Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 718
 Здравейте, дъщеря ми е на 5 години и половина и е вечно недоволна. Мрънка нонстоп за каквото и да е, измисля си по милион причини на ден. В момента в който човек направи нешо хубаво за нея, тя вече е измислила някаква драма заради която да се мръщи.
 Разговаряме много за това ,че е глупаво да се сърди за всичко, след това се извинява и след 30 мин. пак е нацупена....... Няма угодия.
 Имали ли сте такива проблеми? Аз вече сериозно се замислям да я заведа на психолог, до сега я оправдавах с големия и инат, зодията-лъв,надявах се да го израсте и т.н.

# 1
 • Мнения: 1 444
Имала съм, но за голяма моя радост напоследък вече се промени, дъщеря ми вече е на 6 и половина г. И въпреки, че нещата бяха точно както ги описваш, мисля че при нас основната причина за вечното и недоволство беше градината. Вече е по-голяма и има промяна.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 21:29 от MIK

# 2
 • София
 • Мнения: 36 890
само без оправдания със зодии! От три изречения нищо не може да се разбере. Аз бих попитала ходи ли на градина или на предучилищна, как се държи там, вкъщи колко души я гледат, кой командва, дали при всички се държи като мрънкало, има ли правила, които да се спазват, успява ли сама да си намери занимания, иска ли постоянно коммпания от възрастни,  как се държи сдруги деца... Докато си отговориш на всички тези въпроси, ще откриеш какво да правиш. Възможно е просто да няма установен режим, да има две баби и двама дядовци плюс мама и татко, които да са като орел, рак и щука.

# 3
 • Мнения: 2 472
Моята не е непрекъснато мрънкаща и недоволна, но е ужасно голям инат и когато не стане нейното е страшна работа. Аз също го отдавам на това, че е зодия лъв и все се надявам, че в един момент ще го израстне, но кой знае... Rolling Eyes

# 4
 • София
 • Мнения: 36 890
с такава нагласа като твоята, няма да го израсте, а ще се превърне в устойчиво поведение и начин на мислене - стига да заплаши, че ще стане страшно, и мама ще отстъпи. Вземайте мерки овреме, стягайте дисциплината, че ще имате да берете ядове. Лъв-нелъв, това няма нищо общо, но ако си готова да се самоуспокояваш със задиакални глупости, твоя си работа!  Peace

# 5
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
И за мен зодията няма нищо общо. За всяка зодия може да се намери оправдание за недостатъците.
Говори с детето, обяснявай защо нещата не се получават както тя иска, бъди търпелива. Не е за психолог работата, а просто иска внимание детето.

# 6
 • Мнения: 380
И аз имам същия проблем със сина ми.Виждам,че са на една възраст
с дъщеря ти.Вечно мрънка,ако не мрънка се ядосва,ако не се ядосва плаче.
Няма угодия.Или няма да съм сложила храната в правилната чиния,или сока няма
да е в правилната чаша,или го стиска дрехата,или...,или...,вечно намира за какво
да недоволства.Голям принос за това има майка ми с която за щастие
не прекарва много време,но явно достатъчно за да изгради подобно поведение.
Тя му угажда за всичко,стига да не мрънка.В детската градина често не харесва
обяда и си ляга гладен.Като се събуди търси допълнителна следеобедна закуска,
а това не винаги е възможно и се сърдел на учителките. ooooh!
Не го отдавам на зодията...Дали пък това не е така нареченият"малък пубертет"? Whistling

# 7
 • Мнения: 17 123
По- флегматичното ми е със сини очи, а по- активното- с кафеви. Цветът на очите е причината!

Мрънка, понеже е навикнала да става на нейното или е изнервена от липсата на ясни правила, които да следва. Може да няма единно отношение към детето, да не му се обръща внимание /не говоря от типа да не му се купи шоколад/, да не се играе с него, то да няма приятели, целта е да му се "правят основно хубави неща", без да се държи сметка, че те не следва да са гръбнакът на комуникацията.
Това са най- честите причини.
В питането няма конкретика, за да се разсъждава.
На психолог следва да се ходи с родителя, за да се види основно той, родителят, какви грешки във възпитанието и поведението си спрямо децата прави и да се поправят. Не е лоша идея.

Горките лъвове!
Възрастта също не е оправдание. Това се налага да се каже също.
И етапите на развитие не са оправдание. Такива има при всеки, но кой как ще излезе от тях зависи изцяло от реакцията на възрастните, които полагат грижи за детето.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 15:09 от Judy

# 8
 • Мнения: 15 379
По- флегматичното ми е със сини очи, а по- активното- с кафеви. Цветът на очите е причината!

Не, Джу, грешиш Laughing. При мен е обратното, и моето е Лъв. Извод - цвят на очите и зодия са причината за мрънкането.

# 9
 • Мнения: 17 123
По- флегматичното ми е със сини очи, а по- активното- с кафеви. Цветът на очите е причината!

Не, Джу, грешиш Laughing. При мен е обратното, и моето е Лъв. Извод - цвят на очите и зодия са причината за мрънкането.


Не греша!  Crossing Arms Не смей да ми противоречиш! Ето виж, стигаш до същия извод, макар и по кривите пътища!

# 10
 • Мнения: 215
При моята дъщеря е същото положението, никога не съм се замисляла за зодии newsm78  по скоро темперамент. Тя, все за нещо недоволна, сърди се, кара се с всички, дори с връстници, ако не стане на нейното. никога не можем да и угодим. Баби я гледат на 2седмици веднъж по за 2-3 часа, не мисля, че това би оказало влияние. Мисля, че сме определили някакви правила, но все пак може и да бъркаме някъде. Много се надявам да е период, който някога ще отмине.

# 11
 • Мнения: 17 123
Най- добронамерен съвет- търсете причината и не чакайте нещото да мине. Щото ще мине, но не е ясно как.

# 12
 • София
 • Мнения: 36 890
съгласна съм с Джуди - няма какво да чакате, а трябва да помислите и да действате. Признавам, много, ама много трудно ми е да си представя дете на крехка възраст да ми се инати, тръшка, вдига фасони, особено пък да мрънка. Най-малкото, възрастният командва парада! Между другото, погледайте малко сериите на НГ за СИзър Милан, онзи с кучетата! Ами, има много прилики с възпитанието на малките деца. Той не дресира кучето, а просто възпитава стопаните и кучето.  Simple Smile

# 13
 • Мнения: 17 123
И ние това си говорим със съпруга ми, точно за това предаване.  Peace В центъра са стопаните, не кучето.

# 14
 • Мнения: 8 813
 И моето мрънка здраво, но нямам намерение да го дресирам. На същата възраст е, вече все пак са големички, могат да обясняват с малко помощ причините за дискомфорта си. Ако е нещо възможно за отстраняване - отстраняваме, ако е просто нервно състояние, времето, международното положение или въздуха, който диша - оставям я да си го преодолее, както всеки един от нас.
  Детето ми е доста лесновъзбудимо и чувствително, както на физически, така и на емоционални дразнители. Като прибавим, че се гледа и от един куп разнородни възрастни и градината не и харесва, доста често и се налага да се справя с настроенията си и да ги преодолява, кога повече, кога по-малко сполучливо.
  Като съвет мога да ти кажа единствено - не придавай такова значение на мрънкането, досадно е, но е отдушник, нека си мрънка, като ти омръзне, кажи му - омръзна ми не ми се слуша, хич не си приятна компания.
  Ако не друго, поне е забавно да чуеш после същите думи, употребени уместно по твой адрес.

Общи условия

Активация на акаунт