Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Здравейте!

Пиша в този форум с цел да информирам и предпазя здравето на колкото се може повече мъже, жени, деца. Става въпрос за един от сигурно не малкото "лекари" които са предпочели да злоупотребяват със здравето на хората с цел по-големи печалби в една добре позната за всички схема. 
Преди няколко седмици се бях раболял и разбира се реших да се прегледам при доктор. Беше ми препоръчан от познати доц. Максимов от болницата по белодробни болести "Св. София". Но впоследствие се оказа така, че няма да ме преглежда доцента, а един кюрд на име Бруск Халил. Беше ми поставена диагноза двустранна пневмония. Тогава нямах представа за неговите практики и разбира се повярвах, че наистина може да съм развил пневмония. Беше ми  назначено лечение от 3 антибиотика в продължение на 2 седмици като съм посещавал болницата всеки ден и съм му давал пари редовно , за да ми бъде обърнато повече внимание както е широката практика знаете.
Втората седмица поиска да ми се направи манту за туберкулоза за всеки случай. След като го направих на база само на това манту ми каза, че е положително и ще се наложи лечение от 6 месеца и каза че трябва да се действа бързо. Тука обаче лъжата не можа да я изиграе така добре. Един средно интелигентен човек знае, че за да се установи тази болест се правят по специфични тестове. Аз разбира се си направих за мое успокоение СПОТ тест който беше негативен. Идеята беше като цяло аз да идвам през някой друг ден да му снасям редовната сумичка която му подпъхвах в джоба, а нищо, че силните антибиотици които щях да взимам ей така за спорта можеха да ми нанесат трайни увреждания. Рентгеновите снимки по късно ми бяха прегледани от друг лекар и се оказа, че съм бил просто с остър бронхит и нищо повече. Дори лечението за тази пневмония е било напразно.
В последствие разбрах за мои познати, които също доста са патили от него, едно момче дори в резултат на грешно лечение в момента е астматик. Жалко, че не знаех преди това,
Разказвам ви моя обикновен случай просто да имате представа за тази гнида, тъй като има само няколко негативни коментара в интернет пространството, а такава сган не бива да бъде допускана да злоупотребява с вашето здраве и да ви създава куп притеснения на Вас и околните. Разбира се има и други начини за справяне с този проблем, но те тепърва следват, ръцете някой път трябва да се поизцапат Simple Smile но няма как този път и двамата взаимно не случихме на човек Simple Smile

Довиждане и бъдете здрави.

# 1
  • Мнения: 0
Здравейте и от мен! Присъединявам се към Вашия коментар за така известния "доктор" Бруск Халил от СБАЛ "Св.София" Искам да Ви благодаря искрено, защото благодарение на Вашия коментар преустанових "лечението" си при този лекар. Отидох в същата болница с намерението да се консултирам с доц. Максимов. По някаква случайност, както и на Вас ми казаха да почакам тъй като доцентът бил зает... Почаках почти 2 часа. После изведнъж "загрижените" сестри се обадиха на доцента, който им каза че не може да дойде и изведнъж по "случайност" се свързаха с д-р Халил и ми казаха, че ще се прегледам при него. И така и аз се оказах болна от пневмония. Нужно му беше само да ми погледне снимката. Подкрепян от "вежливата" си сестра,  той и тя агресивно ми съобщиха, че най-добрият начин да се излекувам и да си изчистя дроба напълно и сигурно е чрез инжекции като постъпя на легло при тях за 7 дни. Друг сигурен вариант нямало.. После ме накара да си направя някакво абсурдно изследване за бактерия, която се съмнявам да е причинител. Прати ме в точно определена лаборатория, за която без да го питам ми каза, че била "най-добрата в Европа". И така... Нещата ми се видяха страшно пресилени, виждам си снимката и според мен лечението може да бъде успешно и по друг начин (без инжекции и болница) и се съмнявам да е чак "малка пневмонийка". И така.. Потърсих информация за компетентността на този д-р Халил и за мое голямо щастие попаднах на Вашия пост тук. Няма да стъпя повече там при схемите на тези двамата. Дано повече хора видят и не се излъжат. Още веднъж сърдечно Ви благодаря!!!!! 

# 2
  • София
  • Мнения: 112
Здравейте ....
в момента мой познат е пациент на д-р Халил  ...
след известни лутания е насочен към този лекар .... веднага е направена снимка ... диагноза двустранна пневмония .... прием в болница .... 7 дни лечение .... положителна проба манту ....
ако е истина написаното .... тежко и горко на пациента ...
искам да помоля за по надежден лекар с който да се направи консултация ... 

благодаря ...

# 3
  • Мнения: 385
Всички знаем, че тук е разкош за всеки мошенник, той може успешно да тарикатее и шарлатанства колкото му душа иска- безнаказано и малко хора ще му потърсят сметка.
Да ви разкажа аз моят случай и не само мой, а и на доста хора между другото - оказа се една и съща позната схема с един измислен Доктор - Д-р: Бруск Халил - пулмолог, който даже не умее и да лъже: Пиша това, за да знаят повече хора и да внимават. Говорим за здраве.
Цяло лято нещо си кашлям леко аз и си казвам: абе нищо ми няма, ама нещо не ми минава и така попаднах по-една случайност в прословутата Белодробна болница на Доктор Бруск Халил - пулмолаг:) - Запомнете това име!, който след ренгенова снимка и изследвания в лаборатория установи, че имам някаква много страшна скрита Пневмония с някакви страховити, упорити, зловещи бактерии в Белия дроб и кръвта, (които бактерии при един обикновен бронхит, и при кръвни изследване дават грешни показатели) - малко повече от нормалните и там е уловката Simple Smile) И за да си върже мръсните гащи Доктор Халил:) не даде писмено обяснение за ренгена!:), а аз се чувствам идеално, между впрочем:). Та така въпросният пишман-лекар ми предписва супер силни антибиотици и други силни медикаменти за 3 месеца:) които хубаво увреждат черният дроб... Както и задължително болнично лечение след първият 15 дневен прием, първо по-една клинична пътека, после по-друга, че трета и така...... За да точи някакви си хиляди от Здравната каса... усетих аз, че има нещо гнило, нищо, че леко се изпопритесних не за мен, а че съм супер заразна за близките ми:.... Запазих час при Доцент Коста Костов - невероятен човек и специалист от ВМА- върл противник на цигарите, който потвърди моите съмнения за гнусната досторска практика на Д-р. Бруск Халил от Белодробва Болница - СБАЛ "Св.София" . Имала съм лек бронхит, който протича по дълго...Малко ми се накара за пушенето ми, като видя ренгеновата снимка .. Говорех с адвокати и се оказа да осъдиш лекар е мисия невъзможна...Чух за случаи на здрави хора, които се оперират, без нищо, или пък за здрави хора със здраво сърце, на които им слагат Бай пас и какви ли не потресаващи истории - Български...за да точат Здравната Каса....
Това е положението!
Пазете се сами! Няма Здравна система, няма грижа за хората, няма хуманност има една голяма шарлатания. Човешкото здраве е дар от Бога и един път се дава. И всеки си шарлатанува, защото е безнаказано! Пазете се..
Името: Бруск Халил:)

# 4
  • Мнения: 3
Нека и аз споделя нещо за д-р Халил, ще е полезно за някой друг, както бяха полезни за мен първите мнения.
На съпругът ми му се наложи да отиде на лекар и от допълнителния фонд му предложиха въпросния д-р Халил в Белодробна болница. Докторът без да го преслуша веднага го изпратил на снимка на дробове (съпругът ми беше с хрема, болно гърло и подкашляше). Разчитането на снимката беше като за бронхит, изписа му инжекция дипрофос и АБ + нурофен форте и спрей за гърлото... За щастие съпругът ми не можа да ги купи веднага и използвах времето, за да попадна на мненията тук за д-р Халил. Реших да запишем час за второ мнение при друг пулмолог на следващия ден. Лекарката му обърна много внимание, преслуша го продължително, от снимката тя заключи, че няма бронхит, а лека настинка... А после хората ще вярват, че са се излекували благодарение на изписаните тежки лекарства!!!
Пожелавам на всички да са здрави, а когато се наложи лекарска намеса, да бягат поне от този лекар!!!

# 5
  • Мнения: 1
ПРЕДИ ВРЕМЕ МОЙ ПРИЯТЕЛ ПОСТЪПИ В ГАБРОВСКАТА БОЛНИЦА НА ПАРАХОДА И ОТ ТАМ СЕ ЛУТАХА ДОСТА ВРЕМЕ КАКВО МУ Е И НАКРАЯ ГО ПРАТИХА ПО НАПРАВЛЕНИЕ ПРИ МАКСИМОВ. ТАМ ДОКТОР ХАЛИЛ НИ ПРИЕ И СМЕ ДОСТА ДОВОЛНИ ОТ НЕГО! НИКОГА НЕ Е ИМАЛ ГРУБО ОТНОШЕНИЕ ВИНАГИ Е БИЛ ПРИВЕТЛИВ И ГО ИЗЛЕКУВА ПРЕПОРЪЧА И БИЛКИ КОЙТО СЪЩО МНОГО МУ ПОМОГНАХА И СЛЕД МНОГОМЕСЕЧНО ЛЕЧЕНИЕ СИ ИЗСЛЕДВА ЧЕРНИЯ ДРОБ НЯМАШЕ НИКАКВИ ОТКЛОНЕНИЯ ОТ ДЪЛГОТО ВЗИМАНЕ НА ЛЕКАРСТВАТА! НИКОГА НЕ СИ Е ИСКАЛ ПАРИ! САМО СУПЕРЛАТИВИ ЗА ТОЗИ ДОКТОР! И В БОЛНИЦАТА СПАХ ЕДНА НОЩ А НЯМАМ ПРАВО И ПАРИ НЕ МИ ВЗЕХА!

# 6
  • Мнения: 2
Темата е стара, но бих искала да я подновя, тъй като благодарение на Вашите коментари избегнах престой в болница с лечение, което "не може да се проведе с антибиотици, а е задължително венозно", на несъществуваща пневмония, с Бог знае какви последици за здравето..
Отидох в СБАЛББ | „СВЕТА СОФИЯ” ЕАД за смяна на направлението (трябваше ми за алерголог). Направиха ми снимка (20лв), на която пише: "Двустр.пневмония?" и влязох при "д-р" Бруск Халил. Без много въпроси за състоянието ми (което не беше сериозно, но имах време, за да си обърна внимание), категорично заяви, че трябва да остана 1-2 седмици в болницата "от утре", тъй като имам "скрита пневмония" (ясно се виждало на снимката). Докато се осъзная, асистентът му вече ми подаваше няколко амбулаторни листа за подпис (за настаняване и за последващо няколко месечно лечение + дата за консултация за м.януари). След диагностицирането ме изпрати в частната лаборатория Синево срещу ВМА за изследване на 3 вида бактерии (95лв), чиито резултати излизаха след няколко дни. Всичко стана толкова набързо и подозрително, че връщайки се към "Света София" проверих името в интернет и попаднах на тази тема.... Не стъпих при този човек повече. Изпратих снимката от "Света София" в чужбина и там бяха категорични, че дробовете са ми напълно здрави.
След една седмица отидох в ДУБ "Александровска"- Алергология със записан час при доц. д-р Мария Стаевска. Посъветва ме да остана в болницата за наблюдение и всички необходими изследвания! (А не лечение без диагностициране на проблема..) Под наблюдението на д-р Недева и направена нова снимка на дробове и синуси, кръвна картина, изследвания за алергии, среща с УНГ, пулмолог и т.н. поставената ми диагноза е лека астма и обострен риносинуит. Чувствам е прекрасно, ходя с удоволствие и доверие на прегледите и безкрайно благодаря за човешкото отношение и обърнатото внимание на една 20-годишна, чието здраве можеше да се отнеме от "д-р"= бизнесмен, който петни името на истинските лекари.

# 7
  • Мнения: 3
От личен опит мога да препоръчам д-р Полянка Георгиева - пулмолог, която 2015 година много точно ми постави диагноза за което съм й благодарна. Препоръчвала съм я и на други хора, които също са с добри впечатления. Тогава работеше в приемен кабинет в една допълнителна постройка до СБАЛББ „Св. София“.
Но не съм с добри впечатления от престоя в СБАЛББ „Св. София“ и ако се наложи болнично лечение потърсете друго място...

Общи условия

Активация на акаунт