й е точно до портала... Това са ми притесненията.

Някой с поотраснали първолаци може ли да сподели опит?

# 11
 • Мнения: 2 700
Дъщеря ми е 1 клас, т.е. опитът ми не е голям, но ще споделя аргументите ни при избора на кварталното училище:
1/ За периода 1-4 клас всеобщото мнение е, че е по-важна учителката, отколкото училището. Докато набирах информация получих не малко примери в тази насока. В нашия случай проверихме учителките, които се пада да застъпят тази година и за щастие отзивите бяха добри за всички.
2/ В първи клас децата трябва да са в училището в 8,10 часа, а от втори нататък в 7,50 часа. Ранното ставане и времето за път са от изключителна важност, особено през зимния период. С умерено бързане на нас ни трябва да станем /говоря за дъщеря ми/ около половин час преди училище. Моя позната става 6,30 часа, за да води дъщеря си в далечно реномирано училище.
3/ Когато дойде време да се прибира сама, дъщеря ми ще има да пресече една единствена малка уличка, за да си стигне у дома. Считам, че при движението в София всяко далечно пътуване крие рискове, които естествено не можеш да елиминираш, но поне може да минимализираш.
4/ По отношение на езиците, доколкото разбирам от други родители, единственият начин детето ти да научи език е да го водиш по курсове. Очевидно степента на обучение не се е променила особено от време оно.
Всеки прави избора си сам, разбира се, но аз мисля, че за началното образование по-добър е по-близкият вариант.

# 12
 • Мнения: 1 412
Записах дъщеря ни в 16 ОУ и ето какви са ми доводите-ние живеем много далеч, но това училище е на същата улица с градината на малкия и на една спирка от дома на майка ми. Ще пресича на един светофар и една улица като отива до нея, но все пак е близо. Училището по мнение на родители е добро, имат английски и компютърни зали, нова дограма, голям двор, стол и безплатна занималня, паралелката е с разширено изучаване на изобр. изкуство, което на моята дъщеря определено й върви.Самото училище е на тиха улица и понеже е основно ще има по-малки деца,което значи, че ще е по-спокойно.
Важно е да е близо до дома или до баба-в моя случай, за да може при нужда да се прибере детето-мокри чорапи например и подобни...а учителката колкото и да е добра, ако вкъщи не се учи детето как да учи ще му е по-трудно.

# 13
 • Мнения: 404
И ние на есен сме 1-ви клас.
Iveto какво означава "но като знам как се виси за записване...УЖАС"?

# 14
 • София
 • Мнения: 8 886
И ние на есен сме 1-ви клас.
Iveto какво означава "но като знам как се виси за записване...УЖАС"?
Ами имаше една тема по-нагоре как става записването в детските ясли та и тука така. Виси се от много рано сутринта или от предната вечер.Не преувеличавам!Не зная дали в 73-то е така,но в 20-то беше така.Да учителките са важни от 1-4 клас,но е важен и класа.Това са си мои наблюдения.Другото,с което не съм съгласна е че "се учи 1 час седмично немски".Доколкото знам /не съм 100% сигурна/ като програми 73-то и 20-то са близки.А в 20-то се учат 13 часа седмично немски в 1 клас и 14 във втори.Каквото и да решите успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт