Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 фев. 2012, 18:22 ч.

Моля даите ми съвет

 • 6 238
 • 108
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте на всички нов съм във форума търся единствено съвет живях със приятелката ми на на семейни начела от това съжителство се роди едно дете  детето съм го признал като баща  като се роди аз разбрах истината тя ми призна че има интимни отношения с друг мъж и съответно тя самата не знае от кого е детето и естествено ние се разделихме и тя съживя с другия мъж проблемите идват после тя решава да живее с другия мъж в чужбина и ми иска пълномощно аз съответно не се съгласявам аз като не се съгласявам тя ме заплашва че ще ме съди  за издръжка та въпросът ми е какви ми са правата тя иска да живее с другия хем да и дам пълномощно хем да живее с другия как да стане ми кажете хем да ме осъди за издръжка  дайте ми съвет как да постъпя
Благодаря предварително

# 1
 • Мнения: 2 510
Колко е голямо детето?
Правил ли си ДНК - тест?

# 2
 • Мнения: 7 174
Да, може да те осъди да плащаш издръжка щом си припознал детето. Тя има право да живее с който си иска и където си иска. Естествено без твое съгласие не може да изведе детето в чужбина. Не знам какви войни водите, но в момента ти имаш еднакви права с нея, т.е. можеш да вземеш детето без проблем ( ако не е бебе ) и съответно да я заплашиш, че ще искаш родителските права. Не разбрах обаче какъв точно ти е проблема - искаш детето, искаш жената или не искаш да плащаш издръжка?

Отделяй изреченията, защото трудно се четеш.

# 3
 • Мнения: 4
все още не съм правил ДНК .тест знам че има право да живее с когото си по иска .естествено че не искам да плащам издръжка след като не знам дали детето е мое .след  тя не иска да прави ДНК тест иска директно да ме осъди за издръжка има ли начин да се отърва от издръжката ако е мое да съгласен съм но тя самата не е сигурна от кого е детето (детето е на годинка и 5 месеца)

# 4
 • Мнения: 7 787
все още не съм правил ДНК .тест знам че има право да живее с когото си по иска .естествено че не искам да плащам издръжка след като не знам дали детето е мое .след  тя не иска да прави ДНК тест иска директно да ме осъди за издръжка има ли начин да се отърва от издръжката ако е мое да съгласен съм но тя самата не е сигурна от кого е детето (детето е на годинка и 5 месеца)
мисля че си изпуснал времето да правиш ДНК тест. доколкото знам такъв се прави до навършването на 1 год на детето. иначе няма искам-неискам ДНК тест. ти си имал право и тя не може да го откаже под никаква форма. може някой по-запознат да знае променено ли е това изискване "до навършване на 1 год" да се прави тест по искане на бащата.

# 5
 • Мнения: 2 510
Оспорване на бащинство по закон е до 1 година на детето. Все пак се консултирай с адвокат.
Нямаш никакви права да не плащаш издръжка и детето се води и твой наследник.
Декларация за напускане на страната можеш да не подпишеш, но осъди ли те за издръжка си задължен да плащаш.

# 6
 • Мнения: 1 213
Тошко, при цялото ми уважение... Може ли цели два поста, що редове и абзаци (или някакво подобие) и да сложиш едни две мижави точки само! За запетайки вероятно не си си чувал...
Ами извинявам се, ама и да мога да кажа нещо компетентно по темата (успях да видя, че се търси някакъв съвет), това просто не се чете...

# 7
 • Мнения: 2 327
След като си заинтерисован вземи и си направи един тест за бащинство по собствено желание, за да разбереш дали си баща ан детето. После да можеш с чиста съвест да си плащаш издръжката.
Ако не е твое детето другия да заведе дело за бащинство или там както се прави, все трябва да има някакъв начин и от теб отпада издръжката, отпада и възможността да ги спреш да идат в чужбина.

# 8
 • Мнения: 2 510
Това е невъзможно след една година на детето по закон.
ДНК тест може да си направи, но детето остава с негово име до пълнолетие.

# 9
 • Сопот, Пловдив
 • Мнения: 1 012
Ако ще спираш детето и жената да си променят живота, просто морално не ти ли се струва редно да плащаш издръжка? Ако пък не плащаш издръжка и не участваш в живота на детето, защо ги спираш да напуснат страната? Съжалявам, ако звуча нападателно, но се чудя просто, досега не знаеш твое ли е или не, но имаш ли все пак някакво отношение към това дете? Ако знаеш със сигурност дали е твое или не ще започнеш ли, като все едно си натиснал бутон, да обичаш детето или да ти бъде тотално безразлично от тук натам? За другия мъж явно това не е проблем и май той ще играе повече ролята  на баща на това дете, не разбирам наистина защо ги спираш, ако останат в България как ще участваш в живота им? Досега как си участвал?

# 10
 • Мнения: 3 520
Е как защо, като типичен представител на изоставените мъже, иска мръсно да направи. Никъде не прочетох, че му липсва детето. Интересува го да не плаща издръжка, ама и да не ги пусне да си живеят живота Twisted Evil

# 11
 • Сопот, Пловдив
 • Мнения: 1 012
И на мен така ми се струва, затова леко ме дразни, когато подобен индивид дойде тук да иска съвет от нас, които обикновено сме потърпевши от подобни ситуации(нe визирам себе си, но предполагам не малко майки тук са го преживели това).

# 12
 • Мнения: 1 931
Ако решат с другият мъж, може този водил се до сега като баща да се откаже от бащинство, а другият да го осинови. Така се сменят имената на детето и изцяло бащинството се прехвърля на другият. Но трябва всички страни да искат това да се случи и се прави по съдебен път.

# 13
 • Мнения: 1 127
А твоите чувства към това дете?  Имам усещането, че всичко опира до пари в постовете ти. Някак "ако е мое да не плащам, ако не е също". Става въпрос за детенце на година и 5 месеца. Не видях да се терзаеш дали този мъж е добър, дали ще се грижи за него, дали няма да по-добре да го взимаш по-често при себе си или нещо от сорта. Но пък думата "издържа" я прочетох 100 пъти. ДНК тест може да се направи по всяко време, стига и двамата да сте съгласни с това. Иначе по твое искане и аз до колкото знам е до годинка. Но така и не разбрах какъв е съвета който искаш от нас? Как да се отървеш от издръжката?

# 14
 • Мнения: 2 510
Счита, че жената му е задължена защото детето носи неговото име / разбира се без ангажименти/ и понеже не е сигурна от кого е детето, то другите ангажименти към детето са нейни. Само дето трябва да прави всичко с неговото съгласие и одобрение.
Твърде висока цена за един сперматозоид при случай, че не се знае и чий е.

Към автора. От любопитство защо не направихте ДНК? Толкова ли няма значение за теб дали детето е твое като носи твоето име?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт